Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 18 | donderdag 2 mei 2024 12:17 uur | 0 bezoekers

Macht van de adverteerder

Open brief aan dhr. Woldering, hoofdredacteur Kralingen/Crooswijk weekkrant De Ster.

Macht van de adverteerder

Geachte heer Woldering,

het is alweer een tijd geleden dat wij voor het laatst contact hadden. Op 1 juni om precies te zijn kreeg ik van u een laatste mail en de overige mailtjes die ik in de maand juni heb verstuurd, daar heeft u nooit een reactie op gegeven.

Zoals ik u al in de mail aangaf zijn het na de ellende die ik kreeg op mijn column "Ruigpoten" moeilijke tijden geweest. Zoals u zelf erg goed weet zijn mij veel dingen verweten die berusten op leugens en ben ik bedreigd. Op aandringen van mijn familie heb ik tegen u gezegd te stoppen met schrijven voor De Ster.

Uiteraard heb ik overwogen om even te stoppen met schrijven en dan weer terug te keren als columnist, maar wat mij erg stoorde was dat ik niet meer zou kunnen schrijven zoals ik zelf zou willen.
Wat betekend het als een columnist niet meer vrij mag zijn in de onderwerpen waar hij over wilt schrijven? Ik wilde niet niet dat ik eerst met u, de politie en de politiek zou moeten overleggen voor ik een column kon schrijven, zoals u voorstelde.
 
Ik heb in de afgelopen maanden vaak terug gedacht aan het waarom aspect.
Waarom trok u zo snel uw handen van mij af?
Waarom gaf u mij de namen niet van de briefschrijvers die aan mij een open brief schreven?
Waarom krijg ik geen exemplaar van de kranten waar mijn column in staat? Iets wat ik nog altijd erg graag als aandenken wil.
Waarom heeft Jacques Beket de aanval op mij geopend?
Waarom heeft u nooit meer iets van u laten horen?
Waarom heb ik een jaar en enkele maanden over alles kunnen schrijven en is juist het onderwerp over de ruigpoten in het Kralingse bos mijn ondergang bij De Ster geworden?

Afgelopen maandag kreeg ik van iemand te horen dat u bang was adverteerders te verliezen, u zou gebeld zijn door adverteerders die van mij af wilde. Mensen die er belang bij hadden dat het probleem met de ruigpoten niet meer besproken zou worden.
Daar waar ik zei dat het probleem rondom de ruigpoten opgelost moest worden, heb ik de column van Jacques Beket ervaren als een aanval op mij. Jacques Beket doet mij af als homohater.

Ik bedoelde met ruigpoten niet de gewone homo, want die hoef niet per se in een bos af te spreken. Ruigpoten daar wordt in de volksmond mee bedoeld: mannen die vrouw, misschien ook kinderen hebben en daarnaast sexuele spanning zoekt met mannen/jongens. Bij ons gebeurt dat in het Kralingse bos en dat heb ik destijds ook in mijn columns duidelijk aangegeven.
Hier hebben wij onder vier ogen over gesproken en ik heb u toen uitgelegd wat ik precies bedoelde met het woord ruigpoten.

Ik vroeg mij, na afgelopen maandag gehoord te hebben dat u uw handen van mij af wilde trekken vanwege adverteerders die niet meer in uw krant wilde adverteren weer iets af.

Is de column van Jacques Beket bedoeld als verzoening met deze adverteerders?

Ik hoop van u te horen.

Karim Khaoiri
column Jacques Beket:

Woensdag 28 juni 2006

PLAS

Wie lacht niet, die de mens beziet? Ik weet niet meer van wie deze wijze spreuk is maar hij is zeker waar. En dan natuurlijk ook vooral naar je zelf kijken. Bij ons in de familie grijpen ze werkelijk iedere smoes aan om een feestje te bouwen.

