Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 17 | vrijdag 26 april 2024 12:43 uur | 5 bezoekers

Nederland in oorlog

Een column die enorm veel heeft losgemaakt.

Nederland in oorlog

Nederland in oorlog, het is de column die ik op 17 april 2005 publiceerde op antenne, het is tevens de op één na best gelezen column die ik geschreven heb.
De column schreef ik vorig jaar na aanleiding van de gebeurtenis rondom een goede vriend van mij. Een vriend die geslagen werd door “Lonsdalejongeren” op het Grafisch Lyceum te Rotterdam, riep de hulp van zijn vader in en zodoende gebeurde het één en ander op deze school. De vader die zelf de politie liet bellen is toen vanwege schoolvredebreuk drie maanden vastgezet samen met een andere man.
De goede vriend van mij die aangifte deed had het nakijken, zijn vader in de bak, goede vriend van zijn vader in de bak, zijn broer die gezocht werd en hij samen met zijn aanvallers liepen nog op straat.
De aangifte die hij deed daar is niets mee gedaan. De column Nederland in oorlog stuurde ik naar mijn goede vriend in de gevangenis. Ik stond en sta nog altijd volledig achter zijn daad.

De column heeft enorm veel losgemaakt, door alles en iedereen is gereageerd.
Er is gereageerd op de column door van alles en iedereen, maar de toon werd gezet toen een Dorien op de column reageerde. Het zijn niet altijd even leuke reacties om te lezen, veel geven aan dat zij “buitenlanders “haten en er zijn mensen die zeggen dat wat deze groep mensen zegt totaal niet spoort of klopt.


Er zijn reacties die ver gaan, zelfs heel ver gaan. Zoals de volgende gepubliceerd door ene Schayk op 19 februari dit jaar
.
nou daar het ze lekker veel aan dat je ze gelijk geeft ffs.... Nederland is VOL... snappe jullie het nou?? al die buitelanders verzieken en verkankeren ONS land. multiculturele samenleving = vragen om problemen.... meerdere culturen gaat gwn NIET... die een vind dat het zo moet en de andere weer op een andere manier... dat botst. NL = gwn vol en das de waarheid... ik hoop daarom ook dat elke 18+ stemt op iemand die het daarmee eens is (groep Wilders) en iedereen buitelander die ook maar de geringste illegale ding doet moet meteen verbannen worden uit het koninkrijk der nederlande, of in het openbaar ophangen. Hitler wist er wel raad mee, met alle joden, homo's en negers.... meteen vergassen en verbrande. ook geen problemen meer mee. dit is wat ik er van vind. enne, voor de gelovige onder ons... Veel naar de kerk gaan want volgend jaar zal er waarschijnlijk een van die kanker moskee's staan Houzee, WPWW


Ook andere durfden te reageren, zo één is bijvoorbeeld Jakhals geweest die op 7 maart van dit jaar reageerde.
“Ik word misselijk van domme racisten die niet eens de Nederlandse taal beheersen. En voor eekspeedfreak: alle buitenlanders zijn toch werkloos? Hoe kan het dan dat al die buitenlanders 'onze' banen inpikken?”

Het is voor mij persoonlijk een erg vervelende, maar ook weer erg leerzame discussie geweest en gelukkig werd ik zo nu en dan ook nog eens gesteund door bijvoorbeeld Linda, maar ook door onbekende. Suus reageerde 16 maart dit jaar.

“Christus. Ongelooflijk dit verhaal. Niet stoppen met schrijven, Karim! Je maakt heel wat los. En je houdt je rug kaarsrecht. Ik ben trots op je.”


Waarom wordt er zo heftig gereageerd door sommige? Waarom?
Na ruim anderhalf jaar dateert de laatste reactie van een lezer de achttiende van deze maand.  
Veel reacties zijn geplaatst door jongeren die “buitenlanders” haten en in het gedachtegoed van Hitler hun heil zoeken.

Ze komen van alles tekort, hun banen worden ingepikt door “buitenlanders”, “buitenlanders” zijn hier alleen voor de uitkeringen, ze hebben relaties met Nederlandse vrouwen/mannen, spreken de taal niet en veroorzaken alleen maar problemen.

Nederland is vol mensen, niet halfvol, tot de nok toe vol als ik de reacties moet geloven.
Zijn deze jongeren slachtoffer van de door de strot geduwde Multiculturele samenleving?

Zijn de problemen in Nederland de schuld van “buitenlanders”?
Of zijn deze jongeren wellicht slachtoffer van organisaties/personen die hen de slachtofferrol aanpraten? Organisaties of personen die deze mensen nodig hebben in eigen belang. Voor macht of geld bijvoorbeeld.

Who know´s?

Karim Khaoiri

Lees hier: Nederland in oorlog http://www.antennerotterdam.nl/read/item/id/8708/nederland-in-oorlog

 
Array
(
    [110060] => Array
        (
            [naam] => Ruud
            [link] => 
            [reactie] => Karim leg mij even waarom je dit alles samenvat? Het gevolg is wellicht dat mensen weer de hele discussie oprakelen, ook al ben ik de eerste die reageert. Misschien mis ik de essentie wel, dat zou kunnen. Ik heb afgelopen weekend Rondom 10 gekeken (overigens uitermate geciviliseerd van alle kanten in gesproken, het kan dus wel)en het probleem met deze issues is dat het nooit ophoudt. Nee we moeten het niet verzwijgen, maar een opsomming van negatieve emoties helpt ook niemand. Extreem rechts of rascistische mensen doodzwijgen niet en andersom ook niet. Samenvatten daarintegen van wat al gezegd is, is mijn inziens onnodig. Ik begrijp best dat het voor jou een enorm issue, dat verraden al je andere columns ook, ik lees je graag, maar de achtergrond van deze column ontgaat me volkomen. En ook dat mag.Uiteindelijk krijgen populisten of ongenunaceerde mensen een forum door een columns als deze. Als dat je uitgangspunt is dan begrijp ik dat maar juich ik het verre van toe. Ik ben en dat is heel persoonlijk een beetje moe geworden van de na Fortuyn periode. Ik hoor mensen zeggen, he he we zijn een beetje af van dat gepraat er over en wellicht is dat wel de kern. Niet lullen, maar oplossen.
            [afbeelding] => 0
            [spambot controle] => 
            [react_date] => 2006-09-27 20:50:07
            [react_date_changed] => 2006-09-27 20:50:07
            [react_page] => 0
            [react_user] => 19238
            [react_user_target] => 0
            [react_parent] => 99148
            [react_count_reads] => 
            [react_count_views] => 
            [react_confirmstring] => BBYMUQLWCT2CXV
            [u_name] =>   
            [u_email] => antennerotterdam@users.antenne.exolog.nl
            [react_id] => 110060
            [editable] => 1
        )

