Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 9 | zondag 3 maart 2024 00:15 uur | 0 bezoekers

Vreemdgaan en andere vormen van echte liefde!

‘Flirt’ heet de film, een romantische comedy. En flirt leidt tot flirten en flirten is leuk! En daarom besluiten Mickey en ik donderdagochtend om deze film die avond te gaan zien.

Flirten is misschien wel het leukste wat er bestaat. Het is spannend, maar onschuldig en juist daardoor zo leuk. Daarnaast is het een goede egoboost! Flirten is heerlijk… Tijdens het uitgaan, maar ook gewoon met mijn eigen vriend. Na ruim drieëneenhalf jaar kan hij er nog steeds voor zorgen dat ik vlinders in mijn buik krijg! Ik bedenk me weleens hoeveel ik eigenlijk flirt op een dag. Niet alleen met knappe jongens, maar ook met meisjes, met mannen, met winkelpersoneel. Misschien zelfs met leraren! Want is flirten ook niet je zo goed mogelijk voor doen? Een goede indruk willen achterlaten? Zo leuk mogelijk proberen over te komen? Maar toch jezelf zijn!

'Spannend, maar onschuldig'

Om 17.00u spreken Mickey en ik af in de stad. We halen de gereserveerde kaartjes af en gaan zoals afgesproken eerst nog iets eten bij de Mac. Een salade dit keer, want we hebben deze week al genoeg ongezond gegeten! Feyenoord voetbalt die avond, dus het staat vol met supporters. Het ‘hand-in-hand’ klinkt door het hele fast-foodrestaurant en ook wordt Sylvie Meis nog even door het slijk gehaald. Wanneer we eindelijk aan de beurt zijn blijkt dat de salades nog gemaakt moeten worden. Na 10 minuten komt die doos achter de kassa met 1 salade aan. Foutje! Nog 10 minuten wachten… Zo missen we onze film nog! Als we eindelijk alles hebben wat we hebben besteld hebben we nog precies 7 minuten om het weg te werken en naar de bioscoop te rennen.

Als we de bioscoop binnenkomen is de film net begonnen. Mijn eerste gedachte is dat jonge acteur Lex (Egbert-Jan Weeber) een enorme player is. Hij heeft een passionele relatie met Ankie (Lidewij Mahler), maar daarnaast spelen ook andere dames een belangrijke rol in zijn leven. Maar Lex vindt dit geen vreemdgaan. Hij vindt namelijk dat je elkaar niet moet claimen en dat het geestelijk trouw is wat telt.

Filmmaakster Kim (Rifka Lodeizen) is pas bedrogen door haar vriend (Javier Guzman) en maakt naar aanleiding daarvan een real-life docu over vreemdgaan. Ze wil Lex als haar hoofdpersoon, maar interviewt ook de andere mensen in haar omgeving. Komisch is het om te zien hoe ieders gedrag het tegenovergestelde vertelt van wat zij zelf voor de camera beweren. Vreemdgaan kan echt niet, daar is iedereen het overeens. Maar ondertussen deelt iedereen het bed met iedereen. In de loop van de film blijkt hoe bijzonder het is wat Lex met Ankie heeft en hoe speciaal de redenen voor zijn mening. En willen we niet allemaal zo’n vriendschap als de zijne met Sam? Zo lekker vrij, maar toch zo intiem. Het is een heerlijke film, met niet teveel diepgang, waarbij je kan lachen en lekker weg kan dromen. Over vreemdgaan en andere vormen van echte liefde. En uiteraard met een happy happy end!

'Het is een heerlijk film voor een girls-night-out!'

Dus houd je van liefde, van passie, flirten, romantiek en seks (het is en blijft een Nederlandse film!)? En heb je zin in een gezellige girls-night-out? Dan moet je deze film zeker zien! Want ondanks de vertraging bij MacDonalds, de kou die ons deed rillen in de bioscoopzaal en de giechelde pubermeisjes achter ons die steeds tegen Mickey’s stoel zaten te schoppen, hebben we een ontzettend leuke avond gehad. En zijn we echte liefde nog meer gaan waarderen!

Flirt

Regie: Jaap van Eyck
Cast: Rifka Lodeizen, Egbert Jan Weeber
Genre: Romantische comedie
Lengte: 90 minuten

Linda Korner

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"