Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 9 | zondag 3 maart 2024 07:53 uur | 0 bezoekers

Uittips en Nieuws

Leuke dingen doen voor de komende tijd... Zomerzondag... Metropolis afterparty... Blender festival... Ontdek het Rotterdam van de middeleeuwen tijdens Parfum de BoemBoem... En nog veel meer ff checken dus!
Have fun!

 

5e Zomerzondag  Zondag 6 juli

Een dag met veel Spaanstalige invloeden: tangomuziek met Hermine Deurloo, een topmuzikante die o.a. met Concertgebouworkest en Willem Breuker samenwerkte. Haar mondharmonica neemt de rol van de bandoneon voor haar rekening. Dansparen van dansschol Cuartito Azul zullen de paden van het Park omtoveren tot een danssalon!
Een echte aanrader is het Catalaanse Guixot de 8, een park van behendigheids- spelen die 'uitvinder' Joan Rovira maakte van  recycle-materiaal, een voorstelling
in het kader van het Groenjaar Rotterdam.
www.zomerzondagen.nl
Het podium staat op het veld tegenover het witte Koetshuis.
14.00 – 14.30 / 15.30 – 16.00 uur  Lejo, Hands Up
14.30 – 15.30 uur   Kay Sleking, Hermine Deurloo, Sanne van Delft
14.00 – 17.00 uur  Guixot de 8
14.00 – 17.00 uur Groen Doen

 


 Rotown
 
Vrijdag 4 juli
Loosefit
De eerste vrijdag van de maand, tijd voor Loosefit! De Nederlandse koning van de 7 inch en funkbreak, DJ Git Hyper, draait samen met Chezz & Deep Diggin’ alles met een funky feel. Van obscure rare grooves tot een scherpe hit. Vanaf heden tot 4.00 uur!
Klinkt als: Antique hiphop & vintage funk
Zaal open: 23.00 uur
Entree: 2,50 euro (geen vvk)
http://loosefit.hyves.nl

Zondag 6 juli

Metropolis Afterparty
Het Metropolis Festival beleeft dit jaar haar twintigste editie in het Zuiderpark. Gefeliciteerd! Op het festivalterrein is er een bescheiden bijdrage vanuit Rotown in de vorm van het ‘Pop-up’ podium, samen met onze Rotterdamse popcollega’s. De voornaamste aandacht gaat echter uit naar de hoofdpodia, waar o.a. Emmy The Great, XX Teens, Devotchka en Friska Viljor te bewonderen zijn. Na afloop van het festival is het echter nog niet gedaan met de pret... Samen met Metropolis is namelijk besloten om de officiële afterparty wederom in Rotown te houden. In goede traditie van het festival wordt de line-up van de afterparty ook dit jaar pas op de dag zelf bekend gemaakt. Eén grote verrassing dus!
Zaal open: 21.00 uur
Entree: gratis
www.metropolisfestival.nl 

 


Blender festival

Primeur tijdens Blender festival
Rotterdamse muziekambassadeur Sabrina Starke brengt voor het eerst haar debuutsingle Do for Love ‘live on stage’ Sabrina Starke, soulzangeres, songwriter, winnares van de VSBfonds Music Matters Award 2007 én muziekambassadeur van Rotterdam, zal aankomende zondag voor het eerst haar debuutsingle ‘Do for Love’ live zingen. Dit gebeurt tijdens het Blender festival, op het Coolhaveneiland in Rotterdam-Delfshaven. Sabrina wordt hierbij begeleid door het Rotterdam Jazz Orchestra. Het optreden van Sabrina staat gepland van 15.30 tot 16.00 uur. Naast bekende soul en jazz evergreens zingt ze verschillende eigen nummers. Afsluiter van het concert is ‘Do for Love’, in een speciaal arrangement voor big band.
 
Coolhaveneiland, Rotterdam-Delfshaven
Zaterdag 5 (13.00 – 22.00 uur) en zondag 6 juli 2008 (11.30 – 22.00 uur)
Toegang gratis
www.blenderfestival.nl
 

 


Ontdek het Rotterdam van de middeleeuwen tijdens Parfum de BoemBoem # 3

Op de plek van het Rotterdamse Laurenskwartier, stonden vroeger boerderijen. En waar nu het marktplein is, was ooit alleen maar water. De derde editie van Parfum de BoemBoem, een serie culturele routes langs prominente bouwplaatsen en sloopgebieden in Rotterdam, blikt terug op het Rotterdam van de middeleeuwen.  De route begint op zondagmiddag 6 juli om 14.00 uur bij Rotterdam CS en voert richting het Laurenskwartier.