    [110049] => Array
        (
            [naam] => Anoushka
            [link] => 
            [reactie] => Karim, in jouw laatste zin vind je het antwoord op de problemen die jij ziet: jij bent een persoon die zichzelf en daarmee hele groepen in een slachtofferrol praat. Je noemt het voorval op het Grafisch Lyceum Rotterdam. Schandalig wat er over mijn school wordt geschreven! We hebben op het VMBO en MBO nauwelijks Lonsdalejongeren. We hebben een hele prettige cultuur. Een cultuur waarin leerlingen, medewerkers en ouders elkaar steunden toen dat heel hard nodig was namelijk toen de vader van jouw goede vriend met zijn vrienden de school binnenviel en leerlingen en personeel bedreigden. De goede vriend was van zijn oude school weggestuurd en bij ons aangenomen. De oude school heeft uiteraard nagelaten het GLR te vertellen dat zijn vader en cornuiten heel Crooswijk terroriseren. De goede vriend heeft problemen gezocht op school en vervolgens zijn vader er op af gestuurd. We hebben dit nog nooit aan de hand gehad. Op advies van de politie is de school een tijd bewaakt geweest tegen de vrienden van de vader. Pa had een straatverbod in verschillende straten van Rotterdam en mocht er in ieder geval destijds bij de deelgemeente niet in van de rechter. En jij noemt dat een slachtoffer? Ga echte problemen te lijf en zet je vriend op het rechte pad!
            [afbeelding] => 0
            [spambot controle] => 
            [react_date] => 2006-09-27 22:54:02
            [react_date_changed] => 2006-09-27 22:54:02
            [react_page] => 0
            [react_user] => 19238
            [react_user_target] => 0
            [react_parent] => 99148
            [react_count_reads] => 
            [react_count_views] => 
            [react_confirmstring] => FDC4PU88SSASEWF
            [u_name] =>   
            [u_email] => antennerotterdam@users.antenne.exolog.nl
            [react_id] => 110049
            [editable] => 1
        )

    [110048] => Array
        (
            [naam] => Karim Khaoiri
            [link] => 
            [reactie] => Beste mevrouw Anoushka, het is de reinste onzin wat u hier verkondigt. Het GLR is wel degelijk ingelicht, want hij zat daar op proef. Hij is geslagen door een groep en er zijn jongeren geweest die Premtime bekende dat er wel degelijk wat speelde. Bovendien ben ik degeen geweest die Premtime adviseerde aan mijn goede vriend.
Ik hoop dat u die dag bij de dag dat hij moest voorkomen "na drie maanden voorarrest" erbij was en op de hoogte was van de enorm aangedikte medische dossiers, of laten we gewoon zeggen verklaringen van uw getraumatiseerde leerlingen. Er zijn leerlingen geweest die ik gesproken heb en die geen contact met de pers mochten zoeken en daarnaast maakte uw school bepaalde mensen uit voor leugenaars. Verder is er een verklaring zoals het zogezegd gegaan is van de school gegeven aan de ouders en leerlingen en hebben vele dit als zoete koek geslikt. De mensen die ik heb gesproken spraken over verstopte Lonsdale truien, over één verhaal van de school met daarbij de beschuldigende vinger richting mijn goede vriend Rob, uw school heeft zijn criminele verleden aangegrepen om hem zwart te maken zoals u nu weer doet en heb daarmee ouders en leerlingen bang gemaakt en bovendien was er een vage verklaring van een leraar. Bovendien heeft u het over iemand die heel Crooswijk terroriseert, mevrouw dat is het verschil tussen u en mij, ik ken hem ruim 15 jaar en u overduidelijk niet en u kent zijn situatie in Crooswijk ook absoluut niet. Ik wil heel graag weten wie tegen u heeft gezegd dat hij Crooswijk terroriseert en in welke zin hij dit bedoelt, als u bedoelt dat hij enkele malen door de arrestatieteam uit huis is gehaald, oké, klopt maar hij heeft altijd hart gehad voor Crooswijk en als u in Crooswijk vraagt naar Rob en zijn plannen in Crooswijk zult u ook horen dat hij enorm goede plannen had om de Crooswijkse jeugd te helpen maar dat hij al 10 jaar tegen gewerkt werd door de deelgemeente Kralingen/Crooswijk. Verder wil ik graag weten in welke straten hij een straat verbod had, want ook hier klopt niets van. En de rede dat hij de deelgemeente niet meer in mocht was dat er voor de zoveelste keer na maandenlange onderhandelingen Rob's projecten zijn afgewezen, simpelweg vanwege zijn criminele verleden, projecten bedoeld om jongeren juist van dat pad te houden, wat is er gebeurd? Rob heeft één ruit van de deelgemeente ingeslagen, is achter de balie gegaan, heeft de politie gebeld en is toen gearresteerd. Weet u wat dat is? Dat is iemand die 10 jaar lang zwart wordt gemaakt, keihard werkt zijn leven te herpakken maar van alle kanten wordt tegen gewerkt alleen vanwege zijn verleden. 
Overigens is Rob weg uit Rotterdam, zit Mike doet Mike nu MBO en is de familie eigenaar van een camping in Zeeland.
Overigens nog enkele vragen... heeft Rob niet gezegd dat zij politie moesten bellen, omdat zij de daders van deze aanval op zijn zoon wilde afleveren aan de politie? Is de groep die hiervoor verantwoordelijk geweest niet op kantoor geweest bij een directrice of een hoofd? Wat is er met de jongens waaronder ene Ricky gebeurd? Is Mike niet samen met een ander naar het bureau geweest om aangifte te doen tegen deze jongens en wat is er met deze aangifte gedaan?
Waarom gaf de wijkagent meen ik in eerste instantie de verklaring dat zij op de hoogte waren van deze problemen en daarna trok hij snel zijn woorden terug?
Mevrouw, dit zit GLR kennelijk hoog. Komt omdat er zoveel gelogen is en uw school direct nadat het gebeurd was Rob zoveel mogelijk probeerde zwart te maken.
Mevrouw, ik ben de dag dat hij voor moest komen in de rechtszaal geweest, als u daar was geweest had u moeten weten hoe jofiaal deze rechter en zelfs de vrouw van het OM was tegenover Rob. Maatschappelijk probleem noemde ze het. 


