antenne item


Audio Confusionz, The Queensnight Rave.

Zingende honden blaffen niet in de Doelen

XoXLaR Missin' LinX Schilderijen 2006-2007 in de Kunstsuper

Without reason

POPPET bij roodkapje

Rotterdam = cultureel

NIEUWTJES OVER: Theaterstraat, Roodkapje, Audio Confusionz, Jenevermuseum, Kunstbende, Kunstsuper, Doelen, Luxor theater, OP, OFF_CORSO, Wereldmuseum, Dutch Electronic Art Festival, lokaalmondiaal.

Eten is Weten

Verhalen rond de kookpotten van Delfshaven

De Theaterstraat voert, samen met vele partners, een groot community arts project uit in Delfshaven onder de naam Eten is Weten – Verhalen rond de kookpotten van Delfshaven. Onderdelen van het project zijn (onder andere) brede-schoolactiviteiten, een conferentie over het versterken van wijkkracht, een tentoonstelling van multicultureel eetgerei en negen opvoeringen van de theatervoorstelling Eten is Weten en drie gratis voorproefjes daarvan op pleinen in Delfshaven.

Het programma is zeer divers en loopt vanaf april tot en met juni 2007. In april zijn er drie gratis plein-optredens die voorproefjes vormen op de theatervoorstellingen.

Eten is weten is opgezet om mensen uit de Proeftuin van verschillende culturen Delfshaven met elkaar op een positieve manier in contact te brengen. Eten is als invalshoek gekozen, omdat ons dit bindt én ons van elkaar onderscheid.

De Pleinoptredens van Eten is Weten zijn op:
  a.. Zaterdag 21 april: Grote Visserijplein / Plein 1943;
  b.. Zaterdag 28 april: Middellandplein (i.s.m. Disck);
  c.. Koninginnedag: Heemraadsplein.
Tijdstip: steeds van 14.00 tot 16.00 uur.
Toegang: gratis

**********

Graag willen we je uitnodigen voor de opening van de
nieuwe tentoonstelling op 19 april 2007, 20.00 uur bij Roodkapje.

POPPET
 
Na graffiti, stickeren en sjabloneren is er nu designer toys. Designer
toys worden ontworpen of ge-customized door kunstenaars. Urban vinyl is in Hong Kong, Tokio, New York, Londen en Barcelona razend populair onder avant-gardisten, grafisch ontwerpers, graffitiartiesten en andere kunstenaars. In Nederland beginnen de poppen ook langzamerhand populair te worden. Sommige poppen zijn zelf zo populair dat ze massaal worden nagemaakt. Men moet
nu al oppassen voor nep. Roodkapje nodigt 6 kunstenaars uit die unieke 3D poppen maken; elk met hun eigen motivatie.
 
Tijdens deze opening is er een performance van HipSick (NL) en een workshop gegeven door Zosen. HipSick heeft een drang naar het vertalen van de zieke geest van de mens. Deze vertaalt zij in haar performances.

**********

Audio Confusionz, The Queensnight Rave.

De Queen wordt weer een jaar ouder, tijd om met Audio Confusionz terug te gaan in de tijd met een editie die in het teken zal staan van Real Early Hardcore. Met enkel de grote zaal in club Latido geschikt voor 700 echte partygangers en het allerbeste geluid wordt dit het feest met koningennacht voor de echte ravers van het eerste uur.

Deze derde editie van Audio Confusionz hebben wij weer de beste artiesten voor je uitgenodigd om je deze avond de ultieme queensnight party te geven die je als Early raver maar kan bedenken. Met een mix van artiesten van Mokum Records, Q-dance en het vaste Audio Confusionz dj-team aangevuld met Buzz Fuzz & Champ-e-on. Naast deze heren wordt het team aangevuld met twee speciaal uit Duitsland ingevlogen artiesten Rod Bolds & Erim. Rod Bolds is resident van de immens geweldig populaire E party’s van Marc Arcadipane en Erim is een van de Leading men achter UGM (United Gabberheads Munich) een van de voorlopers in de Duitse gabberscène.

www.audioconfusionz.com

***********

OPROEP JENEVERREUNIE

Zaterdag 12 mei organiseert het Jenevermuseum voor de tweede keer een Jeneverreünie. Heeft u vroeger gewerkt in een branderij of distilleerderij? Was uw grootvader of overgrootvader een bekende of onbekende distillateur? Dan nodigen wij u graag uit om op zaterdag 12 mei naar het Jenevermuseum te komen. Onder het genot van een borrel worden oud-collega’s en familieleden weer met elkaar in contact gebracht. Oude verhalen en herinneringen worden weer opgehaald.
Voor meer informatie of aanmelden: Joyce Pinsel-Meijer 010 246 96 76 of
joyce@jenevermuseum.nl. De reünie vindt plaats op de Kruidenzolder van het Jenevermuseum van 14.00-17.00 uur. De toegang is gratis.

