Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 21 | zondag 26 mei 2024 08:17 uur | 2 bezoekers

Uittips en Nieuws

Uittips en nieuws voor de komende tijd.

Schaatsen op het Stadhuisplein
Winter 2008 begint op het gezelligste plein van Rotterdam


Het gezelligste plein van Rotterdam is ook dit najaar omgebouwd tot een fantastisch winterplein! Vanaf begin december is het weer tijd om de schaatsen uit het vet te halen. De ijsbaan ligt dan klaar voor iedereen die zijn kunsten wil laten zien! De populaire cafés Get Back, Après Skihut en Saint-Tropez zwaaien en zwieren dit jaar weer vrolijk mee. Bij de Après Skihut kan iedereen genieten van verschillende winter arrangementen en dankzij de gezellige verwarmde terrassen rondom de schaatsbaan hoeft niemand iets te missen van dit winterfestijn!

Heb je geen schaatsen? Geen probleem, de schaatsbaan verhuurt ze!

De Après Skihut  Stadhuisplein 29  Rotterdam  010-2133846   
Openingstijden:
Maandag t/m donderdag      10.00 - 04.00 uur
Vrijdag en zaterdag           10.00 - 05.00 uur
Zondag                      10.00 – 04.00 uur
Websites: www.deapresskihut.nl  www.getback.nl
                        


 

Off_Corso

SUPER GRATISSCH! Zaterdag 8 November
De kredietcrisis houdt aan en dus pakt Gratissch extra dik uit op een zaterdag.
Gratisch is de wekelijkse donderdag avond van Off_Corso met een gratis entree voor studenten. Wegens de aanhoudende financiële ‘trouble’ én om de overwinning van Obama op McCain te vieren presenteert Off_Corso op zaterdag 8 november eenmalig:
SUPER Gratissch.
Zaterdag 8 november
23:00 - 05:00
Gratis entree op vertoon van studentenkaart
Niet-Studenten 5,-

+++

Selektor  vrijdag 19 december  23.00 – 06.00 uur
Locatie        : Off_Corso
Adres        : Kruiskade 22, Rotterdam
Entree         : vvk 10,- | deur 15,-
Voorverkoop    : www.off-corso.nl Velvet (binnenweg 121 a) of Primerawinkels

Afterparty    : Club Zonder Concessies (alleen toegang voor Selektor bezoekers)
Tijd        : 05.00 – 12.00
Adres        : Kruiskade 26, Rotterdam


 

Opening
Zondag 9 november 12:00 uur bij de KunstSuper aan de Grote Visserijstraat 7b.

Daarna gaan deelnemers en bezoekers in een bonte processie geïnspireerd op een Oost-Europees boers begrafenisritueel – langs een tiental locaties met exposities – op weg naar het festivalterrein .
Dat is achter de vroegere Machinistenschool aan de Willem Buytewechstraat 41-45, waar het openingsfeest losbarst met muziek van de Basily Boys, PERESTROIKA SOUND SYSTEM en het Romanian Gypsy Quartet.

Op het festivalterrein verder: het Lawinetheater, dichters, schrijvers,mobiele bioscoop met Hongaarse films,de violiste Tamara Vick, een crêperie, en veel meer.
 
Toegang gratis.
Oost-West Burlesk
Eurora Art Festival
9 november – 21 december 2008
www.oostwestburlesk.nl
 


 

Activiteiten bij Selexyz Donner

Zondag 9 november: Zuid Kookt op Noord
Rob Baris laat proeven uit zijn nieuwe kookboek Zuid Kookt! Culinaire avonturen op de Rotterdamse Afrikaandermarkt. Vanaf 12.00 uur op de afdeling koken op de begane grond.
 