            [afbeelding] => 0
            [spambot controle] => 
            [react_date] => 2006-09-28 00:05:57
            [react_date_changed] => 2006-09-28 00:05:57
            [react_page] => 0
            [react_user] => 19238
            [react_user_target] => 0
            [react_parent] => 99148
            [react_count_reads] => 
            [react_count_views] => 
            [react_confirmstring] => 8WQSHW47U9WSCVM
            [u_name] =>   
            [u_email] => antennerotterdam@users.antenne.exolog.nl
            [react_id] => 110048
            [editable] => 1
        )

    [110047] => Array
        (
            [naam] => Karim Khaoiri
            [link] => 
            [reactie] => Ruud, ik dacht er al enkele weken aan om aandacht te schenken aan deze column, omdat er zo heftig op gereageerd is. Onderstaande vragen zou ik graag beantwoord willen zien. Verder wilde ik gewoon schrijven over hoe ik tegen deze column aan keek, iets wat ik al veel eerder wilde.

            [afbeelding] => 0
            [spambot controle] => 
            [react_date] => 2006-09-28 00:14:11
            [react_date_changed] => 2006-09-28 00:14:11
            [react_page] => 0
            [react_user] => 19238
            [react_user_target] => 0
            [react_parent] => 99148
            [react_count_reads] => 
            [react_count_views] => 
            [react_confirmstring] => T2WKREU8VCAXWZC
            [u_name] =>   
            [u_email] => antennerotterdam@users.antenne.exolog.nl
            [react_id] => 110047
            [editable] => 1
        )

    [110046] => Array
        (
            [naam] => Anoushka
            [link] => 
            [reactie] => hoi Karim, ik ken alle mensen die jij noemt niet. Het lijkt alsof je de indruk hebt dat ik er alles van weet maar ik heb er jaren geleden gezeten en hoorde dit van jongens uit de buurt. Ik vond het altijd een prettige en leuke school en vind het jammer dat er zo over wordt geschreven. Verder ken ik de situatie helemaal niet. Ik vind het erg voor mijn oude school en ik vind het ook erg van jouw vriend en zijn vader. Het klinkt uit jouw verhaal als iemand die zijn strijd voert tegen onrecht. Eigenlijk wil ik over deze zaak niet verder schrijven. Gewoon omdat ik niets meer weet dan wat ik heb gehoord. Met jouw colum kunnen we kijken naar positieve zaken. Veel reacties die je laat zien zijn verschrikkelijk. Waarom zouden mensen zo reageren? Wat zou de oplossing zijn om ervoor te zorgen dat die mensen anders gaan denken over anderen in deze maatschappij? Wat is er gebeurd dat mensen zo over elkaar denken? Wat zijn oplossingen hiervoor? Ik hoop dat we hier mensen aan het denken kunnen krijgen. Jij doet dat door jouw colums. Ik lees ze altijd met veel plezier en hoop dat je er iets mee bereikt. Ik kan hier echt van wakker liggen. Jij kennelijk ook. Juist door samen na te denken en het bespreekbaar te maken, komen we verder. Heel veel succes!
            [afbeelding] => 0
            [spambot controle] => 
            [react_date] => 2006-09-28 01:20:43
            [react_date_changed] => 2006-09-28 01:20:43
            [react_page] => 0
            [react_user] => 19238
            [react_user_target] => 0
            [react_parent] => 99148
            [react_count_reads] => 
            [react_count_views] => 
            [react_confirmstring] => 7LVXFKX9EZ8E7D
            [u_name] =>   
            [u_email] => antennerotterdam@users.antenne.exolog.nl
            [react_id] => 110046
            [editable] => 1
        )

    [110045] => Array
        (
            [naam] => Karim Khaoiri
            [link] => 
            [reactie] => Sorry van mijn boze reactie Anoushka, maar ik ken de familie al heel lang, je klonk alsof je aardig op de hoogte was en vandaar mijn felle reactie. De familie wordt al jaren zwart gemaakt en dat doet zowel hun als mij erg veel pijn.
Verder ben ik even kort wezen terugblikken naar die column, ik wil verder geen discussie meer over wat er die dag gebeurd is, gebeurd is gebeurd en mensen hebben straf gekregen, klaar. 
Het gaat mij om de reacties die er zijn geplaatst en hoop dat vragen worden beantwoord.
            [afbeelding] => 0
            [spambot controle] => 
            [react_date] => 2006-09-28 07:51:27
            [react_date_changed] => 2006-09-28 07:51:27
            [react_page] => 0
            [react_user] => 19238
            [react_user_target] => 0
            [react_parent] => 99148
            [react_count_reads] => 
            [react_count_views] => 
            [react_confirmstring] => 6T42UHSQUCBTZRL
            [u_name] =>   
            [u_email] => antennerotterdam@users.antenne.exolog.nl
            [react_id] => 110045
            [editable] => 1
        )

