Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 18 | maandag 29 april 2024 21:26 uur | 1 bezoekers

In hogere sferen: Virtuescope

Zelfreflectie en aandachtpuntjes. Met dit spel handig te achterhalen. Maar kan het zo simpel? Ik weet niet goed wat ik er van moet denken.

‘De Virtuescope brengt je innerlijke krachten, persoonlijke kwaliteiten en talenten in kaart.’  Aldus het programmaboekje van de bibliotheek. De mensen achter het spel zijn verbonden aan de Brahma Kumaris World Spiritual University. Dit is een organisatie dat vertegenwoordigd is in ruim 80 landen met 5000 afdelingen. De organisatie is opgericht door een man, Brahma, maar wordt geleid door vrouwen. (maar is daarentegen geen vrouwenorganisatie)

De BKWSU wil de zelfontwikkeling van het individu bevorderen om inzicht te verkrijgen in de spirituele identiteit van het zelf, de werking van de geest, de gevoelens, het onderscheidingsvermogen en het karakter. Dat is wel een hele mond vol, maar met deze inzet hoopt de BKWSU een positieve verandering in de wereld te helpen bewerkstelligen. De Virtuescope is een klein instrument naast de studies en cursussen zoals: ‘Leven zonder stress’, ‘Positief denken’ en ‘Raja yoga meditatie’.

Wanneer ik bij het tafeltje in de Bibliotheek Afrikaanderwijk ben neer gestreken ligt er al een rij kaarten op me te wachten. Door in totaal 13 keer een kaart te trekken, krijg ik niet alleen inzicht in mijn innerlijke kwaliteiten, maar weet ik ook op welk moment van het jaar ik er nog meer een beroep op kan doen, dan ik normaal zou doen. Een soort van horoscoop dus. Al moet ik door de kaarten ook een beetje denken aan Tarot. Want ook bij dat laatste kun je jezelf aardig spiegelen met behulp van het spel.

Als eerste trek ik een basiskaart, het thema geeft de fundering aan voor het hele jaar en staat voor je drijvende kracht. Op mijn formulier wordt me aangeraden deze kwaliteit als onderliggende kracht van iedere gedachte en handeling te gebruiken. De tekst op mijn basis kaart is: Zuiver op de graad. Ja, hier kan ik wel wat mee. Maar ik kon wellicht ook wel iets met een andere tekst op een andere kaart. Dus overtuigd ben ik nog niet.

Op de kaart van de maand mei staat: Eerlijk. De maand mei dat tevens een Balans Kaart is, schijnt je basis kwaliteit extra te versterken. Het past wel mooi bij elkaar. Zuiver op de graad en eerlijk. Het zijn eigenlijk wel hele leuke aandachtspuntjes voor mezelf. Ik neem me voor de puntjes ergens thuis op te schrijven. Gewoon om nog eens terug te kijken.

Wanneer ik voor september een kaart probeer te trekken, wil de kaart die ik wil pakken niet gepakt worden. Of tenminste zo lijkt het. Trek ik continue met één hand mijn kaarten, moet ik voor deze kaart beide handen gebruiken. En nog gaat het moeilijk. Ik kan er voor kiezen een andere kaart te pakken, maar ik doe het niet. Ik wil deze!

Als ik de kaart dan eindelijk te pakken heb en de tekst lees, begin ik te lachen: Vastberaden. Tja.., wat moet ik hier nu van denken?

De Virtuescope is nog te spelen op woensdag 17 mei in de bibliotheek het Oude Westen (14.30 uur) en op zaterdag 20 mei in de Centrale Bibliotheek (14.00 uur).

Kijk voor meer informatie op www.bibliotheek.rotterdam.nl.

Meer informatie over de Nederlandse tak van de BKWSU en de Virtuescope vindt je op www.bksa.org

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"