Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 9 | zondag 3 maart 2024 07:02 uur | 0 bezoekers

Fantasievolle mode tijdens Rotterdamse Museumnacht

PERSBERICHT
De organisatie van Mode Marché presenteert in het Nederlands Architectuurinstituut Fashion Fantasy, een modebelevenis die meerdere zintuigen zal prikkelen.

Fantasievolle mode tijdens Rotterdamse Museumnacht

ROTTERDAM, 23 FEBRUARI 2007  - Exclusief voor de Rotterdamse Museumnacht 2007 presenteert de organisatie van Mode Marché in het Nederlands Architectuurinstituut (NAi) te Rotterdam Fashion Fantasy, een modebelevenis die meerdere zintuigen zal prikkelen. Dit Is Ons Werk, Iconique Fashion Magazine en Stylevation Army zullen op zaterdag 3 maart hun visie op mode tonen. Op een fantasierijke manier en in samenwerking met de ontwerpers Corsage.

Op uitnodiging van het NAi zal Mode Marché met Fashion Fantasy de bezoekers het spanningsveld tussen mode in het museum en mode op de straat zicht-, hoor- en voelbaar maken. Fashion Fantasy zal grenzen tussen mode als conceptuele kunst en mode als confectie exploreren en hierbij gebruik maken van zowel fysieke presentaties als videoprojecties, animatie en fotografie. De installatie zal daarmee de onafhankelijke disciplines en kwaliteiten van de diverse partijen van Mode Marché onderstrepen. De bezoekers van het NAi zullen worden meegevoerd in een surreële omgeving.

Speciaal voor Fashion Fantasy heeft Mode Marché de Rotterdamse ontwerpers Corsage gevraagd een collectie binnen dit thema te ontwerpen. Rabin Huissen en Robert Stroomberg creëerden vier silhouetten voor de installatie. Corsage houd zich bezig met het verkennen van grenzen binnen en buiten de mode. Zo ontwikkelen zij commerciële en experimentele collecties waarin zij hun kritsche kijk op mode verbeelden. Naast hun kledingcollecties; Corsage, Corsage Dark en Corsage Light, houden zij zich bezig met het bedenken van conceptuele ideeën, accessoires, dessin-ontwerp, fotografie en film. Het interdisciplinaire karakter van Corsage sluit aan bij de werkwijze van Dit Is Ons Werk, Iconique en Stylevation Army.

Omdat sommige fantasieën werkelijkheid kunnen worden kunnen bezoekers een stukje van de Fashion Fantasy meenemen naar huis. Exclusief voor de Mode Marché verkoopt Corsage één van de vier silhouetten met een gelimiteerde oplage van 30 stuks. Deze bijzondere ‘jurkjes’ zullen special voor deze gelegenheid slechts 50 euro kosten. De verkoop onderstreept het proces van democratizering van mode als kunstvorm naar mode op straat en is tevens een voorproefje van de tweede editie van Mode Marché!

Mode Marché

Op zondag 22 april vindt de tweede editie van Mode Marché plaats. Mode Marché is een stock sample sale met een laagdrempelig maar stijlvol karakter, waarbij jonge én gevestigde modeontwerpers hun kleding, accessoires, stoffen en monstercollecties kunnen verkopen aan hongerige fashionista’s. Zo’n 1000 modeliefhebbers wisten tijdens de eerste editie hun weg naar Mode Marché te vinden. De organisatie zal nu een nog breder aanbod van modeontwerpers samenbrengen. Net als de eerste editie wordt het weer een ware snoepwinkel van ‘fashion’s finest’!

De middag zal niet alleen draaien om verkoop. De Mode Marché wil haar bezoekers meer bieden en heeft zich ten doel gesteld de stad Rotterdam een stijlvolle impuls te geven op het gebied van mode. Het geheel zal omlijst worden door diverse andere activiteiten en videoprojecties. Daarnaast vindt voor de eerste maal het ‘VIP shopping hour’ plaats. Een gelimiteerd aantal personen krijgt de kans een uur eerder te winkelen en voor slechts 5 euro heb je gegarandeerd de eerste keuze!