    [110043] => Array
        (
            [naam] => Rini
            [link] => 
            [reactie] => Ik vind het relevant aandacht aan deze column te wijden. Wij als redactie hebben de policy om racistische, seksitische en onnodig persoonlijk kwetsende reacties te verwijderen. Dat hoeft bijna nooit. Bij deze column hebben we alle reacties laten staan. Vanwege de relevantie van het onderwerp. Ik zie het niet als een forum, maar als een illustratie van hoe er gedacht en gesproken wordt in bepaalde kringen. Bij deze column echter verwijderen we dcrgelijke reacties.
            [afbeelding] => 0
            [spambot controle] => 
            [react_date] => 2006-09-28 09:14:46
            [react_date_changed] => 2006-09-28 09:14:46
            [react_page] => 0
            [react_user] => 19238
            [react_user_target] => 0
            [react_parent] => 99148
            [react_count_reads] => 
            [react_count_views] => 
            [react_confirmstring] => UJ7AR37LVXWP4G
            [u_name] =>   
            [u_email] => antennerotterdam@users.antenne.exolog.nl
            [react_id] => 110043
            [editable] => 1
        )

    [110042] => Array
        (
            [naam] => Rini
            [link] => www.antennerotterdam.nl/read/item/id/8708/nederland-in-oorlog
            [reactie] => Karim, je link werkt niet ! 
            [afbeelding] => 0
            [spambot controle] => 
            [react_date] => 2006-09-28 09:16:17
            [react_date_changed] => 2006-09-28 09:16:17
            [react_page] => 0
            [react_user] => 19238
            [react_user_target] => 0
            [react_parent] => 99148
            [react_count_reads] => 
            [react_count_views] => 
            [react_confirmstring] => RUARJ7DCGEG99J7
            [u_name] =>   
            [u_email] => antennerotterdam@users.antenne.exolog.nl
            [react_id] => 110042
            [editable] => 1
        )

    [110029] => Array
        (
            [naam] => Lee Lagerwal
            [link] => 
            [reactie] => Vroeger op school en op straat ook vaak tikken uitgedeeld maar ook gekregen. Dat is het leven: geven en nemen, uitdelen en incasseren. Even goede vrienden of niet, soix!
Er waren ook mietjes die hun vader erbij haalden, met alle gevolgen van dien. Drie maanden, waarvoor? 
Maar dat er steeds meer mietjes  rondlopen die het blanke heilland vereren omdat ze bang zijn voor een kleurtje, daar kan ik met mijn pet niet bij. BAH
            [afbeelding] => 0
            [spambot controle] => 
            [react_date] => 2006-09-28 22:25:01
            [react_date_changed] => 2006-09-28 22:25:01
            [react_page] => 0
            [react_user] => 19238
            [react_user_target] => 0
            [react_parent] => 99148
            [react_count_reads] => 
            [react_count_views] => 
            [react_confirmstring] => U5WBTYDFJVBMGLK
            [u_name] =>   
            [u_email] => antennerotterdam@users.antenne.exolog.nl
            [react_id] => 110029
            [editable] => 1
        )

    [110027] => Array
        (
            [naam] => Myrrhe Michorius 
            [link] => bodyart.webadres.nu
            [reactie] => lieve karim 
ik vind de onderwerpen die je aansnijdt erg intresant en zeker heb je gelijk maar lieverd altijd zo fel .Wij doen het door middel van onze artattacks ,zit er weer een aan te komen vlak bij huis dit keer en raai is het thema is niet gaose(zoals je misschien weet) maar War and Worry,s oorlog en wat het met ons doet misbruik dood geweld aggresie wat een ellende waar is de liefde ?Verander de wereld begin bij jezelf agh dat doe we ieder op zn eigen manier.WWW.zinloos geweld.nl love karim 
de Myrrhe
            [afbeelding] => 16189
            [afbeelding_id] => 16189
            [afbeelding_name] => rador1.jpg
            [afbeelding_date] => 2006-09-29 09:22:39
            [afbeelding_info] => 
            [afbeelding_filename] => site25_20060929092239_rador1.jpg
            [afbeelding_site] => 78
            [afbeelding_deleted] => 0
            [afbeelding_maker] => 
            [afbeelding_formanswer] => 422576
            [afbeelding_width] => 369
            [afbeelding_height] => 227
            [afbeelding_size] => 10162
            [afbeelding_type] => jpg
            [afbeelding_isimage] => 1
            [afbeelding_isextranet] => 0
            [afbeelding_user] => 0
            [spambot controle] => 
            [react_date] => 2006-09-29 09:22:39
            [react_date_changed] => 2006-09-29 09:22:39
            [react_page] => 0
            [react_user] => 19238
            [react_user_target] => 0
            [react_parent] => 99148
            [react_count_reads] => 
            [react_count_views] => 
            [react_confirmstring] => BXTYCCYVR7DXJ8B
            [u_name] =>   
            [u_email] => antennerotterdam@users.antenne.exolog.nl
            [react_id] => 110027
            [editable] => 1
        )

