Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 21 | zondag 26 mei 2024 07:42 uur | 2 bezoekers


One Night's Dance 2014

GRID - Inge van Huijkelom

Body Language - Keren Rosenberg

No lonely fighters please - Lana Coporda

One Night's Dance 2014

Op 5 t/m 7 december en 12 t/m 14 december presenteert Dansateliers One Night’s Dance. Voor deze editie werden Marlieke Burghouts, Lana ?oporda, Inge van Huijkelom, Keren Rosenberg en Laura Witzleben geselecteerd om in korte tijd een stuk te maken. De vijf stukken worden gepresenteerd in één programma, een mooie gelegenheid om deze nieuwe makers te leren kennen.

Dansateliers presenteert:


ONE NIGHT’S DANCE 2014
Ongepolijst, energiek en gevarieerd werk
van vijf nieuwe dansmakers.
Op 5 t/m 7 december en 12 t/m 14 december presenteert Dansateliers One Night’s Dance. Voor deze editie werden Marlieke Burghouts, Lana ?oporda, Inge van Huijkelom, Keren Rosenberg en Laura Witzleben geselecteerd om in korte tijd een stuk te maken.  De vijf stukken worden gepresenteerd in één programma, een mooie gelegenheid om deze nieuwe makers te leren kennen.
De vijf getalenteerde choreografen werden geselecteerd op basis van een helder verwoorde motivatie; een nieuwsgierig makend concept en een overtuigend idee over hoe te werken. Na een intensieve workshopweek gingen de makers deze maand aan de slag om tot nieuw werk te komen dat zij in de eerste twee weekenden van december presenteren. Zelfstandig, maar onder professionele begeleiding zoeken de makers grenzen op, ontwikkelen ze concepten, dagen zij hun dansers uit en laten zij vormen samensmelten om zo tot energiek en ongepolijst nieuw werk te komen.
One Night’s Dance
One Night’s Dance is het jaarlijkse startproject van Dansateliers voor beginnende dansmakers. Met het project geeft Dansateliers jonge makers handvaten om hun signatuur verder te ontwikkelen in een directe dialoog met het publiek. Succesvolle choreografen die hun eerste dans schreden in het veld zetten aan de hand van One Night’s Dance zijn o.a. Nicole Beutler, Mor Shani en Giulio D’Anna (dit jaar genomineerd voor een Zwaan, Nederlandse Dansdagen).
Presentaties


Data:               5, 6, 12 en 13 december (20:30) en 7 en 14 december (17:00)


Locatie:        Dansateliers studio, ’s-Gravendijkwal 58b, Rotterdam


Tickets:            €10,- (€7,50 op vertoon van studenten- Rotterdam- of CJP pas)


                        reserveren via www.dansateliers.nl Dansateliers | Dansateliers is een onafhankelijke werkplaats voor hedendaagse dans. De organisatie speelt al twintig jaar een belangrijke rol in het ontwikkelen van nieuwe generaties dansmakers die met het vinden van een plek in het nationale en internationale hedendaagse dans veld de discipline voeden en in beweging houden.


 


CREDITS | Makers: Marlieke Burghouts, Lana ?oporda, Inge van Huijkelom, Keren Rosenberg en Laura Witzleben. Performers: Mirjam Sögner, Eva Heijnen, Joske Daamen, Sally. J. Smith, Joseph Simons, Anna Fransen, Nathalie vd Hombergh, Laya Benje Will. Dramaturgie/artistiek advies: Kristin de Groot Coaching: Konstantina Georgelou, Hillary Blake Firestone Productie-leider: Lisa de Schepper PR & communicatie: Lody Meijer Zakelijk leider: Johan Cuperus Techniek: Edwin van Steenbergen


 


One Night’s Dance 2014 wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Stichting Verzameling Van Wijngaarden –Boot
PROGRAMMA


 


Jalous of the Birds - Marlieke Burghouts
Hoe manifesteren zichtbaarheid, aanwezigheid en ruimte zich in een performance? Jalous of the birds is een continue heen en weerschakeling tussen de perceptie van de lichamen van de dansers en de ruimte waarin de performance plaatsvindt.


No lonely fighters, please – Lana ?oporda
In No lonely fighters, please toont ?oporda de kracht van ondersteuning en samenwerking. Met het stuk tracht ze het publiek te inspireren tot saamhorigheid en interactie.


Body-house – Keren Rosenberg
In Body-house speelt Rosenberg met de analogie waarmee de Duitse professor Dr. Claudia Benthien het lichaam beschouwt als huis dat zowel solide en omhullend als verhullend is. Hierbij benaderd ze de huid als grens tussen intimiteit en de buitenwereld, tussen privé en publiekdomein.


GRID – Inge van Huijkelom
GRID is een persoonlijk stuk over de hoeveelheid van mogelijkheden en overtuigingen gezien vanuit een cellulair systeem. Startpunt is de vraag: “Als iets de waarheid is, zou er dan niet ook maar één optie zijn?”


Don’t smoke under water – Laura Witzleben


Witzleben doet met Don’t smoke under water onderzoek naar de thema’s – dwang, controle, overgeven en domineren -. Met haar dansers onderzoekt ze hoe deze begrippen fysiek vertaalt kunnen worden en wat zij voor impact hebben op een groepsformatie.


 


Expositie


Naast de vijf voorstellingen is tijdens One Night’s Dance een bijzondere expositie te zien met werk van Joris van Oosterwijk en Marijke ten Caat. De Rotterdamse theatermaker en beeldend kunstenaar Joris van Oosterwijk laat resultaten zien van The stamping project of Building a document., waarin hij persoonlijke verhalen tentoonstelt door letterlijk het lichaam centraal te zetten. Kunstenares Marijke ten Caat presenteert werk uit Default Mode Network // Interne Toestanden waarin ze een poging doet gedachtes en ideeënvorming in proces, in beeld weer te geven. 

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"