Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1711151924283237414650
2812162025293338424751
3913172126303439434852
410141822273135404449
5233645

Magazine

week 33 | vrijdag 19 augustus 2022 12:12 uur | 1 bezoekers

Antenne Muziekdivisie Magazine

Afgelopen weekend konden we nog in de festival vibe komen in de Maassilo bij Bazar Curieux, dit weekend gaat de hele stad mee in de vibe, en kan je overal bandjes chekken die mee doen aan de Popronde.
Muziek divisie

 

Recensie Bazar Curieux.

Afgelopen Zaterdag (15 September) stond de Rotterdamse Maassilo in het teken van Bazar Curieux. Het was weer erg gezellig tijdens deze festivalavond die gezien kan worden als het kleine broertje van Motel mozaïek.

Te zien waren optredens van Opgezwolle, Duvel Duvel, Sinden, Ntjamrosie, Lalajube, Joost van Belle, Friendly Fires, Seventeen Evergreen, Spacemaker Von Rippendaal, Julstar, Beatnologic en MC Festa.

Zoals elk jaar was de sfeer ook dit jaar weer erg goed, en was het programma er eentje om naar uit te kijken. Bij binnenkomst stond de Rotterdamse Rapformatie Duvel Duvel op het podium in de grote zaal. Rein de Vos en Supahdupa lieten onder leiding van Duvel Duvel opperhoofd Duvel zoals gewoonlijk zien waarom zij gezien worden als de rapformatie/kultrappers van Rotterdam. Zij slaagden er wederom in om de hele zaal achter zich te krijgen en bij het inzetten van Wie is ut? ging de zaal dan ook echt helemaal los.

De host van de avond was Rotterdamse Mc Noah Gee, een getalenteerde Mc die al jaren actief is binnen alle aspecten van Hiphop in Rotterdam. Noah Gee gaf onder begeleiding van zijn Dj Bob tussen de optredens door een eigen optreden weg waarbij hij liet zien waar hij misschien wel het beste is; Nederlandstalige freestyle. Dat deze Mc niet snel zonder woorden komt te zitten bleek wel aan de duur van deze freestyle sessie. Zeker een half uur lang vlogen de shout outs, metaforen en freestyles in andere vormen het publiek om de oren. Niet veel Mc’s doen dit hem na, enig puntje van kritiek is dan ook dat het wel erg lang duurde, liever hadden wij ook een korte set met wat eigen nummers gehoord.

Na Noah Gee was het tijd voor het Zwolse vlaggenschip of terwijl Opgezwolle.
Tijdens de set die deze jongens weggaven gingen echt alle tjappies en mammies los. De jongens van Opgezwolle (Dj Dippie Delic en rappers Sticks en Rico) slagen er keer op keer weer in om elke zaal plat te spelen. Om de een of andere reden is er altijd een goede band geweest tussen de Zwolse rapformatie en het Rotterdamse publiek. Los van de klassiekers die iedereen mee kon rappen werden er ook al wat nummers van het nog niet uitgebrachte album Fakkeltijd ten gehore gebracht.

Na het optreden van Opgezwollen zijn we nog ff gaan kijken wat de jongens van Tictoc in de kelder aan doen waren. De muzikale programmering van de kelder was dit
jaar namelijk in handen van dit collectief. In de woorden van Tictoc zelf; “onze core business is spots rocken”. En de spot rocken is wat ze deden. In de line up stonden Ntjambrosie, een zangeres die organische easy listning soul met een knipoog naar broken beat, folk en singer/songwriter muziek maakt, Spacemaker een veelzijdige Dj met internationale allure en drie Tictoc dj’s. Deze keer waren Von Rippendael (funk, soul, hiphop), Julstar (jiggy hiphop, rauwe hiphop, andere hiphop) en Beatnologic (hiphop, booty, balti) aan de beurt. Het collectief Tictoc is ooit ontstaan als een stel Dj’s die de fun terug wilde brengen in hiphop, en inmiddels zijn ze uitgegroeid tot een collectief dat zich op diverse disciplines richt. De fun en het luchtige zijn nog steeds voelbaar bij de Tictoc feestjes. De sfeer in de kelder was eigenlijk nog gezelliger dan die in de grote zaal.