    [110020] => Array
        (
            [naam] => Karim Khaoiri
            [link] => 
            [reactie] => Mijn excuus dat de link niet werkt. Indien je de column nederland in oorlog van 17 april 2005 wilt teruglezen gebuik dan de link van Rini 2 reacties hierboven. 
Andere mogelijkheid is deze link te kopieeren en te plakken in je adresbalk.
            [afbeelding] => 0
            [spambot controle] => 
            [react_date] => 2006-09-29 16:22:16
            [react_date_changed] => 2006-09-29 16:22:16
            [react_page] => 0
            [react_user] => 19238
            [react_user_target] => 0
            [react_parent] => 99148
            [react_count_reads] => 
            [react_count_views] => 
            [react_confirmstring] => ALTGTXD58A257A
            [u_name] =>   
            [u_email] => antennerotterdam@users.antenne.exolog.nl
            [react_id] => 110020
            [editable] => 1
        )

    [109985] => Array
        (
            [naam] => Denise
            [link] => 
            [reactie] => Hoi Hoi Karim,

Ik heb zo net even alles gelezen en ik ben er zelf ook tweestrijdig in. Ik heb een Nederlandse moeder en een Egyptische vader. Ik heb veel gezien en meegemaakt van mensen die elkaar niet begrijpen.

Ik heb 'buitenlandse' vrienden en vriendinnen in alle soorten en maten. 
Zelf ben ik altijd weer in een dilemma.  
We verschillen allemaal van elkaar. Ik hou van de gastvrijheid van Arabische mensen maar ik haat het als ik voor de tiende keer voor 'kankerhoer' wordt uit gemaakt omdat ik geen hallo terug zeg. 
Ik hou van het eten, van de vriendelijkheid van de gezellige warme sfeer bij mijn vader thuis. Maar ik haat het als mij voor de zoveelste keer wordt verteld dat ik niet in de hemel kom omdat ik geen moslim ben. Ik vind dat bekrompen, mij een beetje wat opdringen net of het dan echt is. 
Ik ben beroofd, seksueel geintimideerd, uitgescholden en als ik eerlijk ben was het altijd door een buitenlander.
Als ik op straat een groepje marokkanen, antilianen of noem maar op zie staan dan loop ik er met een grote boog omheen en dat heb ik met een groep Nederlandse jongens niet. Ik ben bang geworden van de mentaliteit van groepen allochtonen die op straat hangen. 
Ik heb een wereldtijd gehad op school, waar ik de enige Nederlandse (half nog wel) in de klas was. Maar naar mate ik ouder werd, ervaarde ik steeds meer problemen.
Zet iets over de islam op internet, een vraag of wat dan ook en er wordt vrijwel altijd agressief gereageerd. 
Ik ben tegen geweld in welke vorm dan ook en als een londsdale jongen iemand slaat dan moet hij daar van de consequenties aanvaarden. 
Ik wil niet selectief, rascistisch denken, ik vind dat een dom iets. Maar ik vind het moeilijk om objectief te denken. Ik heb vooroordelen door mijn ervaringen en ik heb geleerd om mijzelf te beschermen. 
Ik betrap mijzelf op negatieve gedachten en als ik tv kijk dan denk ik ohw weer die marokkanen. (waarom nooit Chinezen?). 

Ik kan nog honderden zinnen schrijven en ik hoop dat je begrijpt wat ik bedoel...

Ik vind multicultureel geweldig, als het gezellig is, maar voorlopig ben ik bang voor een oorlog in Nederland. 

Groeten Denise




            [afbeelding] => 0
            [spambot controle] => 
            [react_date] => 2006-09-30 22:07:40
            [react_date_changed] => 2006-09-30 22:07:40
            [react_page] => 0
            [react_user] => 19238
            [react_user_target] => 0
            [react_parent] => 99148
            [react_count_reads] => 
            [react_count_views] => 
            [react_confirmstring] => EJ8YK6GRAGR393K
            [u_name] =>   
            [u_email] => antennerotterdam@users.antenne.exolog.nl
            [react_id] => 109985
            [editable] => 1
        )

    [109954] => Array
        (
            [naam] => Karim Khaoiri
            [link] => 
            [reactie] => Ik begrijp heel goed wat je bedoelt Denise, ik vind je verhaal ook goed omdat ik met veel dingen hetzelfde heb. Het denken van oh weerd die Marokkanen is een slecht teken, maar wat ik me dan afvraag is waarom steeds weer Marokkanen, wat bezielt deze groep.
            [afbeelding] => 0
            [spambot controle] => 
            [react_date] => 2006-10-02 11:51:13
            [react_date_changed] => 2006-10-02 11:51:13
            [react_page] => 0
            [react_user] => 19238
            [react_user_target] => 0
            [react_parent] => 99148
            [react_count_reads] => 
            [react_count_views] => 
            [react_confirmstring] => PGYZQ67BG68SCVC
            [u_name] =>   
            [u_email] => antennerotterdam@users.antenne.exolog.nl
            [react_id] => 109954
            [editable] => 1
        )

    [109926] => Array
        (
            [naam] => Denise
            [link] => 
            [reactie] => Hoi Karim,

Bedankt voor je reactie. Ik denk dat mensen zich gedragen naar de stempel die ze opgeplakt krijgen. Is er een negatieve stempel dan zullen mensen zich ook op een negatieve manier uiten.
Daarnaast ben ik dit jaar naar vakantie geweest op Marokko, wat ik daar zag was een grote controle, niet alleen buitenshuis maar ook binnenshuis. De Marokkaanse ouders hier hebben deze 'strenge'manier van opvoeden meegenomen, terwijl hun kinderen opgroeien en een volledig vrij land. De manier van denken verschilt met de Nederlandse manier van denken, dus van twee kanten vinden we elkaar maar vreemd. Terwijl je naar mijn idee juist zoveel van elkaar kunt leren. Ik sta open voor andere culturen en geloven en op die manier krijg je ook leuke dingen te weten. 
Ik hoop dat we er met zn allen uitkomen. We zullen wel moeten toch?
greets
            [afbeelding] => 0
            [spambot controle] => 
            [react_date] => 2006-10-03 21:25:12
            [react_date_changed] => 2006-10-03 21:25:12
            [react_page] => 0
            [react_user] => 19238
            [react_user_target] => 0
            [react_parent] => 99148
            [react_count_reads] => 
            [react_count_views] => 
            [react_confirmstring] => JBGMZGDZS286ATA
            [u_name] =>   
            [u_email] => antennerotterdam@users.antenne.exolog.nl
            [react_id] => 109926
            [editable] => 1
        )