Fashion Fantasy en Mode Marché zullen neerstrijken in het internationaal befaamde ‘Nederlands Architectuurinstituut’, een markant gebouw ontworpen door Jo Coenen, gelegen aan de rand van het Museumpark in het centrum van Rotterdam. Het is méér dan een museum; een voor iedereen toegankelijke culturele instelling waar op verschillende manieren aandacht wordt besteed aan de ontworpen omgeving. In het NAi worden belangrijke archieven en collecties bewaard en toegankelijk gemaakt voor het publiek. Het instituut voorziet in mogelijkheden voor onderzoek en biedt een platform voor discussie. Met tentoonstellingen en publicaties wil het NAi zowel het professionele werkveld als het grote publiek informeren, inspireren en stimuleren.

Bezoekers van de Mode Marché zullen voor een speciaal tarief ook het NAi kunnen bezoeken, waar momenteel de tentoonstelling 'Architectuur van de nacht - Schitterende gebouwen' te zien is. Deze tentoonstelling laat zien hoe het gebruik van licht in de afgelopen honderd jaar de architectuur en onze beleving ervan heeft veranderd.

Dit is ons werk, Jakolien van der Poel fotograaf en Roy Brandenburg conceptstylist (www.ditisonswerk.nl).

Iconique Fashion Magazine werd in 2000 opgericht door Joost van Gorsel, inmiddels is het uitgegroeid tot een internationaal geprezen, online podium voor mode en kunst (www.iconique.com). Daarnaast biedt Iconique creatieve (grafische) oplossingen en advies gericht op de mode en luxe industrie (http://www.iconique-studio.com/).

Stylevation Army, Stylevation Army is een stylingbureau dat zich bezig houdt met vormgeving en productie van shoots, modeshows, commercials en evenementen. Daarnaast houdt Stylevation Army zich bezig met het positioneren van ontwerpers en kledingmerken op de modemarkt (www.stylevationarmy.com).

Corsage, Corsage houd zich bezig met het verkennen van grenzen binnen en buiten de mode. Zo ontwikkelen zij commerciële en experimentele collecties waarin zij hun kritsche kijk op mode verbeelden. Naast hun kledingcollecties; Corsage, Corsage Dark en Corsage Light, houden zij zich bezig met het bedenken van conceptuele ideeen, accessoires, dessin-ontwerp, fotografie en film (www.corsage-studio.com).

FASHION FANTASY / ROTTERDAMSE MUSEUMNACHT

Zaterdag 3 Maart 2007 van 20:00u tot 2:00u

Nederlands Architectuurinstituut (in Zaal 3)

Museumpark 25, 3015 CB, Rotterdam

De Rotterdamse Museumnacht waar Fashion Fantasy onderdeel van is is alleen te bezoeken met het passe-partout. Het passe-partout van de Rotterdamse Museumnacht geeft toegang tot alle locaties en is tevens geldig in de Museumnachtbus en Waterbus.

In de voorverkoop kost een passe-partout € 11,- Op de avond zelf € 15,-

MODE MARCHÉ ROTTERDAM 2nd EDITION

Zondag 22 April 2007:

12:00u tot 13:00u: VIP Shopping Hour, toegang 5 euro

13:00u tot 17:00u: Mode Marché, toegang 1 euro

Nederlands Architectuurinstituut (in Foyer / Restaurant / Bakema Serre)

Museumpark 25, 3015 CB, Rotterdam (Entrée Rochussenstraat/Arcade)

De entrée voor bezoekers aan de Mode Marché is aan de Rochussenstraat, aan de Arcade.

www.mode-marche.com

www.nai.nl

Noot voor de pers

Voor meer informatie en hi-res beeldmateriaal kunt u contact op nemen met

info@mode-marche.com

 

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"