Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1711151924283237414650
2812162025293338424751
3913172126303439434852
410141822273135404449
5233645

Magazine

week 21 | woensdag 25 mei 2022 09:58 uur | 1 bezoekers


Pequeno (Venezuela, 1971)

“ het perfecte lijf”

Get Hoekt van start met gratis toegankelijk programma op strand

persbericht

persberichten


Zaterdag 10 mei: Nationale Molendag 2008
‘Molens en jenever tussen kunst en kitsch’.

In Schiedam staan de vijf grootste molens ter wereld, midden in het oude centrum. De molens maalden vroeger mout voor de omvangrijke Schiedamse jeneverindustrie. Schiedam staat daarom onder andere bekend als ‘molen- en jeneverstad’. Aan de viering van het landelijk evenement Nationale Molendag wordt in Schiedam dan ook niet voorbij gegaan. Ieder jaar pakt men hier op Molendag flink uit met allerlei leuke festiviteiten in en rond de vijf stadsmolens en het Jenevermuseum. Zo ook op zaterdag 10 mei aanstaande.
Elk jaar is er een ander thema. In 2008 is dit: ‘Molens en jenever tussen kunst en kitsch’.

Om die reden draait op Nationale Molendag 2008 alles om kunst en kitsch. Naast gratis molenbezichtiging, muziek, theater, leuke kinderactiviteiten, lekkere molenhapjes en jenever, een veerdienst door de grachten en gratis feesttreintje is er dit jaar daarom veel te beleven voor mensen die van kunst en mooie spullen houden.

Zo kan men in molen De Drie Koornbloemen (Vellevest 5) kunst en voorwerpen laten taxeren door een beëdigd taxateur en is er een expositie in molen De Vrijheid (Noordvest 40). 11 moderne kunstenaars uit Schiedam en omgeving hebben speciaal voor molendag werken gemaakt. Verder is er een kleine kunst- en kitschmarkt op de kade bij molen De Noord (Noordvest 38) en zijn ook de molens voor de gelegenheid in kitschtenue gestoken.

Kinderen kunnen meedoen aan een workshop schilderen, zich verbazen over een heus vlooientheater en een ritje maken op de rug van een kameel. De laatste activiteit staat in verband met de herbouw van molen De Kameel (1715-1868) die naar verwachting in het najaar zal starten aan het Doeleplein in Schiedam. De meeste muziekoptredens (o.a. de Schiedamse band Vixy en wereldkampioen kunstfluiten 2004-2005, Geert Chartrou) vinden plaats bij molen De Noord (Noordvest 38). Verder wordt bij iedere molen een wagenspel door het Apollo Toneel uit Schiedam uitgevoerd rond het thema molens, kunst en kitsch.

Ook in het jenevermuseum (Lange Haven 74) is er weer volop te beleven, met o.a. Komkids Kinderplein, een jeneverruilbeurs en –proeverij en een rondleiding door de branderij. ’s Middag is er weer de inmiddels bekende jeneverreünie voor oud-medewerkers uit de Schiedamse jeneverindustrie.

Tijd: Zaterdag 10 mei 2008 van 11.00 uur – 17.00 uur
Locatie: vijf molens aan de Noordvest, Vellevest en Westvest en het Jenevermuseum (Lange Haven 74) in Schiedam.
Organisatie: Stichting De Schiedamse Molens en het Jenevermuseum
_
Voor meer informatie: www.schiedamsemolens.nl en www.jenevermuseum.nl

______________________________________________________


www.dekunstsuper.nl

Grote Visserijstraat 7-B
3026 CA Rotterdam
Tel: 010 – 243 08 16
E-mail: info@dekunstsuper.nl

Expositie Caracas
Sandro Pequeno
17 mei t/m 19 juli 2008

De Kunstsuper nodigt u van harte uit voor een Europese primeur: de tentoonstelling ‘Caracas’ van Sandro Pequeno (Venezuela, 1971)

Sandro Pequeno bedient zich van verscheidene media om zijn persoonlijke fascinaties en maatschappelijk geëngageerde concepten te verbeelden. Met fotografie, film, sounscapes en mixed media verbindt hij onderwerpen als consumentisme, moed, geweld, gerechtigheid, sex, erotiek en dood in zijn expositie ‘Caracas’. De tentoonstelling is opgebouwd uit een selectie uit twee series waar Pequeno de laatste tien jaar op haast obsessieve wijze aan heeft gewerkt. Zijn persoonlijke fascinatie voor beeldtaal in de straten van Caracas en de fabricage van schoonheid als in Venezuela algemeen sociaal geaccepteerd fenomeen werkte hij uit in de series Prophets en Plasticological Rectal. In beide series toont hij zijn betrokkenheid met het maatschappelijk leven in zijn geboortestad.