We kijken nu al uit naar een Bazar Curieux 2008!

http://www.motelmozaique.nl/bazar2007
http://www.myspace.com/noahzarck
http://www.tictoc.nl/site/
http://www.appletreerecords.net
http://www.myspace.com/duvelduvel
http://www.opgezwolle.nl/


******************************************************************************************************

Popronde Rotterdam Programma 21 sept. - gratis

20:30 uur
db (ID
http://www.myspace.com/akadb
M/Electronica)
Simply Bread/Zer010, Oude Binnenweg

21:00 uur
Crappy Dogs (Folk/Blues)
http://www.myspace.com/crappydogs
De Ridder, Mauritsweg

21:30 uur
Ponoka (Indie/Pop)
http://www.ponokamusic.com
Verburgh, Oude Binnenweg

Monokino (Pop/Rock)
http://www.monokino.com
De Schouw, Witte de Withstraat

Straf (Nederfolk)
http://www.strafmuziek.nl
De Vijgeboom, Oude Binnenweg

22:00 uur
FunkMonster (Funk/Pop)
http://www.myspace.com/funkmonsterband
Hemingway, Mauritsweg

Combo di Conjo (Fusiepop)
http://www.combodiconjo.com
Linssen, Oude Binnenweg

In Julia's Mind-Scene (Indie/Folk)
http://www.injuliasmindscene.nl
Santekraam, Van Speykstraat

Sabrina Starke (Jazz/Soul)
http://www.sabrinastarkemusic.com
Doelencafé, Schouwburgplein

22:30 uur
Ilanois (Pop/Rock)
http://www.ilanois.nl
Melief Bender, Oude Binnenweg

Woody & Paul Sons of Bitches (Roots)
http://www.woodyandpaul.com
Voigt, Bloemkwekersstraat

22:45 uur
Très.B (Pop)
http://www.tres-b.com
Opa, Witte de Withstraat

23:00 uur
Capacocha (Electro/Rock & Roll)
http://www.myspace.com/capacocha
Le Vagabond, Nieuwe Binnenweg

Alabama Campbell (Blues)
http://www.alabamacampbell.punt.nl
Ari, Nieuwe Binnenweg

23:15 uur
The Upsessions (Ska/Reggae)
http://www.theupsessions.nl
Iez, Witte de Withstraat

23:30 uur
Pien Feith (Indie/Rock)
http://www.pienfeith.nl
Willens & Wetens, Nieuwe Binnenweg

00:15 uur
The Hype (60's Pop)
http://www.thehypemusic.nl
Opa, Witte de Withstraat

00:30 uur
Dokter Schnitt (Analoge Dance)
http://www.myspace.com/doktorschnitt
Rotown, Nieuwe Binnenweg

Afterparty:Dokter Schnitt - Rotown, 00.30u

Popronde

Popronde is een landelijk reizend festival dat elk najaar in de periode september tot november plaatsvindt in 19 steden. In elke stad treden op één avond circa 25 opkomende Nederlandse bands op bij ongeveer evenzoveel podia. De podia bestaan uit kroegen, muziekcafés en theatertjes in het centrum van een stad. Eén avond in het jaar zijn in elke stad de cafés de etalage en is het centrum het festivalterrein. De Popronde is gratis toegankelijk.

De Popronde is voor (nog) onbekende bands de mogelijkheid zich te presenteren buiten de eigen regio en intensieve tour-en speelervaring op te doen. De programmering is niet gebonden aan een muziekstijl en geeft een overzicht van wat op live muziekgebied – buiten de mainstream om - in Nederland in allerlei genres gebeurt. Jaarlijks worden 90 bands uit de circa 700 aanmeldingen geselecteerd. De Popronde is geen wedstrijd.

Het publiek kan gewapend met een programmaboekje van act naar act zappen. De bands die spelen zijn afkomstig uit heel Nederland en krijgen middels de Popronde de mogelijkheid zich te presenteren voor publiek, pers en programmeurs van plaatselijke podia en festivals. Popronde is een kweekvijver en het festival is een opstap naar zalen en festivals buiten de eigen regio en naar een groter publiek.
De Popronde speelt in op de afnemende speelmogelijkheden voor bands.

Het is voor beginnende bands – hoe goed ook - moeilijk om buiten hun eigen regio voor publiek op te treden. De clubpodia die voorheen een belangrijke schakel vervulden worden steeds groter en daarmee stijgen de huiskosten en wordt risicovol programmeren van opkomende en relatief onbekende bands steeds meer vermeden. Daarnaast boeken ze meestal een lokale bands als voorprogramma, tevens nemen buitenlandse bands steeds vaker hun eigen voorprogramma mee.

De Popronde vindt plaats in een circuit van laagdrempelige locaties die onderling verschillen qua grootte en sfeer. Daarbij kan men gratis op 1 avond veel bands checken. Daarbij ligt het accent niet op ‘namen of trekkers’, maar op een divers, veelzijdig en kwalitatief goed programma. Op deze wijze wordt het voor publiek aantrekkelijk nieuwe bands te ontdekken in eigen stad bij podia - die normaliter niet of nauwelijks programmeren - op onderlinge loopafstand in sfeervolle setting.

Naar verwachting zal de Popronde 2007 in 19 steden bezocht worden door tenminste 40.000 mensen en zullen een goede 400 optredens plaatsvinden bij de 300 deelnemende podia.

check de webstek van popronde

 

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"