Lange Haven 74-76
3111 CH  SCHIEDAM
Telefoon 010 246 96 76

**********

Kunstbende verklaart OP 5 MEI de liefde aan ROTTERDAM

De Kunstbende organiseert het 17e achtereenvolgende jaar haar landelijke talentenwedstrijd voor jongeren. De voorronde van Kunstbende Rotterdam vindt plaats op zaterdag 5 mei in Theater Zuidplein. Het thema van 2007 is LIEFDE; de liefdesverklaringen zullen op de dag van de bevrijding niet van de lucht zijn!

Het publiek kan acts bewonderen in 8 verschillende categorieën, te weten: Muziek, Dans, Theater, Expo, Taal, Film, Web & Gamedesign en Alles Mag. Iedere act krijgt vijf minuten podiumtijd.

Een deskundige jury speciaal geselecteerd voor elke categorie (o.a. bestaande uit Spunk-columniste en schrijfster Wiegertje Postma voor de categorie Taal en 100% NL DJ Casper Meijer in de categorie Alles Mag) kiest uit elke categorie een eerste, tweede en derde prijswinnaar.

De winnaars van de hoofdprijzen uit elke categorie gaan door naar de landelijke finale op zaterdag 9 juni in Muziekcentrum Vredenburg te Utrecht. De winnaars van deze finale worden beloond met stimuleringsprijzen die hen verder helpen met het ontwikkelen van hun talent.

De presentatie zal in handen liggen van Monique van Bokkum, bekend van TV (o.a. RTL 5 Live) Jeroen Naaktgeboren van de WoordDansers, onlangs benoemd tot stadsdichters
van Rotterdam en ex-Write Now! winnaar en Spunk columnist Oscar Kocken. Als slotact van de dag is er een speciaal optreden van de Amersfoortse rapformatie Hadrie.

**********

WWW.DEKUNSTSUPER.NL

DE KUNSTSUPER PRESENTEERT:

XoXLaR Missin' LinX Schilderijen 2006-2007
21 april t/m 2 juni

Opening zaterdag 21 April 2007 om 16.00 uur

XoXLaR  zijn  Hans Kok (Dubbeldam 1958) en Larisa Rezun (Odessa 1958), ze schilderen sinds 1 jaar samen. Na een aantal gezamelijke projecten in Rotterdam, Odessa en Moskou werken en exposeren ze nu samen in het Westen en in Rusland o.a. Moskow Biennale 2007.

De serie Missin' LinX (140x190) zal voor het eerst als solo-expo te zien zijn in de vorm van 10 schilderijen. Alledaagse onderwerpen uit eigen foto-archieven worden omgetoverd tot bijzondere taferelen met uitgesproken kleurexperimenten.

Dus als U nog eens verwonderd wilt worden op het gebied van de
schilderkunst, bent U van harte welkom.

**********

Zingende honden blaffen niet

Kinderconcert met zingende honden en een bange operazanger

Op zaterdag 28 april klinkt in de Jurriaanse Zaal van de Doelen het jeugdconcert 'Zingende honden blaffen niet': een muzikale productie met poppenspel van Jitka Lejdarovà. De regie van dit concert is in handen van Margrith Vrenegoor, die inmiddels al meerdere succesvolle kinderconcerten achter haar naam heeft staan.
 
Stel je voor: je bent operazanger en heel bang voor honden. Je geeft een concert en opeens zie je een hond, een kleintje, op het podium. En even later nog een hond, een grote. Wat doe je als je honden eng vindt? En kunnen honden zingen? Maarten Koningsberger, Roswitha Müller en Jeroen Sarphati geven een 'plechtig' concert. Op het programma staan beroemde aria's en liederen van Mozart, Rossini,
Schubert, Bizet enzo. Maar wie heeft die honden de concertzaal binnengesmokkeld? Dat gaat niet goed. De hondjes breken samen de zaal af. De zangers zijn woedend. Maar door het harde optreden van Maarten krijgt Roswitha medelijden en sluit ze vriendschap met een van de hondjes. Maarten staat er nu alleen voor! De twee kampen komen pas weer bij elkaar als de pianist iedereen uitnodigt achter zijn klavier voor een gezamenlijke vertolking van de Vlooienmars.