Opening zaterdag 17 mei 2008 om 16.00 uur


De uitzondering speelt “ het perfecte lijf”
op 25 mei 2008 in de KunstSuper
Aanvang 15.00 uur
Toegang gratis

De uitzondering is een gelegenheids theatergroep. Drie studenten van de opleiding artiest van het Koning Willem I college te Den Bosch doen met hun theatergroep de uitzondering hun examen in spel.

“Plan voor een dieet: mijn moeder vermoorden. Het zou echt populairder worden dan Sonja Bakker, geen koolhydraten en echt een goede oefening.”

Steeds meer mensen zijn ontevreden met hun lichaam en willen graag in het schoonheidsbeeld van tegenwoordig passen.

Het perfecte lijf vertelt het verhaal van drie vrouwen met elk hun eigen zorgen over hun uiterlijk en hoe te passen in het schoonheidsideaal wat ze door hun omgeving en de media voorgeschoteld krijgen.

Hoe gaan zij hiermee om en bestaat het perfecte lijf eigenlijk wel?

Spel: Yoth Makkinga, Esmé Ruis en Naomi Tegelaar
Regie: Ellen Bijsterbosch


______________________________________________________

7 INCH DOCS | De Zoon van Koperen Ko
Donderdag 8 mei 2008 gaat "De Zoon van Koperen Ko" in première tijdens 7 INCH DOCS van Het Initiatief.

Locatie: Bioscoop Cinerama, Westblaak 18, Rotterdam
Aanvang: 18.00 uur
Toegang: Gratis


______________________________________________________


Komende week in Rotown:

Woensdag 7 Mei
Scouting For Girls (UK)
Er lijkt werkelijk geen eind te komen aan frisse, nieuwe popgroepen uit Engeland. Zo ook de drie opgewekte jongens van Scouting For Girls, dat met haar zelfgetitelde debuutalbum uit het niets de toppositie van de Engelse albumcharts wist te bereiken. Gesteund door haar trouwe fans, liefkozend ‘wolfcubs’ genoemd, blijkt Scouting For Girls dé natte droom voor iedere radiomaker. Werkelijk alles klopt aan hun springerige popsongs. Van de verslavende refreinen tot de vrolijke koortjes en universele thema’s als meisjes, uitslapen en de droom om voor een dag James Bond te zijn. De piano staat centraal in elke song, maar gaat (gelukkig) nergens richting het pathetische gejengel van een Keane. Hun MySpace geeft aan dat ze in eigen land werkelijk iedere zaal uitverkopen, wat nu een Europees vervolg lijkt te krijgen.
Klinkt als: Sterke powerpop à la Air Traffic, Rooney & The Hoosiers
Zaal open: 21.00 uur
Aanvang: 21.30 uur
Entree: 9 euro
www.scoutingforgirls.co.uk

Donderdag 8 mei
As In RebekkaMaria (DK) + Campsite (DK)
In de lage landen is ze nog niet heel bekend, ondanks een wervelende show tijdens afgelopen EuroSonic. In Scandinavië daarentegen gaat het flink hard met RebekkaMaria Andersson. Voorheen bekend als frontvrouw van Lampshade, een populaire Deense indieband, kiest ze tegenwoordig voor een meer elektronische benadering met haar soloproject As In RebekkaMaria. Muzikaal ergens tussen The Knife, CocoRosie en Viva La Fete, maar dan wel met een Franse jaren ’60 tic. Sensueel met een artistieke twist, zeg maar. Op het podium wordt ze bijgestaan door de leden van Campsite, dat niet lang geleden zelf nog een headline-show in Rotown gaf. En tja, als deze toch in de buurt zijn, kunnen ze net zo goed de support verzorgen toch!?
Klinkt als: ‘Kittige’ electromix tussen The Knife en Roisin Murphy
Zaal open: 21.00 uur
Aanvang: 21.30 uur
Entree: 7 euro
www.myspace.com/asinrebekkamaria
www.myspace.com/campsite