Dus kwamen we allemaal weer bij elkaar op zondag onder het mom dat de vaders op vaderdag in de watten gelegd moesten worden met een gezellige barbecue.
Puur eigen belang dus, want ze zijn gek op feestjes. Ik wilde wel voor het vlees en de drank zorgen (uiteindelijk deed mijn vrouw dat natuurlijk) maar voor de rest moest iedereen alles zelf meenemen, zoals een stoel, bestek, bord en een glas.
Het werd een nogal opzichtige plaats: vlak bij het Minang Kabou huis. Wel een heerlijke plaats met een verfrissend windje vanaf de plas en uitzicht op de zeilbootjes.
Wist u dat er mensen continue op hun bootje in de plas wonen. Mij werd verteld dat dit een paar euro per jaar kost (ik meende 17,50) en dat je niet langer dan drie dagen op de zelfde plek mag liggen. Dus elke drie dagen even naar een andere steiger varen. Zo gaat het uitzicht ook nooit vervelen.
Een vorige columnist in DE STER wilde graag alle homo’s uit het Kralingse Bos verbannen. Die mogen van mij wel blijven. Ik ga voor: ALLE HONDEN UIT HET BOS. Er kwamen net een paar heerlijke worstjes van de barbecue toen zo’n groot zwart harig monster kwispelend aan kwam rennen, alles opschrokte en triomfantelijk dwars door onze mooie salade naar zijn bazin terug rende. De dame lachte ons nog uit ook. Dus vanaf nu: ALLE HONDEN HET BOS UIT!
Alhoewel ik nu al weet dat ook deze wilde actie geen succes wordt.
Door Jacques Beket 'De Ster'

 
Array
(
    [109202] => Array
        (
            [naam] => Andrea
            [link] => 
            [reactie] => wat is de Ster? Nog nooit van gehoord. Alle's wat begint met een H het bos uit? 
            [afbeelding] => 0
            [spambot controle] => 
            [react_date] => 2006-11-09 13:27:21
            [react_date_changed] => 2006-11-09 13:27:21
            [react_page] => 0
            [react_user] => 19238
            [react_user_target] => 0
            [react_parent] => 98989
            [react_count_reads] => 
            [react_count_views] => 
            [react_confirmstring] => CYJKL9274LM58
            [u_name] =>   
            [u_email] => antennerotterdam@users.antenne.exolog.nl
            [react_id] => 109202
            [editable] => 1
        )

    [109197] => Array
        (
            [naam] => goudlokje
            [link] => 
            [reactie] => relax karim. Ik weet niet of je het zo persoonlijk moet nemen. Ik vind jacques beket vrij gematigd in zijn column. 
            [afbeelding] => 0
            [spambot controle] => 
            [react_date] => 2006-11-09 16:01:11
            [react_date_changed] => 2006-11-09 16:01:11
            [react_page] => 0
            [react_user] => 19238
            [react_user_target] => 0
            [react_parent] => 98989
            [react_count_reads] => 
            [react_count_views] => 
            [react_confirmstring] => VWP7HHUXXJ7Z64
            [u_name] =>   
            [u_email] => antennerotterdam@users.antenne.exolog.nl
            [react_id] => 109197
            [editable] => 1
        )

    [109195] => Array
        (
            [naam] => Karim Khaoiri
            [link] => 
            [reactie] => Andrea, De Ster is een gratis krant die verspreid wordt in deelgemeente Kralingen/Crooswijk.

Goudlokje, hij is vrij gematigd, maar waarom ik dit zo ervaar als aanval op mij is omdat ik de tijd dat ik voor De Ster schreef het over veel dingen heb gehad en veel problemen bespreekbaar heb (willen) maken/gemaakt, ook ben ik herhaaldelijk keihard geweest in mijn columns richting Marokkanen, overlast veroorzakers, criminelen etc. Jacques Beket "nog nooit ontmoet zelfs" heeft nooit ook maar 1 ding over mij geschreven. Waarom wel bij deze column?
Waarom moest hij per se naar mij verwijzen en mij neerzetten als een of andere homohater en benadrukken dat hij hen wel in het bos wilt hebben, maar juist de honden niet. Allemaal vragen waar ik altijd nog een antwoord op hoopt te krijgen.
De heer Woldering van De Ster is na mijn column gebeld en gewaarschuwd dat hij zijn adverteerders zou kwijt raken. De persoon die mij dit verteld heeft is één van hen geweest. 

