Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 17 | dinsdag 23 april 2024 13:48 uur | 0 bezoekers


Nicola Tesla

bar dancing Nikola Tesla

'bar dancing Nikola Tesla' is een nieuwe clubavond in WORM in het voormalige VOC pand in Rotterdam Delfshaven.
Deze plek is dubieus, omdat de VOC de zogenaamde bakermat is van Nederland. En laat nou juist het WORM daar zijn piratenschip hebben aangelegd. De innovatieve en verfrissende sfeer van WORM is de basis voor deze nieuwe clubavond van kunstenaar en bedenker Gyz La Rivière. Zijn visie is het creëren van een nieuwe clubavond, die een frisse kijk geeft op wat clubben in de 21ste eeuw nou precies inhoudt.

Nikola Tesla (De man die de 20ste eeuw heeft uitgevonden) is de denkbeeldige host van deze avond. Nikola Tesla's werk omvatte allerlei elektrische systemen zoals de transformator, de inductiemotor en vele verschillende verlichtingssystemen, waaronder de eerste inductie buislampen, later beter bekend als de tl-buis. Zijn grootste verdienste was dat Tesla het wisselstroomprincipe veel verder ontwikkelde en bijna alle benodigde infrastructuur om een betrouwbaar elektriciteitsnet
op te zetten zelf uitvond. Na enige tijd was zelfs zijn grote concurrent Edison gedwongen om zijn dure en inefficiënte gelijkstroomsysteem te laten varen en ook op wisselstroom over te gaan. Omstreeks 1900 ontwikkelde Nikola Tesla een speciale meertraps transformator, de Tesla-transformator, die in iedere analoge radio en televisie gebruikt wordt. Wat James Brown is voor Rap is Nikola Tesla voor de gehele 20ste eeuw. Oftewel Techno-er dan tekno en Duchamper dan Duchamp.

Met Nikola Tesla, Giorgio Moroder en Ian Curtis als propaganda ministers van de 21ste eeuw, die dromen van neopunk-gay-erotische gymnastieklessen met David Bowie als docent, gaat de bar dancing op 17 februari van start. De residents, DJ David Vunk en DJ Laylow zullen in de 'House of Dolls room' garant staan voor een volwassen, (on)verantwoordelijke maar vooral dansbare sound. Dit alles verdeeld in beruchte hokjes als New Wave, Hi-energy-disco, Moviesoundscapes, punk, krautrock, Italo, '76-'85 Synth-pop & een vleugje dikke diepe club House.

In de 'Swinging Belgrado room' zullen DJ Roccalberti en DJ Dandy Dave! rechtvoorjeraap garagepunk, mentolhead-rockers, surfriders, beat!, screaming soul, ballroomrumble, croners, diva's, popcorntwisters, swingende soundtracks, sixties-soul, freakbeat, bigband Rythm&Blues & hete Hammond instrumentos ter luister leggen.

Laat er geen misverstand over bestaan; op deze avond zal gedanst worden! Om even helemaal los te komen van het dagelijkse bestaan nemen DJ's en performers je mee in de wereld van 'bar dancing Nikola Tesla'. Performances van 'Bond voor Wilde Dansers', het piratenschip uit de gedachtenzee van Daan Blanche en 'De Bubbelebim' een absurd anti-literair, maar niet te raer, theater-duo. 'De Bubbelebim' maakt misbruik van de Nederlandse taal, en daardoor spelen ze op de grens tussen serieus grappig en belachelijk serieus.

www.wormweb.nl
www.gyzlariviere.com/gza/tesla.pdf

info: gyz@gyzlariviere.com

Kania Tieffer
WORM heeft voor deze avond Kania Tieffer gestrikt. Kania is een produktieve Brusselse meid, ster in het maken van lo-fi electropop hits met beats, gitaar en keyboards. Ze was in 2005 één van de verrassingen van het Torpedo fest in Luik, waar ze samen met Jason Forrest en Bodenständig 2000 het podium deelde. Ze komt oorspronkelijk uit Strasbourg en de (quote) 'Belgian meaning of life' is haar grootste inspiratiebron.

