Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 24 | vrijdag 14 juni 2024 05:12 uur | 0 bezoekers

Met restaurant Ayla maakt Mess Rotterdam weer een klein beetje meer wereldstad

Na succes Biergarten, Ontbijtbar en The Suicide Club nu restaurant aan het Kruisplein geïnspireerd op de mediterrane keuken


Rotterdam, 1 november 2016 – Restaurant Ayla opent op 3 november haar deuren. Mess lanceert hiermee, na het succes van de Biergarten, Ontbijtbar en The Suicide Club, haar derde restaurant dat opnieuw spot-on inspeelt op internationale trends en (culinaire) behoeftes in Rotterdam. Bij Ayla staat Mediterrane gastvrijheid en cuisine centraal. Gasten worden omringd door de geuren, kleuren, sferen en smaken van Spanje, Italië, Griekenland, Noord-Afrika en Oost-Europa en wanen zich in verre oorden. Chefkok Hette Hettema, bekend van Joelia*, tilt samen met zijn talentvolle en ervaren team, de beleving van tapas naar een ongekend niveau. Waanzinnig lekker comfort food, onverwachte ontmoetingen, ultieme versheid van de producten, een on-Nederlandse georganiseerde chaos, persoonlijke service en unieke zelfgestookte en geïnfuseerde dranken; dat is wat Ayla belooft.

Betoverende smeltkroes van culturen


Ayla is alle dagen van het jaar geopend; van vroeg (8.00 uur) tot middernacht. Werkelijk de hele dag kun je binnenvallen voor een ontbijt, kop koffie, lunch, borrel of diner. Er wordt gewerkt met dagverse producten en de kaart, die wekelijks wisselt, staat vol seizoensgerechten. Het interieur zelf is al een bezoek meer dan waard. Roeland Flierman van Mess omschrijft het als een “eclectische mix met invloeden uit Casablanca, Beiroet, New York en Barcelona”. Mehdi le Mair (FG Foodlabs, The Suicide Club) ontwierp een betoverende smeltkroes van culturen. Nagenoeg elk onderdeel in Ayla is handgemaakt door kunstenaar Joost Goudriaan en zijn team, Niels Bakkerus en Studio Olivier.

Ayla is het restaurant waar ik zelf als Rotterdammer al tijden op wacht: Een tweede huiskamer die altijd open is, waar ik graag (nieuwe) vrienden ontmoet en waar ik altijd goed en betaalbaar kan eten," aldus Nikki van Dijk van Mess.

Ultieme smaakcombinaties        


Het team van Ayla bestaat uit ervaren vakmensen die met passie streven om elk bezoek tot een beleving te maken. Dat geldt zeker niet alleen voor het foodconcept. Ook het barconcept is spraakmakend. Het barteam werkt met eigen gedistilleerde jenever, wodka en gin, in samenwerking met Rutte. Vervolgens worden deze distellaten in Ayla geïnfuseerd met verschillende Mediterrane kruidenextracten om tot perfecte en verrassende smaakcombinaties te komen. Deze unieke spirits worden uiteindelijk verwerkt in bijzondere aperitieven.

"Het Kruisplein is de perfecte plek voor Ayla. In het hart van de stad, pal aan de 'rode loper' die vanuit Centraal Station is uitgerold en op het kruispunt waar alle culturen samenkomen," zegt Nikki.

Over Mess             


Van Rotterdam een culinaire wereldstad maken. Vanuit die ambitie ontwikkelt Mess culinaire kosmopolitische concepten. Met een feilloos gevoel voor trends weten zij de stad te verrassen met initiatieven die ‘spot on’ zijn. Zo gaven zij Rotterdam al haar eerste Biergarten (2012) en Ontbijtbar (2014), het foodfestival Rauwkost, maar ook haar eerste rooftop bar The Suicide Club (2015). De drijvende krachten achter Mess zijn Nikki van Dijk, Roeland Flierman en Tijmen Meijer.

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"