De Ster en de heer Woldering moeten doen wat in belang is voor De Ster uiteraard, maar wat ik had gewild is dat mij gewoon duidelijkheid werd verschaft. Ik wist nu van niets en moet notabene van iemand horen die ook belang had bij mijn vertrek hoe het nu zat. Ruim vijf maanden nadat ik aangaf niet meer te zullen schrijven. 
            [afbeelding] => 0
            [spambot controle] => 
            [react_date] => 2006-11-09 18:19:27
            [react_date_changed] => 2006-11-09 18:19:27
            [react_page] => 0
            [react_user] => 19238
            [react_user_target] => 0
            [react_parent] => 98989
            [react_count_reads] => 
            [react_count_views] => 
            [react_confirmstring] => DZLX5YPQZJC2D5
            [u_name] =>   
            [u_email] => antennerotterdam@users.antenne.exolog.nl
            [react_id] => 109195
            [editable] => 1
        )

    [109190] => Array
        (
            [naam] => andrea
            [link] => 
            [reactie] => Karim, Goudlokje heeft volgens mij echt gelijk, je maakt je er te druk om. Het wordt inderdaad genoemd, maar nergens met als achterliggende gedachte jou een hak te zetten, maar meer om aan te geven dat wat voor jou homo's waren voor hem honden zijn, puur overdragelijk dus. Het was een aanval geweest als hij had geschreven, we hadden ooit een columnist die om een rare reden homo's in het kralingse bos haatte. Dan was het een statement geweest.  Waar hebben we het over, het lokale rukkertje? Kom op Karim sta er boven. Schrijf iets over een hot item als eerwraak en de manier hoe daar mee wordt omgegaan door zowel allochtonen als autochtonen. Daar was gisteren een sterk stukje tv over bij Pauw en Witteman.
Verbaasd me sowieso hoe weinig er geschreven wordt over de verkiezingn op Antenne op dit moment. Onzin columns zijn er echt wel genoeg.  
            [afbeelding] => 0
            [spambot controle] => 
            [react_date] => 2006-11-10 13:31:49
            [react_date_changed] => 2006-11-10 13:31:49
            [react_page] => 0
            [react_user] => 19238
            [react_user_target] => 0
            [react_parent] => 98989
            [react_count_reads] => 
            [react_count_views] => 
            [react_confirmstring] => WJMA3Y6WY2RTHX
            [u_name] =>   
            [u_email] => antennerotterdam@users.antenne.exolog.nl
            [react_id] => 109190
            [editable] => 1
        )

    [109187] => Array
        (
            [naam] => Ruud
            [link] => 
            [reactie] => dikdoenerige egotripperij
            [afbeelding] => 0
            [spambot controle] => 
            [react_date] => 2006-11-10 21:31:52
            [react_date_changed] => 2006-11-10 21:31:52
            [react_page] => 0
            [react_user] => 19238
            [react_user_target] => 0
            [react_parent] => 98989
            [react_count_reads] => 
            [react_count_views] => 
            [react_confirmstring] => JXP96W46XZKRDT
            [u_name] =>   
            [u_email] => antennerotterdam@users.antenne.exolog.nl
            [react_id] => 109187
            [editable] => 1
        )

    [109185] => Array
        (
            [naam] => Karim Khaoiri
            [link] => 
            [reactie] => dikdoenerige egotripperij van mij Henk?

            [afbeelding] => 0
            [spambot controle] => 
            [react_date] => 2006-11-11 10:49:20
            [react_date_changed] => 2006-11-11 10:49:20
            [react_page] => 0
            [react_user] => 19238
            [react_user_target] => 0
            [react_parent] => 98989
            [react_count_reads] => 
            [react_count_views] => 
            [react_confirmstring] => SLYGH5AP55L5QGC
            [u_name] =>   
            [u_email] => antennerotterdam@users.antenne.exolog.nl
            [react_id] => 109185
            [editable] => 1
        )

    [109171] => Array
        (
            [naam] => Marijke
            [link] => 
            [reactie] => Goeie samenvatting, Ruud! Soms zijn twee woorden genoeg.
            [afbeelding] => 0
            [spambot controle] => 
            [react_date] => 2006-11-13 11:02:40
            [react_date_changed] => 2006-11-13 11:02:40
            [react_page] => 0
            [react_user] => 19238
            [react_user_target] => 0
            [react_parent] => 98989
            [react_count_reads] => 
            [react_count_views] => 
            [react_confirmstring] => XEXTUC4PT75GY3
            [u_name] =>   
            [u_email] => antennerotterdam@users.antenne.exolog.nl
            [react_id] => 109171
            [editable] => 1
        )

