Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 18 | maandag 29 april 2024 20:13 uur | 1 bezoekers

Tatoeages!

Ik heb tatoeages altijd intrigerend gevonden. Ze benadrukken iemands persoonlijkheid. Als een sieraad, maar dan voor altijd.


Ik heb tatoeages altijd intrigerend gevonden. Ze benadrukken iemands persoonlijkheid. Ik vind het een erg mooie versiering van het lichaam. Als een sieraad, maar dan voor altijd. Dat maakt het misschien ook wel lastig. Want als je eenmaal een tatoeage hebt zit je er in principe voor altijd aan vast. Natuurlijk zijn er laserbehandelingen, maar vaak zijn die erg duur en niet altijd veilig. De kans is groot dat je er een litteken aan over houdt. Werkgevers kunnen moeilijk doen als je een tatoeage hebt op een opzichtige plek. Het is daarom slim om je tatoeage op een plek te laten zetten waar je hem eventueel zou kunnen bedekken. Het belangrijkste is uiteraard dat je hem zelf mooi vindt. En mooi blijft vinden!

Wanneer de eerste tatoeage ooit gezet is, weet niemand. De oudste tatoeages die tot nu toe ontdekt zijn, zijn die van een 5300 jaar oud lijk, dat in een gletsjer van de Italiaanse Alpen is gevonden. Al eeuwen lang, over de hele wereld, versieren mensen hun lichaam met inkt. Zo lieten de Indianen tatoeages zetten om te laten zien van welke stam ze waren, kregen Chinese gevangen een nummer getatoeërd en was in Griekenland de tatoeage een teken van adel. En als je bij tatoeages vooral aan ruige piraten denkt... dat is allang het geval niet meer! Iedereen kan tegenwoordig kiezen voor een tatoeage. Jong, oud, hip of alternatief. Bekende sterren met tatoeages zijn o.a. Ben Affleck, Angelina Jolie, Britney Spears, Lenny Kravitz, Alyssa Milano, Kate Moss en Johnny Depp.

Alle risico’s konden mij er niet van weerhouden een tatoeage te nemen. Ik was pas 16 jaar toen ik op mijn rug een vlindertje liet tatoeëren. Zonder toestemming van mijn ouders uiteraard. Toen was ik nog origineel, een jaar later werden de tribals ‘in’ en had half Nederland een tatoeage op haar onderrug... Toch is de mijn tatoeage uniek. Het is een vlinder en zit iets hoger op mijn rug. Ruim 6 jaar later ben ik er nog steeds heel blij mee. De vlinder hoort bij mij. En aangezien ik vlinderig door het leven ga, impulsief en van de hak op de tak, staat mijn tatoeage ook nog een symbool voor mijn persoonlijkheid.

Anderhalf jaar later erfde ik 200 gulden van mijn overleden oma. Niet veel geld, maar ik wilde er iets speciaals van doen, iets blijvends. En dus maakte ik weer een afspraak bij de tatooshop. Daar aangekomen bleek het plaatje dat ik had uitgekozen nergens meer te vinden. Zonder er uitgebreid over na te denken koos ik een andere uit en liet die op mijn enkel tatoeëren. Een mooi plaatje, maar achteraf heb ik toch wel mijn twijfels gehad. Misschien had ik er beter iets langer over na kunnen denken? Inmiddels heb ik ook de roos op mijn enkel geaccepteerd en zou ik niet meer zonder willen!

5 jaar lang heb ik niks meer laten doen. Ik heb gezien hoe mijn vriend in die tijd zijn enkel en beide voeten heeft laten tatoeëren en ik vind dit geweldig mooi! Bij mij begint het ook weer te kriebelen... Maar wat? En waar? En krijg ik er geen spijt van? Ik wil zeker zijn van mijn keuze. Maar voor de zomer komt er zeker een nieuw plaatje ergens op mijn lichaam!

AntenneTV heeft het item ‘Tatoeage van de week’. Iedere tattoo heeft zijn eigen verhaal en de drager vertelt. Vooral de tatoeage van Ilhem vind ik erg mooi. Bescheiden, maar toch valt het op. En er zit een leuk verhaal achter. Houd je zelf van tatoeages, of vraag je je juist af waarom iemand ervoor kiest een tatoeage te nemen? Bekijk nu de filmjes op Antenne TV!

Tatoeage van de week!

Linda Korner

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"