Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 21 | donderdag 23 mei 2024 20:52 uur | 0 bezoekers

Recensie StuKaFest

Nieuw festival in Rotterdam!

Dit jaar vindt het StuKaFest voor het eerst plaats in Rotterdam. Dit festival is overgewaaid vanuit Nijmegen waar het is uitgegroeid tot een grote hype. Met het StuKaFest wil men een bijdrage leveren aan de culturele en sociale ontwikkeling van studenten door hen te betrekken bij laagdrempelig en toegankelijk vermaak.

Tijdens dit festival worden studentenkamers omgebouwd tot podiums voor verschillende genres als muziek, theater en cabaret. Er zijn drie rondes met voorstellingen naar eigen keuze gevolgd door een groot eindfeest. Één ronde duurt een half uur. Hierna heeft men een half uur om op tijd op het adres aan te komen waar de volgende ronde start.

 

Het festival werd geopend met verschillende circusacts waar bij ikzelf de act met de éénwieler het leukst vond. Eerst werd er touwtje gespongen op de éénwieler en vervolgens vond er een striptease op de éénwieler plaats. Dit was heel verrassend en werd leuk gebracht in afwisseling met acrobatische stunts.

Het leuke eraan was dat het totaal onverwacht was en ik had zo iets nog nooit eerder gezien.

 

Na de openingsact had iedereen een half uur om naar de eerste voorstelling te gaan. Omdat ik niet bekend was in dit gebied van Rotterdam kwam ik nog bijna te laat. Er waren meer mensen met dit probleem daarom begon de voorstelling 10 minuten later. De voorstelling heette Zoukzone, dit is een Braziliaanse dans die romantisch, sensueel en elegant is. Eerst werd er een workshop van deze dans gegeven die er makkelijker uitzag dan dat hij was. Hierna werd er een demonstratie van de dans gegeven die veel mensen aansprak.

 

De locatie van de volgende voorstelling heb ik helaas niet gevonden. Ik heb op straat bij diverse mensen geïnformeerd, maar ik was te laat en zou ik dus voor een gesloten toegangsdeur terecht komen. Daarom besloot ik richting huis te gaan: ik moest een bus halen en na een tijd in de stad te hebben rondgedwaald was ik verkleumd van de koude.

 

Het idee achter StuKaFest vind ik erg goed. Naar mijn mening mogen de voorstellingen wat langer duren en de tussenliggende reisperiodes wat ruimer zijn. Nu duurden de voorstellingen even lang als de reis ernaar toe waardoor ik alweer weg moest terwijl ik er voor mijn gevoel nog maar net was. Dit zorgde voor een stress gevoel en door het gehaast kreeg ik niet de kans om rustig en intens van de demonstraties te genieten.

Voor iedereen die er een volgende keer heen gaat kan ik een fiets aanraden! Zelf ben ik met het openbaar vervoer gegaan maar ik merkte dat men op de fiets mobieler en veel sneller was.

Meer informatie over StuKaFest is te vinden op www.stukafest.nl en informatie over Zoukzone op www.zuikzone.nl

 

Anita Boontjes

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"