Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 16 | vrijdag 19 april 2024 07:50 uur | 3 bezoekers

Mensenrechten

We moeten ze helpen die arme mannen, ze worden zo onderdrukt!
Er is een land, het is echt heel moeilijk te geloven maar het bestaat!

De hele wereld heeft het land alleen een beetje vergeten door gewoon maar de oogjes dicht te knijpen en wat watten in de oren te doen, zodat alles dat over dat land gezegd wordt en is als een soort blur naar binnenkomt.

Ach wat zal het ook eigenlijk ook allemaal iedereen heeft toch zijn eigen dagelijkse problemen. We gaan ons toch niet druk maken over verweggistan, nee daar kunnen we toch niks aan veranderen en we hebben er ook niks mee te maken toch?

Anyway dat land heet Sarabie Saoetie en ik heb gehoord dat mannen daar echt vreselijk achtergesteld worden door vrouwen!
Ongelofelijk, dat het nog voorkomt maar het is echt waar, en dat allemaal onder het mom van de regels van het geloof.

Het begon allemaal door de mannen te verbieden zich onbedekt op straat te begeven, ze moeten zich hullen in een soort zwarte tent die zo veel mogelijk de vormen van hun lichaam verbergt, een soort gevangenis voor het lichaam, een gevangenis die ze constant om zich heen moeten dragen.

De mannen zijn verplicht dit gewaad te dragen buitenshuis omdat het wel is zo zou kunnen zijn dat andere vrouwen die buiten lopen, een oog op de vitale delen van het lichaam van de man kunnen richten. Met vitale delen bedoel ik de delen die belangrijk zijn voor de geslachtsdaad!

Ja het is vervelend maar de vrouwen hebben dit bedacht omdat ze zo bang zijn voor hun eigen geslachtsdrift en dan kunnen ze maar beter niet al te veel afgeleid worden door mannelijke vormen zoals mannelijke bobbles en bovenlichamen.

Dus iedere vrouw heeft er in toegestemd dat het niet zo erg is om de andere soort, 'de man dus', die hoe ze het of wenden of keren toch voor hen een beetje de mindere soort is, een beetje te onderdrukken. Het is ook vervelend voor de vrouwen, maar afgeleid worden door zoveel mannelijk schoon op straat vond men toch net iets storender.

Eerst dus die tent, dan vinden de vrouwen van dit land het ook een beetje overbodig dit mindere soort mens, dat eigenlijk alleen nodig is voor de voortplanting en wat plezier in bed af en toe, stemrecht te geven of een auto te laten besturen.

Waarom stemrecht aan de man? Dat is toch echt niet nodig! Het geeft ze alleen maar een soort macht, en dat willen ze niet, want de macht behoort tot de vrouwen! Het zijn de vrouwen dan ook die in dit land de macht hebben en de mannen moeten vooral zo veel mogelijk thuis achter de geraniums blijven zitten en doen wat de vrouw zegt.

Ook is het belangrijk dat ze zich vooral niet opzichtig gedragen, inperken die hap want als de man meer macht gaat krijgen dan kan dat wel is heel heel erg naar uitpakken. Sinds kort hebben de vrouwen dan ook maar bedacht dat de mannen ook niet meer toegestaan worden naar de bioscoop te gaan. Dat is te gevaarlijk want in de bioscoop kunnen ze andere leefwijzen zien en dat zou ze wel is heel opstandig kunnen maken. Ook studeren wordt maar mondjesmaat toegestaan door de vrouwen . Alleen hele rijke families laten hun zonen studeren. Het is toch niet nodig, wij vrouwen regeren toch, laat die mannen lekker thuis voor de kids zorgen dan hebben wij onze handjes vrij, zo redeneren de Sarabie vrouwen. Sterker nog het is deze vrouwen ook toegestaan meerder mannetjes te hebben zodat ze echt sexueel flink aan hun trekken kunnen komen. Het zijn een soort moderne harems en niemand weet dan ook wat er zich nou binnenshuis allemaal afspeelt.

De mannen die inmiddels al niet beter meer weten en die het echt niet al te erg vinden, zijn nog steeds niet echt in opstand gekomen tegen deze mens-onwaardige toestand. Ze zeggen wel dat ze gezien hebben dat het in andere landen met de mannen anders gesteld is. Maar ze vinden dat verandering niet door de westerse werld moet worden opgelegd. Wij leven nou eenmaal in deze cultuur en dat is nou eenmaal Sarabisch en ons geloof schrijft ons voor dat we ons moeten bedekken dus dan doen we dat.

Een groot probleem is ook dat deze mannen zo zijn ingebed in deze cultuur dat het heel moeilijk is zich ervan los te scheuren en er een eigen mening op na te houden. Omdat ze nou eenmaal al jaren en jaren onderdrukt werden door de vrouwen!

In families wordt het inmiddels dan ook heel schokkend gevonden als een man onbedekt de straat op loopt. Hij wordt bestempeld als een vrouwen versierder en een oversext gevaar voor de samenleving. Gebeurd het toch dat een man plotseling gaat nadenken en inziet dat hij als niet gelijk mens wordt behandeld dan zal heel de familie en de omgeving hem er van afpraten deze gedachten te uiten of ook maar iets van protest te laten zien want het zou wel eens heel slecht met deze man kunnen aflopen.

Vooral nog maar even niet te denken wat er met hem in het hiernamaals zou kunnen gebeuren! Maar ja meeste mannen schikken zich gewoon in de situatie en weten al lang niet meer beter, zij zien gewoon niet wat er mis is aan die inperking van hun vrijheid en gelijkwaardigheid als mens.

Er zijn mondjesmaat wat artikelen in de krant verschenen over de situatie voor mannen in dit land, er zijn wat gekuisde documentaries op televisie geweest.
Het was toch duidelijk te zien dat deze heren niet als gelijkwaardig worden behandeld in de maatschappij van Sarabie Saoetie, het mocht niet baten. Amnesty international een organisatie die opkomt voor de mensenrechten heeft nog steeds geen grootscheepse campagne opgezet om deze schending van de mensenrechten tegen te gaan. Sterker nog zelfs in een land als Nederland, waar we ook een grondwet hebben waar gepleit wordt voor gelijke rechten van man en vrouw worden deze vrouwen met hun mannen in zwarte gevangenissen toegelaten. Ik heb ze zelfs al op straat zien lopen. De mensenrechten worden hier op straat geschonden, maar het wordt oogluikend toegestaan want ook de Nederlandse regering zegt, ja maar dat is een cultuur en die cultuur moet je respecteren.

Dat die mannen in hun zwarte tenten en binnenshuis wel eens heel erg gewend zouden kunnen zijn geraakt aan de voortdurende depressie waarin ze in hun beperking van hun vrijheid verkeren, daar wordt niet over nagedacht.

Het is een andere cultuur en dat moeten we respecteren!
 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"