Zondag 16 november: Moscow-Rotterdam Tea Party
‘Je hebt zwarte en groene thee. En ook nog rode en gele.’ Douane presenteert de novelle 'Zwarte en groene' van Dmitri Danilov Arie van der Ent ondervraagt de schrijver en ex-theehandelaar. In samenwerking met THEEMAAS.
Om 14.00 uur in het theater in de kelder
 
Dinsdag 18 november: Tentoonstelling Sinterklaas
Tentoonstelling met de prenten uit het met het Gouden Penseel bekroonde 'Sinterklaas' van Charlotte Dematons. T/m 6 december in het theater in de kelder
 
Zondag 23 november: Lezing over 'De goeroemethode' door Rick Nieman
Rick Nieman houdt een lezing over 'De goeroe-methode'. Hij sprak voor RTL Z met toonaangevende zakelijke denkers van dit moment (zoals o.a. Deepak Chopra, John Cleese, Philip Kotler). Over leiderschap, creativiteit, marketing, concurrentie en strategie. De goeroe-methode vat hun belangrijkste ideeën samen en geeft tips hoe ook je deze theorieën in de dagelijkse praktijk kunt inzetten. Om 14.00 uur in het theater in de kelder
 
Zondag 23 november: Kledingadvies voor mannen

Kledingcoach en kleurenadviseur Merel van 't Wout geeft kledingadvies aan mannen naar aanleiding van haar boek 'Kleding genoeg mannen'. Van 13.00 tot 15.00 uur op nivo 1
 
Vrijdag 28 november: Lezing door Jeroen Smits 'De prooi. Blinde trots breekt ABN Amro'

Hoe is het mogelijk dat de belangrijkste bank van Nederland de regie over de eigen toekomst verloor? Deze vraag stelde Jeroen Smits zich in april 2007. Een half jaar later betaalden Fortis, RBS en Santander 71 miljard euro voor ABN Amro en scheurden deze nationale icoon in drie stukken.
Om 19.30 uur in het theater in de kelder

www.selexyz.nl   nederlands.donner@selexyz.nlStudium Generale 

De popcultuur ontgonnen
Over populaire cultuur bestaat nogal wat verwarring. Ook binnen de wetenschap. Worden we van televisiekijken nu slimmer of dommer? Kunnen kinderen straks alleen nog maar in sms-taal schrijven, of zijn er nog wél toekomstige Arnon Grunbergs in de maak? Zijn Hyves en YouTube digitale varianten van Big Brother, of spelen ze een cruciale rol in het ontdekken van het leven?


In dit mini-symposium wordt de populaire cultuur ontgonnen. Veeleer dan inzoomen op de goede en kwalijke effecten van de pop wordt uiteengezet wat populaire cultuur precies is en hoe deze van invloed is op het vormen van onze samenleving en identiteit. De wetenschappers vertellen daarnaast waarom zij het belangrijk vinden om binnen de (sociale) wetenschappen aandacht aan popcultuur te besteden. Alle genres passeren de revue: TV, games, film, muziek, internet en mobiele telefonie.

Met:
Dr. Stef Aupers
(socioloog FSW EUR) laat in zijn lezing zien dat gamen niet alleen leidt tot passiviteit en geweld maar tevens tot grote, fysieke netwerken binnen de gamecommunity, tot gevoelens van solidariteit van gamer tot gamer, en zelfs tot een hertovering van de wereld.

Dr. Tonny Krijnen (communicatiewetenschapper FHKW EUR) gaat in haar lezing in op haar onderzoek naar het verband tussen populaire televisie en morele reflectie door haar publiek. Aan de hand van de case-studie De Gouden Kooi vertelt zij hoe door televisie vertelde (im)morele verhalen kunnen functioneren als laboratorium waarin de kijker naar hartenlust kan experimenteren met morele keuzes en de bijbehorende emoties.

Drs. Michiel de Lange (cultureel antropoloog FW EUR) gaat in op zijn onderzoek naar internet en mobiele telefonie in de identiteitsvorming van (Indonesische) stedelijke jongeren. Weblog: blog.bijt.org.

Dr. Bart Barendregt (cultureel antropoloog Universiteit Leiden) gaat in zijn lezing in op zijn onderzoek naar Islamitische pop en boyband muziek in Zuid-Oost Azië.

Datum 11 november 2008 15:30 tot 17:30 mini-symposium
LocatieZaal B-3, Woudestein  www.eur.nl/studium  stg@oos.eur.nl


 

Ontdek de WMO! Interactieve theatervoorstelling voor senioren over de WMO

Meedoen, persoonsgebonden budget, vraagwijzer, mantelzorg, hulpmiddelen
... Bij veel senioren roept de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning)
alleen maar vragen op. Wat heb je nodig, waar heb je recht op een bij
wie kun je terecht?