    [109839] => Array
        (
            [naam] => ME MYself and  I
            [link] => 
            [reactie] => gij hebt gelijk
            [afbeelding] => 0
            [spambot controle] => 
            [react_date] => 2006-10-08 21:21:04
            [react_date_changed] => 2006-10-08 21:21:04
            [react_page] => 0
            [react_user] => 19238
            [react_user_target] => 0
            [react_parent] => 99148
            [react_count_reads] => 
            [react_count_views] => 
            [react_confirmstring] => SYMFTHQVCL8DPY2
            [u_name] =>   
            [u_email] => antennerotterdam@users.antenne.exolog.nl
            [react_id] => 109839
            [editable] => 1
        )

    [109812] => Array
        (
            [naam] => Karim Khaoiri
            [link] => 
            [reactie] => We zullen zeker wel moeten Denise. Ik ben erg blij met je reactie.
            [afbeelding] => 0
            [spambot controle] => 
            [react_date] => 2006-10-10 10:19:18
            [react_date_changed] => 2006-10-10 10:19:18
            [react_page] => 0
            [react_user] => 19238
            [react_user_target] => 0
            [react_parent] => 99148
            [react_count_reads] => 
            [react_count_views] => 
            [react_confirmstring] => P3G8M3E3UBLQFU
            [u_name] =>   
            [u_email] => antennerotterdam@users.antenne.exolog.nl
            [react_id] => 109812
            [editable] => 1
        )

)

Ruud | 27 september 2006

Karim leg mij even waarom je dit alles samenvat? Het gevolg is wellicht dat mensen weer de hele discussie oprakelen, ook al ben ik de eerste die reageert. Misschien mis ik de essentie wel, dat zou kunnen. Ik heb afgelopen weekend Rondom 10 gekeken (overigens uitermate geciviliseerd van alle kanten in gesproken, het kan dus wel)en het probleem met deze issues is dat het nooit ophoudt. Nee we moeten het niet verzwijgen, maar een opsomming van negatieve emoties helpt ook niemand. Extreem rechts of rascistische mensen doodzwijgen niet en andersom ook niet. Samenvatten daarintegen van wat al gezegd is, is mijn inziens onnodig. Ik begrijp best dat het voor jou een enorm issue, dat verraden al je andere columns ook, ik lees je graag, maar de achtergrond van deze column ontgaat me volkomen. En ook dat mag.Uiteindelijk krijgen populisten of ongenunaceerde mensen een forum door een columns als deze. Als dat je uitgangspunt is dan begrijp ik dat maar juich ik het verre van toe. Ik ben en dat is heel persoonlijk een beetje moe geworden van de na Fortuyn periode. Ik hoor mensen zeggen, he he we zijn een beetje af van dat gepraat er over en wellicht is dat wel de kern. Niet lullen, maar oplossen.

Anoushka | 27 september 2006

Karim, in jouw laatste zin vind je het antwoord op de problemen die jij ziet: jij bent een persoon die zichzelf en daarmee hele groepen in een slachtofferrol praat. Je noemt het voorval op het Grafisch Lyceum Rotterdam. Schandalig wat er over mijn school wordt geschreven! We hebben op het VMBO en MBO nauwelijks Lonsdalejongeren. We hebben een hele prettige cultuur. Een cultuur waarin leerlingen, medewerkers en ouders elkaar steunden toen dat heel hard nodig was namelijk toen de vader van jouw goede vriend met zijn vrienden de school binnenviel en leerlingen en personeel bedreigden. De goede vriend was van zijn oude school weggestuurd en bij ons aangenomen. De oude school heeft uiteraard nagelaten het GLR te vertellen dat zijn vader en cornuiten heel Crooswijk terroriseren. De goede vriend heeft problemen gezocht op school en vervolgens zijn vader er op af gestuurd. We hebben dit nog nooit aan de hand gehad. Op advies van de politie is de school een tijd bewaakt geweest tegen de vrienden van de vader. Pa had een straatverbod in verschillende straten van Rotterdam en mocht er in ieder geval destijds bij de deelgemeente niet in van de rechter. En jij noemt dat een slachtoffer? Ga echte problemen te lijf en zet je vriend op het rechte pad!

