Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 9 | donderdag 29 februari 2024 03:12 uur | 0 bezoekers

Bepaal jij de toekomst van de lokale omroep in Rotterdam?

De Lokale Omroep Rotterdam zoekt enthousiaste Rotterdammers voor de programmaraad die willen meehelpen om de lokale TV en radio te verbeteren! Heb jij een paar avonden per jaar de tijd? Dan zoeken zij jou!


Lokale Omroep Rotterdam

De Stichting Lokale Omroep Rotterdam (SLOR) beheert 8 zenders met programma’s uit Rotterdam, over Rotterdam of programma’s die je nergens anders ziet. De omroepen FunX, ETV/DNAMIC en Megastad FM maken programma's voor specifieke doelgroepen. Bij Rotterdam TV en Rotterdam FM kan iedereen die radio of televisie wil maken, zijn programma bijna gratis laten uitzenden. Denk hierbij aan Cineac Pietje Bell, Radio Stanvaste en religieuze programma's. Momenteel bereikt De Lokale Omroep Rotterdam zeer diverse doelgroepen, uit kijk en luisteronderzoek blijkt dat 35% van de Rotterdammers wekelijks een programma van RotterdamTV bekijkt en dat 1 op de 6 Rotterdammers naar radioprogramma’s van Rotterdam FM luistert.

De programmaraad
De programmering wordt samengesteld door de programmaraad. Dat zijn 9 Rotterdammers die in de gaten houden of de programma's genoeg kwaliteit hebben, passen bij de publieke omroep (informatie en cultuur) en dat die zo aantrekkelijk mogelijke geprogrammeerd zijn.

We willen meer
Maar de programmaraad wil meer doen. We willen het maximale halen uit onze zenders, we willen verbanden kunnen leggen en ruimte geven aan nieuwe doelgroepen die mogelijk zitten te wachten op lokale programma's. Zijn er enthousiaste Rotterdammers zijn die graag hun producties aan de stad willen laten zien, dan geven wij ze graag een podium. 

Vernieuwing
Daarom krijgt deze raad nieuwe vorm. Hoe precies, dat gaan we de komende weken met elkaar bedenken. Daarna gaan we snel aan de slag om de programmering voor 2011/12 te maken. Vanaf oktober gaan we dan al beginnen met de programmering voor 2012/13. Dat betekent contacten leggen, brainstormen en kritisch kijken. En we gaan in gesprek met de programmamakers.

We zoeken jou!
Ben jij een Rotterdammer tussen de 16 en 96? Ben je hier geboren of ben je er net? Heb jij carrière gemaakt in de showbizz, of kijk je wel eens naar een van onze zenders? Heb jij ideeën over radio en televisie of heb je leuke contacten in de stad? Kom dan de programmaraad versterken en werk mee aan een betere lokale omroep.

Hoeveel tijd kost me dat?
Het kost je een paar avonden per jaar en verder zoveel tijd als je zelf wil, maar het is echt iets ernaast. De vergaderingen zijn gezellig met een broodje. Je doet bestuurlijke ervaring op en je werkt mee aan een mooier Rotterdam.

Hoe te reageren?
Tot 8 juni verzamelen we de aanmeldingen van mensen die enthousiast zijn. Daarna laten we snel weten of we je uitnodigen voor een gesprek. Dat gesprek zul je hebben met een lid van het PBO* en een medewerker van de SLOR, op ons kantoor. In dat gesprek kun je kijken of je bij ons past, kijken wij hoe je ons kunt aanvullen en bespreken of jouw en onze verwachtingen overeenkomen. Begin juli vergaderen we en maken we een keuze. Dan moet het bestuur van de stichting je benoemen. Begin september hebben we dan onze eerste vergadering met de nieuwe leden.

Als je in Rotterdam woont (dat is een vereiste voor de mediawet) stuur dan een mailtje naarslor@slor.nl met antwoord op de volgende vragen:

1. je volledige naam:
2. leeftijd:
3. man/vrouw:
4. adres:
5. telefoonnummer:
6. hoe heb je de oproep gevonden:
7. kun je iets over jezelf vertellen:
8. waarom zou je lid van het PBO willen worden:
9. wat wil je doen/waar ben je goed in:


Heb je nog vragen? Neem dan even contact op met:
Wim Bults, directeur van de SLOR.
e-mail: wim@slor.nl
telefoon: 010-4443400

óf Rogier Elshout, voorzitter van de programmaraad.
e-mail: rogier@rogierelshout.eu
telefoon: 06-24768948

*PBO staat voor Programmabeleid Bepalend Orgaan. Wij gaan over de strategie en inhoud van onze zenders (wat we doen). De stichting heeft ook een bestuur, dat is verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering (organisatie, financiën).

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"