Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1711151924283237414650
2812162025293338424751
3913172126303439434852
410141822273135404449
5233645

Magazine

week 21 | woensdag 25 mei 2022 09:36 uur | 1 bezoekers

ROTTERDAMSE STEMKAARTEN VERBRANDING 2010

LIEVE ROTTERDAMMERTJES, mag ik jullie vragen om zo vriendelijk te zijn om met z'n allen gezellig naar de ROTTERDAMSE STEMKAARTEN VERBRANDING 2010 te komen.

 

Zondagmiddag 28 februari om 4 uur op de trappen van ons mooie stadhuis om de hoge heren en dames van het bestuur duidelijk te maken dat we dat eeuwige flauwekul bekeuren ondertussen nu wel echt geheel en volledig zat zijn.

Mag ik u vragen: Wanneer bent u voor het laatst bekeurd? Soms zonder licht op de fiets gezeten? Door rood gelopen? Papiertje op straat gegooid? Gerookt in het café? Zat de hond niet aan de lijn? En wat kostte het? En hoe voelde dat? Het zijn toch slechte en domme mensen die dat soort gemene dingen doen! Dat soort volk heeft mij zelfs bekeurd op de begrafenis van mijn moeder; 6 km te hard; 23 euro! Moet ik het nu leuk vinden als Beatrix met de kleinkinderen op TV naar me staat te zwaaien? Ik zap tegenwoordig snel door. Ik laat me mijn goede humeur niet door ze verpesten!

 

Het lijkt wel alsof tegenwoordig alles in de democratie en de rechtstaat over geld gaat. Je begint toch te denken dat ze al die bekeuringen verzinnen om de begroting sluitend te krijgen. Ik zou niet weten welk doel al dat zinloos bekeuren anders zou moeten vervullen. Ook de rechtspraak is nu vaak slechts 'n puur, kil en zakelijke ambtelijke instelling waaruit elke geest van de wet is verdwenen en de menselijke waardigheid geen enkele rol meer speelt. Men zou toch denken dat, in deze duistere tijden waarin iedereen tegen elkaar wordt uitgespeeld, het bevorderen van gemoedelijkheid, gezelligheid en saamhorigheid toch wel wat belangrijker is. Zeker nu die zakkenvullertjes de economie in de soep hebben laten draaien en je de werkloosheid en de armoede snel ziet toenemen, wordt het voor veel mensen steeds moeilijker om de gelden voor de bekeuringen op te hoesten. De migranten zijn dan meestal het eerste de klos. Dus dat kan nog wat worden met de sfeer in de stad. Wat mij betreft – en ik hoop dat u het een beetje met me eens bent – kunnen ze die mislukte democratie en die zogenaamde rechtsstaat van ze verder in hun eigen reet steken. Het is toch belachelijk dat we ons door dat soort volk laten afzeiken. Willen wij daar nog iets mee te maken hebben? Gebeurt er nog wat tegen of is het Hollandse volk een volk van laffe mietjes geworden? Ze moeten ons in rust en vrede laten! Punt! Nu is dat kleinzielige gemeut van die paar bekeuringen meestal nog wel overkomelijk maar begrijpt u goed dat we nog maar aan het begin van een proces staan waar de Duvel en zijn ouwe moer nog een puntje aan gaan zuigen. Alle digitale databanken worden tegenwoordig aan elkaar gekoppeld. Uw patiëntendossier is nu te vinden op het internet; cameratoezicht wordt straks uitgebreid met gezichtsherkenning; uw vingerafdrukken staan op de chip in uw paspoort. Er wordt door 'Leefbaar' alweer om preventief fouilleren geroepen. Moet dat ook geautomatiseerd? En hoe en door wie? Bodyscans soms? O, o, o, waar zal dat eindigen? De waarheid zal straks het verstand en de fantasie wel weer te boven gaan!

Waar hebben we dat eerder gezien? De iets ouderen onder ons – waar ik nu helaas ook toe behoor – die nog opgevoed zijn met “Waakzaam zijn en niet vergeten!” weten dat je altijd gewaarschuwd werd voor het feit dat dit soort dingen altijd in het klein beginnen. Na 40 – 45 is er een ethiek en moraal opgekomen die gebaseerd was op menselijkheid, rechtvaardigheid, redelijkheid en vergeving en als je nu die Kleinburgerlijke Vies-Christelijke Oranjeklantjes hoort pochen over “hun normen en waarden” en ze zelfs al over “respect” durven te beginnen, dan slaat de angst toch om je hart. Als je ook ziet hoe die hooghartige regenten van het Internationaal Mislukte Namaak Socialisme elkaar bij deze verkiezingen over rechts proberen in te halen dan vraag je toch: Waar zijn hun oude idealen nou gebleven? Nee, alleen maar gekonkel; eerst altijd tegen; dan heel lang draaien en uiteindelijk toch weer voor! Het ergste is dat de liberalen die, om trouw aan zichzelf te kunnen blijven juist de vrijheid zouden moeten verdedigen, de verkiezingen ingaan met de populistische leus: 'Meer politie op straat!' Dan ga je toch vrezen dat ze op 'n dag ook weer de doodstraf in willen voeren. “Ja meneer, sorry meneer, moet voor de veiligheid meneer!”

 

Laten we hopen dat het niet zo'n vaart loopt maar ik voel aan mijn water dat als we onszelf nu niet gaan verdedigen de vrijheid voor altijd verloren is. De technologische ontwikkelingen gaan echt te snel om dit zomaar over ons heen te laten komen. Nu houd je de vooruitgang niet tegen dus heeft het ook geen zin om tegen windmolens en stoomtreinen te gaan vechten maar als uiterste noodgreep is het meer dan zinvol om 'de boven ons gestelden' duidelijk te maken dat het zo niet langer kan. We zijn geen koeien in de wei met een nummer in ons oor. We zijn mensen van goede wil die iets van het leven proberen te maken dus opzomeren verder met je zinloze staatsterreur; gaat in je eigen achtertuin democratietje en rechtsstaatje spelen. Wegwezen!

 

Nou, lieve Rotterdammertjes, ik hoop dat jullie je 'n beetje in dit haastig geschreven betoog kunnen vinden – het gaat om het idee – en dat u allen bereid bent om zondagmiddag te komen. Graag zie ik ook wat oudere mensen komen en het liefst hand in hand met de kleinkinderen zodat we de fakkel van de vrijheid aan de toekomst kunnen doorgeven. Nu heb ik uit hogere sferen – waar ik goed contact mee heb – begrepen dat de provo van het lieverdje, de oud-rook magiër Robert Jasper Grootveld, tijdens het verbranden van de stemkaarten, vanuit het astrale veld waarin hij zich nu bevind, zich in de rook ervan zal proberen te manifesteren. Voor de jongeren onder ons is het wellicht leuk om ook eens iets mee te maken wat het menselijke begrip en verstand volledig te boven gaat.

 

Laten we hopen en bidden dat zondag het zonnetje schijnt en neem je stemkaart, een aansteker en een goed humeur mee....

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"