Karim Khaoiri | 28 september 2006

Beste mevrouw Anoushka, het is de reinste onzin wat u hier verkondigt. Het GLR is wel degelijk ingelicht, want hij zat daar op proef. Hij is geslagen door een groep en er zijn jongeren geweest die Premtime bekende dat er wel degelijk wat speelde. Bovendien ben ik degeen geweest die Premtime adviseerde aan mijn goede vriend.
Ik hoop dat u die dag bij de dag dat hij moest voorkomen "na drie maanden voorarrest" erbij was en op de hoogte was van de enorm aangedikte medische dossiers, of laten we gewoon zeggen verklaringen van uw getraumatiseerde leerlingen. Er zijn leerlingen geweest die ik gesproken heb en die geen contact met de pers mochten zoeken en daarnaast maakte uw school bepaalde mensen uit voor leugenaars. Verder is er een verklaring zoals het zogezegd gegaan is van de school gegeven aan de ouders en leerlingen en hebben vele dit als zoete koek geslikt. De mensen die ik heb gesproken spraken over verstopte Lonsdale truien, over één verhaal van de school met daarbij de beschuldigende vinger richting mijn goede vriend Rob, uw school heeft zijn criminele verleden aangegrepen om hem zwart te maken zoals u nu weer doet en heb daarmee ouders en leerlingen bang gemaakt en bovendien was er een vage verklaring van een leraar. Bovendien heeft u het over iemand die heel Crooswijk terroriseert, mevrouw dat is het verschil tussen u en mij, ik ken hem ruim 15 jaar en u overduidelijk niet en u kent zijn situatie in Crooswijk ook absoluut niet. Ik wil heel graag weten wie tegen u heeft gezegd dat hij Crooswijk terroriseert en in welke zin hij dit bedoelt, als u bedoelt dat hij enkele malen door de arrestatieteam uit huis is gehaald, oké, klopt maar hij heeft altijd hart gehad voor Crooswijk en als u in Crooswijk vraagt naar Rob en zijn plannen in Crooswijk zult u ook horen dat hij enorm goede plannen had om de Crooswijkse jeugd te helpen maar dat hij al 10 jaar tegen gewerkt werd door de deelgemeente Kralingen/Crooswijk. Verder wil ik graag weten in welke straten hij een straat verbod had, want ook hier klopt niets van. En de rede dat hij de deelgemeente niet meer in mocht was dat er voor de zoveelste keer na maandenlange onderhandelingen Rob's projecten zijn afgewezen, simpelweg vanwege zijn criminele verleden, projecten bedoeld om jongeren juist van dat pad te houden, wat is er gebeurd? Rob heeft één ruit van de deelgemeente ingeslagen, is achter de balie gegaan, heeft de politie gebeld en is toen gearresteerd. Weet u wat dat is? Dat is iemand die 10 jaar lang zwart wordt gemaakt, keihard werkt zijn leven te herpakken maar van alle kanten wordt tegen gewerkt alleen vanwege zijn verleden.
Overigens is Rob weg uit Rotterdam, zit Mike doet Mike nu MBO en is de familie eigenaar van een camping in Zeeland.
Overigens nog enkele vragen... heeft Rob niet gezegd dat zij politie moesten bellen, omdat zij de daders van deze aanval op zijn zoon wilde afleveren aan de politie? Is de groep die hiervoor verantwoordelijk geweest niet op kantoor geweest bij een directrice of een hoofd? Wat is er met de jongens waaronder ene Ricky gebeurd? Is Mike niet samen met een ander naar het bureau geweest om aangifte te doen tegen deze jongens en wat is er met deze aangifte gedaan?
Waarom gaf de wijkagent meen ik in eerste instantie de verklaring dat zij op de hoogte waren van deze problemen en daarna trok hij snel zijn woorden terug?
Mevrouw, dit zit GLR kennelijk hoog. Komt omdat er zoveel gelogen is en uw school direct nadat het gebeurd was Rob zoveel mogelijk probeerde zwart te maken.
Mevrouw, ik ben de dag dat hij voor moest komen in de rechtszaal geweest, als u daar was geweest had u moeten weten hoe jofiaal deze rechter en zelfs de vrouw van het OM was tegenover Rob. Maatschappelijk probleem noemde ze het.

Karim Khaoiri | 28 september 2006

Ruud, ik dacht er al enkele weken aan om aandacht te schenken aan deze column, omdat er zo heftig op gereageerd is. Onderstaande vragen zou ik graag beantwoord willen zien. Verder wilde ik gewoon schrijven over hoe ik tegen deze column aan keek, iets wat ik al veel eerder wilde.

Anoushka | 28 september 2006

hoi Karim, ik ken alle mensen die jij noemt niet. Het lijkt alsof je de indruk hebt dat ik er alles van weet maar ik heb er jaren geleden gezeten en hoorde dit van jongens uit de buurt. Ik vond het altijd een prettige en leuke school en vind het jammer dat er zo over wordt geschreven. Verder ken ik de situatie helemaal niet. Ik vind het erg voor mijn oude school en ik vind het ook erg van jouw vriend en zijn vader. Het klinkt uit jouw verhaal als iemand die zijn strijd voert tegen onrecht. Eigenlijk wil ik over deze zaak niet verder schrijven. Gewoon omdat ik niets meer weet dan wat ik heb gehoord. Met jouw colum kunnen we kijken naar positieve zaken. Veel reacties die je laat zien zijn verschrikkelijk. Waarom zouden mensen zo reageren? Wat zou de oplossing zijn om ervoor te zorgen dat die mensen anders gaan denken over anderen in deze maatschappij? Wat is er gebeurd dat mensen zo over elkaar denken? Wat zijn oplossingen hiervoor? Ik hoop dat we hier mensen aan het denken kunnen krijgen. Jij doet dat door jouw colums. Ik lees ze altijd met veel plezier en hoop dat je er iets mee bereikt. Ik kan hier echt van wakker liggen. Jij kennelijk ook. Juist door samen na te denken en het bespreekbaar te maken, komen we verder. Heel veel succes!

Karim Khaoiri | 28 september 2006

Sorry van mijn boze reactie Anoushka, maar ik ken de familie al heel lang, je klonk alsof je aardig op de hoogte was en vandaar mijn felle reactie. De familie wordt al jaren zwart gemaakt en dat doet zowel hun als mij erg veel pijn.
Verder ben ik even kort wezen terugblikken naar die column, ik wil verder geen discussie meer over wat er die dag gebeurd is, gebeurd is gebeurd en mensen hebben straf gekregen, klaar.
Het gaat mij om de reacties die er zijn geplaatst en hoop dat vragen worden beantwoord.

Rini | 28 september 2006

Ik vind het relevant aandacht aan deze column te wijden. Wij als redactie hebben de policy om racistische, seksitische en onnodig persoonlijk kwetsende reacties te verwijderen. Dat hoeft bijna nooit. Bij deze column hebben we alle reacties laten staan. Vanwege de relevantie van het onderwerp. Ik zie het niet als een forum, maar als een illustratie van hoe er gedacht en gesproken wordt in bepaalde kringen. Bij deze column echter verwijderen we dcrgelijke reacties.