    [109164] => Array
        (
            [naam] => Manon
            [link] => 
            [reactie] => Even voor de duidelijkheid Ruud de ex columnist heeft er niets mee te maken. Ik kan het weten want hij ligt nogal ziek in mijn bed. This for the record.
            [afbeelding] => 0
            [spambot controle] => 
            [react_date] => 2006-11-13 22:05:23
            [react_date_changed] => 2006-11-13 22:05:23
            [react_page] => 0
            [react_user] => 19238
            [react_user_target] => 0
            [react_parent] => 98989
            [react_count_reads] => 
            [react_count_views] => 
            [react_confirmstring] => R6VVJP5Y4UP5TXY
            [u_name] =>   
            [u_email] => antennerotterdam@users.antenne.exolog.nl
            [react_id] => 109164
            [editable] => 1
        )

)

Andrea | 09 november 2006

wat is de Ster? Nog nooit van gehoord. Alle's wat begint met een H het bos uit?

goudlokje | 09 november 2006

relax karim. Ik weet niet of je het zo persoonlijk moet nemen. Ik vind jacques beket vrij gematigd in zijn column.

Karim Khaoiri | 09 november 2006

Andrea, De Ster is een gratis krant die verspreid wordt in deelgemeente Kralingen/Crooswijk.

Goudlokje, hij is vrij gematigd, maar waarom ik dit zo ervaar als aanval op mij is omdat ik de tijd dat ik voor De Ster schreef het over veel dingen heb gehad en veel problemen bespreekbaar heb (willen) maken/gemaakt, ook ben ik herhaaldelijk keihard geweest in mijn columns richting Marokkanen, overlast veroorzakers, criminelen etc. Jacques Beket "nog nooit ontmoet zelfs" heeft nooit ook maar 1 ding over mij geschreven. Waarom wel bij deze column?
Waarom moest hij per se naar mij verwijzen en mij neerzetten als een of andere homohater en benadrukken dat hij hen wel in het bos wilt hebben, maar juist de honden niet. Allemaal vragen waar ik altijd nog een antwoord op hoopt te krijgen.
De heer Woldering van De Ster is na mijn column gebeld en gewaarschuwd dat hij zijn adverteerders zou kwijt raken. De persoon die mij dit verteld heeft is één van hen geweest.

De Ster en de heer Woldering moeten doen wat in belang is voor De Ster uiteraard, maar wat ik had gewild is dat mij gewoon duidelijkheid werd verschaft. Ik wist nu van niets en moet notabene van iemand horen die ook belang had bij mijn vertrek hoe het nu zat. Ruim vijf maanden nadat ik aangaf niet meer te zullen schrijven.

andrea | 10 november 2006

Karim, Goudlokje heeft volgens mij echt gelijk, je maakt je er te druk om. Het wordt inderdaad genoemd, maar nergens met als achterliggende gedachte jou een hak te zetten, maar meer om aan te geven dat wat voor jou homo's waren voor hem honden zijn, puur overdragelijk dus. Het was een aanval geweest als hij had geschreven, we hadden ooit een columnist die om een rare reden homo's in het kralingse bos haatte. Dan was het een statement geweest. Waar hebben we het over, het lokale rukkertje? Kom op Karim sta er boven. Schrijf iets over een hot item als eerwraak en de manier hoe daar mee wordt omgegaan door zowel allochtonen als autochtonen. Daar was gisteren een sterk stukje tv over bij Pauw en Witteman.
Verbaasd me sowieso hoe weinig er geschreven wordt over de verkiezingn op Antenne op dit moment. Onzin columns zijn er echt wel genoeg.

Ruud | 10 november 2006

dikdoenerige egotripperij

Karim Khaoiri | 11 november 2006

dikdoenerige egotripperij van mij Henk?

Marijke | 13 november 2006

Goeie samenvatting, Ruud! Soms zijn twee woorden genoeg.

Manon | 13 november 2006

Even voor de duidelijkheid Ruud de ex columnist heeft er niets mee te maken. Ik kan het weten want hij ligt nogal ziek in mijn bed. This for the record.


*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"