Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1711151924283237414650
2812162025293338424751
3913172126303439434852
410141822273135404449
5233645

Magazine

week 32 | donderdag 11 augustus 2022 16:24 uur | 0 bezoekers

Peter Fengler en Startex Fashion Hip Hop Store

Design your own life

‘GEEL', ‘GROEN', ‘BRUIN', ‘ROOD', ‘PAARS', ‘ROZE', ‘BLAUW', ‘ZWART', ‘WIT'

"Negen originele in wit perspex gesneden audioplaten (1/1) plus portable pick-up en headphone op een display. Kleurplaten voor bijvoorbeeld fashionists, lifestylers, creatieve sectaristen, consumenten, organisatoren, de stem van het volk, sociaal werkers en buurtwacht. De maakbare wereld is een wereld met bovengeleide krachten en wordt gestimuleerd en vlotgetrokken door festivals, entertainment, beleving en kunst (‘creative economy'). Zoals IKEA het zegt, hangt het in de lucht: "Combineer onze prefabs op je eigen wijze en krijg een gevoel van onafhankelijkheid, originaliteit, creativiteit en ‘lekker leven'.

"DESIGN YOUR OWN LIFE".

Laten we gewoon weer eens bij het begin beginnen.

‘GEEL', .......'GEEL' , .......'GEEL', .......'GEEL', .......'GEEL',

De geluidskwaliteit is rauw. Er is merendeel ruis en gekras te horen. Met tussenpozen hoor je een stem de kleur zeggen die de titel van de plaat draagt. Moeilijk verstaanbaar maar met een beetje goede wil is het mogelijk je er iets bij voor te stellen. Het stemgeluid is vaak vertraagd of versneld. Af en toe blijft de plaat hangen."

Peter Fengler (1964, Culemborg)

Peter Fengler is beeldend kunstenaar, performer, muzikant en organisator. Hij exposeert (inter)nationaal objecten, installaties, drukwerk, geluidswerken en performances.
Zijn werk becommentarieert morele en politieke kwesties en reflecteert naar het medium en de scene. Het toont een voorliefde voor het ultrahobbyisme en kenmerkt zich door een verontrustende lucide ondertoon.
Fengler is initiator/programmeur bij DSPS/DE PLAYER: een flexibel platform voor experimentele geluid/kunst en socio-geografische zaken in hybride presentaties.

www.stdsps.nl

Startex Fashion Hip Hop store, Dordtselaan 4-A

De hiphopkleding die Startex Fashion verkoopt kenmerkt zich door felle kleuren. Jeans, jacks, baseballcaps: overal spatten de kleuren vanaf. Tien jaar verkoopt deze zaak al kleding aan hiphoppers en wie er maar opvallend gekleed bij wil lopen. De zaak is klein, maar de collectie is groot. Het kan geen toeval zijn dat op de geluidsplaten die Peter Fengler heeft gemaakt voor de kleine draaitafel bij Startex geluid ook een hoofdrol speelt. Wie de koptelefoon goed op zijn hoofd zet, hoort tussen het gekraak en geruis iemand de namen van kleuren noemen, een kleur per plaat. Het winkelpersoneel is belangstellenden behulpzaam bij het opzetten van de hoofdtelefoon, bij het in gereedheid brengen van de plaat en het in beweging zetten van de draaitafel. Op de vraag wat ze er zelf van vinden antwoorden ze met een grote glimlach.

www.startexfashion.com

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"