Veranderingen stellen je op scherp en bevorderen de creativiteit. Daarom verleidt Parfum de BoemBoem bezoekers en bewoners van Rotterdam om de veranderingsprocessen van de stad mee te beleven. Om samen afscheid te nemen van wat is geweest, te vieren wat er nu is en wat er nog gaat komen.

Programma 6 juli
Parfum de BoemBoem start op zondagmiddag 6 juli om 14.00 uur
vanaf het Groothandelsgebouw bij het Centraal Station in Rotterdam. Architect Gert Jacob de Graaf neemt de deelnemers mee naar het Rotterdam van vijfhonderd jaar geleden. Ver voor de komst van woontorens, koopgoten en parkeergarages. Aan de hand van landkaarten en verhalen voert hij ze langs de geschiedenis van de stad. Dit keer leidt de tocht naar het Laurenskwartier, waar vanaf de Laurenskerk goed te zien is hoe er momenteel volop wordt gebouwd en gesloopt. Voor we die beklimmen, speelt de Rotterdamse muzikant El Pino zijn eigenwijze mengelmoes van country, americana en pop. Op alle negen edities van Parfum de BoemBoem delen de charmante dames van kunstenaarscollectief Bliss souvenirs van de bouwplaats uit. Spaar ze allemaa
l!

Reserveren wordt aanbevolen. Stuur een e-mail naar info@rotterdambycycle.nl o.v.v. Parfum de BoemBoem. Telefonisch reserveren kan via 010-4652228 (alleen tijdens kantooruren).

 


Fish & Fiësta brengt de zomer naar Hoek van Holland

Hoek van Holland maakt zich op voor een swingend culinair strandfeest in Caribische stijl op zondag 6 juli: Fish & Fiësta. Vanaf 16.00 uur transformeert het Rotterdamse strand tot een echte Latin Dance Beach met diverse optredens van salsa-acts, waaronder Trio Son Cubano, Resample en Siembra. De strandtenten Zeebries, Noorderpier, Caribean Beach en Royal Strand Hoek van Holland serveren speciale visbarbecue pakketten, zodat bezoekers ook op culinair gebied niets te kort komen. De fiësta duurt tot 22.00 uur en de programmering is gratis toegankelijk.
 
Tijdens Fish & Fiësta draait alles om een goeie ‘feel-good’ avond. Dat betekent goed eten, lekkere muziek en een onvergetelijke avond in de bijna mediterrane sferen van Hoek van Holland. De visbarbecue wordt muzikaal opgeluisterd met diverse Caribisch georiënteerde optredens, waar het publiek ook actief aan kan deelnemen: salsa workshops, capoeira demonstraties en limbo-dancing. Onder meer Trio Son Cubano, Faya Rhythm Brass Band, Dance 2 Impress, Resample en Siembra verzorgen optredens en presentaties.
 
Fish & Fiësta maakt onderdeel uit van het evenementenseizoen van Hoek van Holland: Get HOEKT! Op 10 augustus presenteert de Rotterdamse deelgemeente een groots gratis toegankelijk evenement op het strand. Get HOEKT laat de jaren zeventig herleven met de komst van niemand minder dan de legendarische Earth Wind & Fire Experience ft the Al McKay AllStars.
 
Meer informatie op www.hoekvanholland.nl

 


 Eric Vloeimans met Spinvis, Fay Lovsky en DJ Git Hyper eenmalige samenstelling met 'poppy' improvisaties.

Op woensdag 9 juli aanstaande stelt trompettist Eric Vloeimans - speciaal voor North Sea Round Town - met zijn band Gatecrash een speciale avond samen in LP II ruimte voor stedelijke cultuur in Las Palmas, Rotterdam.
De avond start vrij rustig met Eric Vloeimans, pianist Jeroen van Vliet en zangeres/multi-instrumentalist Fay Lovsky op instrumenten als de ukelele en de zingende zaag. Daarna neemt Gatecrash, Vloeimans’ ‘vaste’ band, het over en schuiven ook Spinvis en DJ Git Hyper aan (de laatste o.a. bekend van Raymann is Laat). Wat er precies gaat gebeuren, blijft een verassing tot op de avond zelf. Het wordt in elk geval een bijzondere, 'poppy' en intieme avond. DJ Git Hyper draait door tot in de kleine uurtjes.
Het concert begint om 20.30 uur in Las Palmas op de Kop van Zuid in Rotterdam.