Om u te helpen antwoorden te vinden op uw vragen hebben Pluspunt en
VGR/MEE een interactieve theatervoorstelling laten maken die in iedere
deelgemeente te zien zal zijn. Met op maat gemaakt ontdekkingstheater
krijgt u inzicht in uw wensen en in de mogelijkheden op het gebied van
voorzieningen voor gehandicapten en senioren.

Op 20 november vindt de theatervoorstelling over de WMO plaats in het
Van Harte Resto, Dempostraat 143. Het begint om 15.00 uur en de entree
is gratis. Aanmelden via tel. 010 - 425 01 14.


 

ConClub editie 6 met Arthur Russel documentaire, In Flagranti, Cosmo Vitelli, Panico live!
 

Zaterdag 22 november staat ConClub met een volledig internationaal programma in zaal De Unie in Rotterdam. ConClub start om 21.00 uur met de vertoning van “Wild Combination”, een filmportret van de invloedrijke NY avant-garde composer, singer-songwriter, cellist en disco-producer Arthur Russell. Juist de laatste jaren wordt zijn werk (eindelijk) in bredere kring hoog gewaardeerd, na het verschijnen van een serie compilaties van zijn werk. Dit voorjaar ging Matt Wolf’s film in première op het filmfestival van Berlijn.

Kwam de performance van Gabriëlle Barros Martins wegens de verplaatsing van de vorige ConClub van Watt naar Worm te vervallen, deze editie komt ze met een performance die speciaal voor De Unie gemaakt is. Naast deze performance is ConClub bezig met meer kunstprogramma.


ConClub haalt de hippe dj’s In Flagranti uit New York en Cosmo Vitelli uit Parijs naar Rotterdam. De van origine Chileense band Panico is in Europa en komt langs voor een energiek live optreden. Grijp je kans om ze te zien, want deze opzwepende punkfunk met een Latijnse twist doet LCD Soundsystem verbleken. Bekende producers Joakim en Cristian Vogel zijn verantwoordelijk voor de plaatopnames van de band.

Cosmo Vitelli is naast werk op zijn eigen “I’m a Cliché”  platenlabel, vooral bekend vanwege zijn remixes voor Daft Punk, Cassius, Electronicat en Super Discount en zijn bijdrage op Franse labels als Kitsuné en Source. Daarnaast speelt hij gitaar en bass in Bot'Ox, een duo met Julien Briffaz op drums.

Als klapstuk op de avond: een dj-set van In Flagranti. In Flagranti zijn Sasha Crnobrnja en Alex Gloor. Vanavond komt Sasha, New Yorker en zoon van Joegoslavische ouders met een set waar je niet omheen kan: no wave en house, oftewel ‘Dirty Disco Punk’. In Flagranti zoekt het op een terrein dat Justice, en andere ‘heavy electronic’ acts links laten liggen: je hoort overduidelijk de invloed van disco in zijn muziek; zijn beats zijn minder hard en kaal ‘in your face’, maar hebben duidelijk wel een punk-randje!

Zaterdag 22 november
zaal De Unie   21.00 uur – 05.00 uur
Entree: E10,- 
online voorverkoop via: www.conclub.nl


 

De 9e editie van Bazar Curieux vindt plaats op zaterdag 6 december 2008 in de Maassilo te Rotterdam.

Bazar Curieux, van de makers van Motel Mozaïque, is een festivalavond die bol staat van spraakmakende en experimentele acts. De muziekprogrammering bestaat uit TV On The Radio, Roots Manuva, Benga, zZz, Little Boots (dj-set), Micachu & The Shapes, Yacht, Abe Vigoda, Tim Exile en Lowriders. Daarnaast organiseren de Gidsen van Motel Mozaïque bijzondere tochten en geven zij opvallende performances.

Voor uitgebreide informatie over de programmering en het festival van Bazar Curieux: www.motelmozaique.nl/bazar2008


 

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"