Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 8 | donderdag 22 februari 2024 15:01 uur | 0 bezoekers

Feyenoord verliest van amateurs

Voorafgaand aan het oefenduel met Barendrecht had Feyenoord-trainer Gertjan Verbeek zich nog zo afgevraagd of zo'n wedstrijdje tegen een amateurclub twee weken voor de start van de competitie nog wel enige zin heeft.

De zaterdag-hoofdklasser strafte die houding van de voormalige oefenmeester van Heerenveen genadeloos af door Feyenoord op sportpark De Bongerd met 2-1 te verslaan. En dat zinde Gertjan Verbeek niet. De trainer was na afloop niet bereid zijn mening over de zeer pijnlijke nederlaag te geven. Hij trok zich met de rest van de technische staf in een aparte ruimte terug om de teleurstelling te verwerken. 

Dat Verbeek het in Barendrecht slecht naar zijn zin had, werd in de wedstrijd al duidelijk. De oefenmeester liet aan een aantal spelers in niet te misverstane woorden blijken niet tevreden te zijn. Dat kon ook niet, want de profs van Feyenoord waren niet in staat om de amateurs van Barendrecht hun wil op te leggen. Zonder spelers als Makaay, De Guzman, Hofland, Slory en de internationals De Cler, Timmer, Van Bronckhorst en Tomasson, heeft Feyenoord maar een matig elftal. 

Oefenwedstrijden bij amateurclubs in de buurt horen voor een betaald voetbalclub deel uit te maken van een promotietour, maar dat werd het gisteravond dus niet. Bij Barendrecht werd de overwinning uitbundig gevierd. De ploeg van trainer Jack van den Berg waande zich even de kampioen. Van den Berg had van tevoren nog gezegd dat wedstrijdjes tegen amateurs juist goed voor Feyenoord zouden zijn, omdat die ploeg nog niet veel had gewonnen. Het was een sneertje vanwege de tegenvallende resultaten tijdens het eigen jubileumtoernooi, waarin Feyenoord tot tweemaal toe verloor. Zijn spelers had Van den Berg voor het duel gigantisch opgepept en dat pikte de hoofdklasser goed op. 

In de eerste helft trad de Stadionclub met een herkenbaar elftal aan, met spelers als Greene, Vlaar, Bahia, Buijs, Landzaat, Bruins, Hofs, Wijnaldum, Mols en Biseswar. Alleen in het doel stond Stefan Toonen, de vierde keeper. Na rust stuurde Verbeek voornamelijk jonge spelers het veld in én Kamakelo Mokotjo en Breno. Een zeventien- en een zestienjarig talent die op proef zijn, maar ook het verschil niet konden maken. 

Dat deed Barendrecht wel door in de tweede helft de score te openen. Toonen ging in de fout door een bal tegen Mark van Zanten aan te schieten. De aanvaller van Barendrecht was er als de kippen bij om de 1-0 in te tikken. Een kwartier voor tijd kwam Feyenoord nog langszij door een treffer van Kaj Ramsteijn. In de slotfase stelde de goed spelende Elwin Spoel Remco Koremans in staat om de winnende binnen te tikken, waarna het feest op sportpark de Bongerd kon losbarsten.
,,Dit is hartstikke mooi en hier genieten we van, maar we moeten wel met beide beentjes op de grond blijven staan, want na de 8-0 overwinning op Smitshoek stonden we in het duel erna met Roda Boys in een half uur met 4-0 achter," waarschuwde Van den Berg al direct. 

Barendrecht-voorzitter Martin Seltenrijch was niet alleen tevreden vanwege het sportieve succes: ,,We hebben ruim drieduizend mensen binnen en dat betekent dat het voor ons ook een lucratief initiatief is geweest. We houden na aftrek van de kosten (onder meer een kleine 30.000 euro voor Feyenoord) nog een leuke som over." Of Feyenoord het bedrag waard was geweest, trok Seltenrijch niet in twijfel. ,,Ik heb zelf een aantal businessseats in de Kuip en natuurlijk viel het spel tegen, maar voor Barendrecht is het te hopen dat Feyenoord elk jaar bij ons een wedstrijd komt spelen. Dat het weer een echte traditie wordt."

Door RENÉ DONS 

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"