Zaterdag 10 mei
GEM (NL)
Vorig jaar verzorgde GEM enkele onaangekondigde shows in Rotown als support van The View en Bromhead’s Jacket. Try-outs eigenlijk, waarbij de Utrechtse formatie ons kennis liet maken met hun nieuwe bezetting en eerste ideeën voor het zojuist verschenen, derde album New. Samen met producer Greg Haver, bekend van o.a. Manic Street Preachers en Super Furry Animals, levert GEM hiermee hun definitieve doorbraakplaat af. Opvallend genoeg heeft de band haar gruizige rockgeluid à la The Strokes verruild voor een meer gepolijste pop-benadering, compleet met onweerstaanbare refreintjes en ijzersterke ‘hooks’. Even onstuimig en energiek als voorheen, verwelkomen we vanavond een herboren GEM.
Klinkt als: Franz Ferdinand meets Razorlight
Zaal open: 21.00 uur
Aanvang: 21.30 uur
Entree: 8 euro
www.gemunited.com

Zondag 11 mei
Jack’s Movie Nights : ‘Borat’
Borat is één van de grootste celebrities van Kazachstan en bovendien een bekende tv-reporter. Hij wordt door zijn tv-zender naar Amerika gestuurd om daar verslag te doen van het land, de mensen en de gewoontes. Maar Borat, met zijn documentairecrew in zijn kielzog, raakt vooral geïnteresseerd in de plaatselijke schoonheden en wil per se Pamela Anderson vinden om met haar te trouwen.
VS 2006 | Regie: Larry Charles | 82 minuten
Aanvang: 21.00 uur
Entree: gratis
www.foxfilm.nl/borat

Maandag 12 mei
Rogue Wave (US) + Eastern Conference Champions (US)
Evenals gelijkgestemde groepen als Nada Surf en The Shins lijkt ook Rogue Wave uit Californië per release sterker voor de dag te komen. Het onlangs verschenen album Asleep At Heaven’s Gate levert opnieuw het bewijs en weerspiegelt de band rondom zanger/gitarist Zach Rogue in optima forma. De sprankelende indie songs klinken grootser en meer divers, zonder enigszins afbreuk te doen aan haar oorspronkelijke charme, naïviteit en melancholie. Diepgang en rijke melodieën sluiten elkaar beslist niet uit, maar vloeien samen tot warme intrigerende gitaarpop. Ook voor de liefhebbers van o.a. My Morning Jacket en Built To Spill.
Klinkt als: Death Cab For Cutie, The Shins, Nada Surf
Zaal open: 21.00 uur
Aanvang: 21.30 uur
Entree: 7 euro
www.roguewavemusic.com
www.myspace.com/easternconferencechampions


______________________________________________________


Get Hoekt van start met gratis toegankelijk programma op strand

Hoek van Holland presenteert: Earth Wind & Fire

De legendarische Amerikaanse soulgroep Earth Wind & Fire komt naar Hoek van Holland. De groep treedt op tijdens het evenement Get HOEKT on Live Music op zondag 10 augustus 2008. Het optreden is volledig gratis toegankelijk en daarmee laat Hoek van Holland de powerpop van Earth Wind & Fire herleven voor een groot publiek. Het concert vindt plaats op het Hoekse strand en maakt onderdeel uit van Get HOEKT, het evenementenseizoen in Hoek van Holland. Op 6 juli en 10 augustus presenteert de Rotterdamse badplaats twee gratis toegankelijke events op het strand: Fish & Fiësta (6 juli) en Get HOEKT on Live Music (10 augustus).

Voorzitter van de deelgemeente Paddy Roomer: “We zijn ongelofelijk trots een artiest van dergelijk formaat te mogen ontvangen op het Hoekse strand. Hiermee geeft Hoek van Holland haar visitekaartje af: wij zijn de kustplaats waar écht iets te beleven is. Live Boogie Wonderland op het strand, wie droomt daar nou niet van?” Earth Wind & Fire is dertig jaar na hun eerste hit nog altijd mateloos populair. De groep zette zichzelf internationaal op de kaart met hits als Boogie Wonderland, Let’s groove, September en Fantasy. In maart van dit jaar trad de groep nog op in een nagenoeg uitverkocht Gelredome. Roomer: “En bij ons staan ze op het strand voor iedereen. Gratis en voor niets. Voetjes in het zand, drankje in de hand, dit is uniek in Nederland”.

Fish & Fiësta
Get HOEKT laat al eerder van zich horen. Op zondag 6 juli wentelt het Hoekse strand zich in mediterrane sferen met een groots opgezet culinair feest. Tijdens Fish & Fiësta kunnen bezoekers zich tegoed doen aan een visbarbecue die omlijst wordt met een groots latin georiënteerd feest met diverse DJ’s. Roomer: “We creëren een echte feel-good avond, waar je met je vrienden en een goed gevulde picknickmand kunt genieten van verse vis, een goed wijntje en de beste DJ’s van ons land”.Meer informatie op www.hoekvanholland.nl

______________________________________________________
 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"