Rini | 28 september 2006

www.antennerotterdam.nl/read/item/id/8708/nederland-in-oorlog

Karim, je link werkt niet !

Lee Lagerwal | 28 september 2006

Vroeger op school en op straat ook vaak tikken uitgedeeld maar ook gekregen. Dat is het leven: geven en nemen, uitdelen en incasseren. Even goede vrienden of niet, soix!
Er waren ook mietjes die hun vader erbij haalden, met alle gevolgen van dien. Drie maanden, waarvoor?
Maar dat er steeds meer mietjes rondlopen die het blanke heilland vereren omdat ze bang zijn voor een kleurtje, daar kan ik met mijn pet niet bij. BAH

photo

Myrrhe Michorius | 29 september 2006

bodyart.webadres.nu

lieve karim
ik vind de onderwerpen die je aansnijdt erg intresant en zeker heb je gelijk maar lieverd altijd zo fel .Wij doen het door middel van onze artattacks ,zit er weer een aan te komen vlak bij huis dit keer en raai is het thema is niet gaose(zoals je misschien weet) maar War and Worry,s oorlog en wat het met ons doet misbruik dood geweld aggresie wat een ellende waar is de liefde ?Verander de wereld begin bij jezelf agh dat doe we ieder op zn eigen manier.WWW.zinloos geweld.nl love karim
de Myrrhe

Karim Khaoiri | 29 september 2006

Mijn excuus dat de link niet werkt. Indien je de column nederland in oorlog van 17 april 2005 wilt teruglezen gebuik dan de link van Rini 2 reacties hierboven.
Andere mogelijkheid is deze link te kopieeren en te plakken in je adresbalk.

Denise | 30 september 2006

Hoi Hoi Karim,

Ik heb zo net even alles gelezen en ik ben er zelf ook tweestrijdig in. Ik heb een Nederlandse moeder en een Egyptische vader. Ik heb veel gezien en meegemaakt van mensen die elkaar niet begrijpen.

Ik heb 'buitenlandse' vrienden en vriendinnen in alle soorten en maten.
Zelf ben ik altijd weer in een dilemma.
We verschillen allemaal van elkaar. Ik hou van de gastvrijheid van Arabische mensen maar ik haat het als ik voor de tiende keer voor 'kankerhoer' wordt uit gemaakt omdat ik geen hallo terug zeg.
Ik hou van het eten, van de vriendelijkheid van de gezellige warme sfeer bij mijn vader thuis. Maar ik haat het als mij voor de zoveelste keer wordt verteld dat ik niet in de hemel kom omdat ik geen moslim ben. Ik vind dat bekrompen, mij een beetje wat opdringen net of het dan echt is.
Ik ben beroofd, seksueel geintimideerd, uitgescholden en als ik eerlijk ben was het altijd door een buitenlander.
Als ik op straat een groepje marokkanen, antilianen of noem maar op zie staan dan loop ik er met een grote boog omheen en dat heb ik met een groep Nederlandse jongens niet. Ik ben bang geworden van de mentaliteit van groepen allochtonen die op straat hangen.
Ik heb een wereldtijd gehad op school, waar ik de enige Nederlandse (half nog wel) in de klas was. Maar naar mate ik ouder werd, ervaarde ik steeds meer problemen.
Zet iets over de islam op internet, een vraag of wat dan ook en er wordt vrijwel altijd agressief gereageerd.
Ik ben tegen geweld in welke vorm dan ook en als een londsdale jongen iemand slaat dan moet hij daar van de consequenties aanvaarden.
Ik wil niet selectief, rascistisch denken, ik vind dat een dom iets. Maar ik vind het moeilijk om objectief te denken. Ik heb vooroordelen door mijn ervaringen en ik heb geleerd om mijzelf te beschermen.
Ik betrap mijzelf op negatieve gedachten en als ik tv kijk dan denk ik ohw weer die marokkanen. (waarom nooit Chinezen?).

Ik kan nog honderden zinnen schrijven en ik hoop dat je begrijpt wat ik bedoel...

Ik vind multicultureel geweldig, als het gezellig is, maar voorlopig ben ik bang voor een oorlog in Nederland.

Groeten Denise

Karim Khaoiri | 02 oktober 2006

Ik begrijp heel goed wat je bedoelt Denise, ik vind je verhaal ook goed omdat ik met veel dingen hetzelfde heb. Het denken van oh weerd die Marokkanen is een slecht teken, maar wat ik me dan afvraag is waarom steeds weer Marokkanen, wat bezielt deze groep.

Denise | 03 oktober 2006

Hoi Karim,

Bedankt voor je reactie. Ik denk dat mensen zich gedragen naar de stempel die ze opgeplakt krijgen. Is er een negatieve stempel dan zullen mensen zich ook op een negatieve manier uiten.
Daarnaast ben ik dit jaar naar vakantie geweest op Marokko, wat ik daar zag was een grote controle, niet alleen buitenshuis maar ook binnenshuis. De Marokkaanse ouders hier hebben deze 'strenge'manier van opvoeden meegenomen, terwijl hun kinderen opgroeien en een volledig vrij land. De manier van denken verschilt met de Nederlandse manier van denken, dus van twee kanten vinden we elkaar maar vreemd. Terwijl je naar mijn idee juist zoveel van elkaar kunt leren. Ik sta open voor andere culturen en geloven en op die manier krijg je ook leuke dingen te weten.
Ik hoop dat we er met zn allen uitkomen. We zullen wel moeten toch?
greets

ME MYself and I | 08 oktober 2006

gij hebt gelijk

Karim Khaoiri | 10 oktober 2006

We zullen zeker wel moeten Denise. Ik ben erg blij met je reactie.


*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"