Kaarten kosten € 14 in de voorverkoop (€ 16 aan de deur) en zijn verkrijgbaar via het Rotterdams Uitburo (010 240 0166), Plato, It Records, Velvet Music en Demonfuzz Records.

 


MAÑANA  ARTS BEATS GOODLIFE

Mañana is een samenwerking van DP96 en Baschz&Julstar. DP96 (die kicke kroeg op de kop van Witte de With) staat al bekend om een sterke programmering met deejays en live muziek. Baschz&Julstar zijn twee actievelingen uit het Rotterdams culturele circuit en maakten eerder naam met kunstenaarscollectief Tictoc en hun Lamball Bakra expositie in Showroom Mama. Het doel is simpel: verschillende wereldjes bij elkaar brengen. Kunst en uitgaan. Cocktails en bier. Versace zonnebrillen en ongeschoren koppen. En hoe leren mensen elkaar kennen? Met goodvibes, op het gemakje: mañana, mañana

Vrijdag 11 juli opent Mañana haar tweede expositie met een dikke party.
EXPO: COSMIC CRACK AND THE POWERBLAST MOVEMENT.
Cosmic Crack maakte eerder samen met Baschz furore als Betamaxxx met expo’s in oa. MU (is zonder Art), Het Wilde Weten, Londen, Parijs, Berlijn. Daarna exposeerde hij onder andere in Kopenhagen, Showroom MAMA en de Project(OR) Artfair in Rotterdam. Crackrock komt naar Mañana met tekeningen, installaties en draagbaar textiel. Zijn beeldtaal ontleent hij uit onder meer uit complottheorieën, esoterica, oude culturen en nieuwe media. Zie www.powerblastmovement.com. 
Dirty details
•    Wanneer? 11 juli. Expo en SunnyTerraza vanaf 1800u, party tot BAM
•    Waar? DP96, Witte de Withstraat 96, Rotterdames
•    Kosta? Niks
•    De expositie blijft geopend tot en met 7 augustus.

WWW.MYSPACE.COM/MANANAROCKERS
www.baschz.com / www.myspace.com/julshakur 

 


Women World Wide.

FOR WOMEN ONLY, BY WOMEN ONLY, ONLY WOMEN ALLOWED!
Ben jij trots op het feit dat jij een vrouw bent en wil jij dat delen met nog veel meer andere trotse vrouwen, kom dan naar Women World Wide op 12 juli 2008, het festival voor en door vrouwen.

Het programma is erg divers en heeft een stimulerend en motiverend karakter.
Het educatieve gedeelte bestaat uit o.a. debatten, discussies en lezingen. Verschillende onderwerpen komen aan bod die betrekking hebben op de“Vrouw” zoals seksuele emancipatie en werk en carrière. ‘Komen mannen echt van Mars? Gaat mijn dochter met een loverboy? Heb ik de kracht om zakenvrouw van het jaar te worden?’ Geef je mening en laat je stem horen!

Uiteraard biedt het programma ook ruimte voor entertainment, kunst, cultuur en theater.
Laat de crea bea in je los en “be creative” in de creative corner.
Altijd al een make over willen hebben? Dan is nu je kans! Laat jezelf restylen en leg het vast tijdens een professionele fotoshoot.
Tijdens het festival krijg je ook de kans om te werken aan een gezond en fit lichaam door mee te doen aan de workshops. Buikdansen, Fitnessen en Stepdansen, leer het in 30 minuten en “Work that Body”!

Ben jij benieuwd waar de slaapkamer naast slapen nog meer voor dient? Bezoek dan onze speciale zaal “Womens Bedroom Secrets”. Ontdek de ondeugendste slaapkamer geheimen. Let op, alleen voor dames boven de 18 jaar!

Als grote afsluiter is er een afterparty. Even lekker los gaan met vriendinnen, moeders, tantes en zussen. Natuurlijk met alleen dames “on the wheels of steel”, oftewel de hipste Female Dj’s die ervoor zullen zorgen dat dit een onvergetelijke  dag wordt.
Daarnaast staan er op het programma diverse muziek, dansoptredens, culturele keuken, infostands en nog veel meer!

Lachen, gieren, brullen, voelen, proeven, leren en ontdekken.
Laat je inspireren, motiveren en stimuleren op hèt festival voor de vrouw van 2008,
Women World Wide.

Datum:12 juli 2008 tijd:13:00 - 23:30 uur locatie:LCC ’t Klooster, Afrikaanderplein 7, Rotterdam
Entree:      €5,-

 


 

 

 

 

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"