Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1711151924283237414650
2812162025293338424751
3913172126303439434852
410141822273135404449
5233645

Magazine

week 32 | donderdag 11 augustus 2022 16:17 uur | 0 bezoekers

RODE WERELD

Ik denk al enige tijd aan verhuizen...

 

.....In het verleden verhuisde ik om de anderhalf à twee jaar. Sinds ik in Rotterdam woon, woon ik al meer dan vijf jaar in het zelfde huis op het zelfde adres. Deze lichte vorm van ‘settlen’ bevalt me ten delen. Het interieur van mijn huis krijgt door de lange woonduur steeds meer mijn stempel. Tegelijkertijd ervaar ik verveling. In het verleden had ik regelmatig de gelegenheid om mijn woning opnieuw in te delen en anders vorm te geven. Ik kon destijds zelfs bij het aanbrengen van de zelfde kleur verf op de muren verandering ervaren. Mijn huidige woning heb ik al verschillende keren anders ingedeeld en ik ben zelfs overgegaan tot het verven van een aantal meubels. Ik ben nu op het punt beland dat, ondanks dat ik met plezier naar mijn interieur kijk, de woning en de wijk waar ik woon niet meer voldoet aan mijn wensen en behoeften. Nu die verhuiswens op tafel ligt, liggen alle opties weer open. Is Rotterdam nog steeds de stad waar ik wil wonen en werken? Als ik in Rotterdam blijf, waar in Rotterdam wil ik dan wonen?

In mijn zoektocht naar een woning kom ik terecht op de site www.woneninrotterdam.nl. Na enige clicks zie ik in de linkerkolom ‘WELKE WIJK PAST BIJ U?’ staan. Ik click en wordt uitgenodigd om een leefstijltest te doen. Not really my cup of tea, but well lets test the test!

Na drie keer de test te hebben ingevuld en drie keer diverse verschillende antwoordopties te hebben aangeklikt, blijk ik mij het best thuis te voelen in een rode wereld.

 

Als ‘rood’ mens ben ik een beetje eigenwijs, maar ruimdenkend. Vrijheid en flexibiliteit zijn belangrijk voor mij. En mijn creatieve en eigenzinnige karakter komt het beste tot uitdrukking als ik ga wonen in het Stadscentrum, Noord, Delfshaven of Kralingen-Crooswijk. Even bespeur ik teleurstelling, ik ‘net gedefinieerd rood-mens’ hoef niet te verhuizen! Ik woon al in het goede stadsdeel. Gelukkig staan iets verder de wijken waar ‘rooie ik’ wil wonen. Mijn huidige wijk staat er niet tussen. Ook de test erkent dat ik niet in de goede wijk woon! Wat heerlijk, erkenning! En natuurlijk ook blijdschap, nu hoef ik zelf niet meer te verzinnen waar ik ga wonen.

 

Even komt de gedacht in mij op dat paar decennia verder in de tijd leven, mijn ‘rooie ik’ waarschijnlijk in de door de test gedefinieerde wijken móet gaan wonen. De volgende gedachte is gerelateerd aan de beleidslijn die door de gemeente Rotterdam is uitgezet. Volgens mij wordt mijn rooie ik eigenlijk gewenst in een wijk op Rotterdam Zuid. Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat de website www.woneninrotterdam.nl ondersteund wordt door de gemeente Rotterdam en de woningcorporaties en projectontwikkelaars die in opdracht van de gemeente bouwen in de stad. Juist zij zouden mijn ‘rooie ik’ naar andere wijken moeten wijzen om het uitgezette beleid te ondersteunen.

Zo verzand ik in mijn zoektocht naar antwoord op mijn verhuisvraag, in contemplatie. ‘Wat is de achterliggende gedachte van deze partijen om deze leefstijltest op deze site te zetten?’ Is het domme oprechtheid? Is dit wat je noemt een inconsistentie in beleid en uitvoering?

 

Om mijzelf op weer op de juiste koers te zetten. Kijk ik verder op de website. Daar wordt een woonbeurs aangekondigd voor 21 en 22 maart in de Cruise Terminal, LiViN’ Rotterdam 2010. Wellicht een idee om eens heen te gaan, hoewel…net als de test is dat niet helemaal ‘mijn ding’. Volgens mij heb ik genoeg zand in mijn sokken voorlopig.

 

 

http://burozoooi.blogspot.com

http://majeurstandbouw.blogspot.com

http://standbouw.blogspot.com

http://standbouwrotterdam.blogspot.com

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"