DJ Laylow
Laylow is 33 years old, Rotterdam based DJ/Producer who plays a mix of 80's, punk, krautrock and electronic under-ground tech music, make sure you get caught in the crossfire.

DJ David Vunk (Moustache Rec./Creme Organization/CBS.nu) is inmiddels 15 jaar actief als DJ/Producer in binnen en buitenland. Labelmanager van Moustache Records en member van de legendarische electroband Pussycat. Deze energieke Rotterdammer mixt op zijn wijze een extreem dansbare mix van Electro, House, Italo, Acid, Disco en andere Electronica.
Dit alles word natuurlijk geserveerd met een hoop energie. www.davidvunk.com

Dj Roccalberti & DJ Dandy Dave!
Rechtstreeks van de kleermaker bezorgen Roccalberti en Dandy Dave! een beproefde melange van laagdrempelig en
dansbare siksties garage-beat, stompende soul, hete Hammond instrumentals, gruizelige gitaren zo scherpals een
Stanleymes, voodoo ritmes, swingende exotica en oerwoudgeluiden. Op volle 45 toeren!

Bond voor Wilde Dansers is een piratenschip uit de gedachtenzee van Daan Blanche. Zijn roots liggen in de illegale feestscène, maar ook is hij jarenlang aan het roer geweest van de entertainment van de destijds beruchte Calypso-tunes feestjes. Inmiddels is hij kapitein van de Off_Corso Off The Road show, waarin de grenzen tussen theater en feesten vervagen. Bond voor Wilde Dansers zijn Sarah Walter, Sidhi Achmat, Daniel van den Broeke, Tjitske Hemkes, Ernst Walchenbach, Yuki dupain, Andrea Moreira Santos en vele anderen wilde dansers. www.b-w-d.hyves.nl

De Bubbelebim is een absurd anti-literair, maar niet te raer, theater-duo. Door misbruik te maken van de nederlandse taal, spelen ze op de grens tussen serieus grappig en belachelijk serieus. www.bubbelebim.blogspot.com

Gyz La Rivière
Curator en bedenker van bar dancing Nikola Tesla is beeldend kunstenaar Gyz La Rivière (1976, Rotterdam) studeerde modevormgeving aan de Willem de Kooning Academie en studeerde in het jaar 2000 als eerste modestudent af zonder kledingcollectie. Ook is hij 'één helft' van het kunstenaarsduo de HuMobisten. Daarnaast was hij één van de bedenkers van
de formule van De Rotterdamsche Knakendisco die de kapitalistische uitgaanscultuur enigszins wilde veranderen (of ten minste aan de kaak wilde stellen). www.gyzlariviere.com www.humobisten.nl
 
Array
(
    [108012] => Array
        (
            [naam] => suus
            [link] => 
            [reactie] => zo, dat klinkt wel leuk.
            [afbeelding] => 0
            [spambot controle] => 
            [react_date] => 2007-02-09 20:34:46
            [react_date_changed] => 2007-02-09 20:34:46
            [react_page] => 0
            [react_user] => 19238
            [react_user_target] => 0
            [react_parent] => 98695
            [react_count_reads] => 
            [react_count_views] => 
            [react_confirmstring] => BAK4L8T6LV77CD
            [u_name] =>   
            [u_email] => antennerotterdam@users.antenne.exolog.nl
            [react_id] => 108012
            [editable] => 1
        )

    [107854] => Array
        (
            [naam] => david vunk
            [link] => www.davidvunk.nl
            [reactie] => was super!!!!!!!!
            [afbeelding] => 0
            [spambot controle] => 
            [react_date] => 2007-02-21 22:15:04
            [react_date_changed] => 2007-02-21 22:15:04
            [react_page] => 0
            [react_user] => 19238
            [react_user_target] => 0
            [react_parent] => 98695
            [react_count_reads] => 
            [react_count_views] => 
            [react_confirmstring] => D59S48G3HT7JDRL
            [u_name] =>   
            [u_email] => antennerotterdam@users.antenne.exolog.nl
            [react_id] => 107854
            [editable] => 1
        )

)

suus | 09 februari 2007

zo, dat klinkt wel leuk.

david vunk | 21 februari 2007

www.davidvunk.nl

was super!!!!!!!!


*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"