Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1711151924283237414650
2812162025293338424751
3913172126303439434852
410141822273135404449
5233645

Magazine

week 32 | donderdag 11 augustus 2022 16:06 uur | 0 bezoekers

GEDANE ZAKEN HEBBEN GEEN KEER

Gedane zaken hebben geen keer.
Het zij wijze woorden van mijn groot- moeder. De leer komt nu ...

Toen ik klein was ,en dan bedoel ik een meisje van 9 a 10 jaar was dat wat oma zei voor mij heel belangerijk het was ook zij die me altijd verwende met aarbeien met slagroom en broodje haring .drie glazen melk per dag en een toetje als je bord leeg had .Als ik terug denkt leefde ik in weelde had alles wat me hartje begeerde ,me moeder werkte me vader werkte en we leefde boven het modaal. Hollands welvaar was me ook aan te zienik was een lekkere stevige tante .op die leeftijd vond me ma dat toch ook wel zorgelijk worden en door middel van tellen van calorieen probeerde zij mijn bewuster te maken van wat ik eten .een kinder dieetischte werd er bij gehaald .Het resultaat was dat ik stiekem van mijn zakgeld hamburgers ging kopen . en bij buren ging eten.

Mijn moeder deed echt haar best en herinner me nog dat de school dokter zei mvr dat u zelf nou zo vol propt hoeft u dat kind niet vol te proppen .mijn moeder begon te huilen en zei dat ze het echt niet snapte en dat ze me strikt aan het dieet hield . maar kinderen kopieren vaak toch ook eerste de slechte dingen zo at me ma na het eten sa vond vaak nog een boterham met kaas.100% vet heb ik geleerd 1 boterham met kaas staat gelijk aan 1 biertje en een droppee heeft 35 calorieën .Toen werd ik op genomen in het emma kinder ziekenhuis waar na onderzoek bleek dat ik alleregies was voor rijst zetmelen dus toen was men nog niet zo ver met onderzoek als nu.

Mijn dochter begint nu maten aan te nemen die niet meer leuk zijn ze is 4 lijkt wel 6 en heeft maat 34  is 1meter 17 en laatste keer dat ik haar woog 30 kilo.

Maak me zorgen maar als je iets verkeerd hebt geleerd is het moeilijk om iemand anders goed te leren. Eten het is me beste vriend .your best friend good be yours where's anymy.tja denkende dat ik zo'n goed eet patroon heb in-iedergeval alleen gezonde dingen eet ben niet dik van patat heb zelf jaren geen vlees gegeten mijn zoon heeft een dierlijke eiwit allergie dus menig macrbidiotiscjhe product kan je bij me vinden ben ook de klasien van de familie als iemand hoofdpijn of een eeltpit heeft bellen ze mij wat ze het beste kunenen nemen dat is van brandnetel thee tot paardebloemen een kuur aloë vera voor zuiveren van binnen en zo nog meer .Ja-ze heeft aanleg op zeker er zal wel iets zijn wat bij haar dubbel aanzet ,misschien beweging maar ja ze zit op ballet fiets elke dag een km naar school (zelf) en gaat naar sport club speeltuin extra ballet les nou ik weet het niet meer wordt er niet wijzer van maar wil nou wel eens van dat stigma afgedane zaken hebben geen keer . de Myrrhe

Nu vandaag de dag baal ik dat ik zie dat het met mij dochter de mist in ga at ze is namelijk een stevige tante te dikzie haar de zelfde dwangmatige aanleg te hebben als haar moeder die deze weer heeft van haar moeder (mijn moeder dus)  . Ook mijn moeder heeft het nodige verdriet in haar leven meegemaakt en haar troost en beste vriend was eten net als bij mij als er wat na ars gebeurd vind ik dat ik wat lekkers heb verdiend . ,en troost mezelf met iets van gezellige smaak wat fijn smaak brengt een fijn gevoel .Zijn het toch wel wat vrouwen die s avonds met een doos bonbons op de bank hun te kort aan liefde proberen te voldoen . Ik niet koop nooit bonbons. Wel goed eten Na jaren dieeten weet ik erg goed wat goed en niet goed is en hoeveel een boterham met kaas heeft ,80 calorieen net als 1 biertje

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"