Bariton Maarten Koningsberger is een gerenommeerde opera- en liedzanger en bovendien een bijzondere theaterpersoonlijkheid.
Poppenspeelster Jitka Lejdarovà studeerde af aan de poppentheaterschool in Praag. Zij werkte o.a. mee aan verschillende producties van Speeltheater Holland. Daar viel zij vooral op door haar grote vakkundigheid bij het tot leven brengen van poppen.
In 'Zingende honden blaffen niet' komt de muziek prachtig samen met de bijzondere creaties van de poppenspeelster. Een verrassende belevenis en een lust voor het oog en oor! 
 
Concert- en congresgebouw de Doelen
zondag 28 april, Jurriaanse Zaal, 14.00 en 15.30 uur

**********

Piet Piraat en het geheim van Esmeralda

In het populaire kinderprogramma beleeft Piet Piraat het ene avontuur na het andere. Ook in de nieuwe theatershow staat er weer een spannend avontuur te wachten. Piet Piraat en zijn bemanningsleden van de Scheve Schuit varen op woensdag 16 mei het oude Luxor Theater binnen.

Piet Piraat en zijn kornuiten maken een lange reis van Vulkaaneiland naar Katoekieland. Steven Stil heeft als souvenir een oude Vergulde Beker gekocht op een rommelmarkt. Het blijkt een hele bijzondere beker te zijn. Tijdens het avondeten op de Scheve Schuit horen ze geklop in een kist. Als ze het open doen blijkt er een verstekeling aan boord te zijn: Esmeralda, een zigeunermeisje die het eiland wilde ontvluchten om een wereldreis te maken. Steven
Stil vertrouwt haar niet, maar de anderen zijn meteen weg van haar. Op een avond ontdekt Steven de ware aard van Esmeralda. Zij wil met behulp van de magische krachten van de Vergulde Beker, de Scheve Schuit in handen krijgen. Steven heeft het
nu door, maar voor hij de anderen kan waarschuwen is het al te laat.

Oude Luxor Theater
Aanvang: 13.30 uur en 15.45 uur
Prijs: € 15,50 / € 13,50 / € 10,00

**********

De komende weken gaat OP er weer flink tegenaan.

We hebben zeer verschillende optredens gepland, van kroegen tot radio. Soms ingetogen, dan gaan we weer met volle kracht het zeegat uit.  Zaterdag 21 april Rotterdam Proeflokaal De Ooievaar
Na een erg gezellig en relaxed optreden in de Ooi in december komen we terug bij barman Ed. Met uitzicht op Historisch Delfshaven, bij de ophaalbrug, Havenstraat 11.
Aanvang ongeveer 21.30 uur.

Maandag 14 mei Den Haag café De Oude Mol
Zelfs op maandagavond is het in dit leuke cafeetje in Den Haag centrum gezellig druk.
Oude Molstraat 61. Aanvang ongeveer 21.30 uur.

Zondag 20 mei 12.00 uur Geldermalsen Regionale Omroep Betuwe Optreden en interview in het programma Wouter kijkt achterom. Onze doorbraak in de polder?

Zondag 20 mei Den Haag Lokaal Vredebreuk Singer-songwriter avond van het Songwriters Guild. Geweldig initiatief waar wij deze keer welkom zijn. Tijdstip nog onbekend, bezoek later de website van het guild! Den Haag centrum, Papestraat 38

Band website www.opmuziek.nl
 
**********

MODE HIPPIES IN OFF_CORSO!

Off_Corso presenteert op 3 mei een mode- clubevent waar jonge ontwerpers hun kunsten tonen aan het publiek. De combinatie van spetterende modeshows en goede muziek zorgen voor een vernieuwende en verfrissende wind door Rotterdam!

Nederland ontwikkelt zich sterk op gebied van mode. Steeds vaker laten Nederlandse ontwerpers hun gezicht zien op internationale events. Met dank aan gevestigde Nederlandse namen en up-coming talent zal Nederland over een paar jaar waarschijnlijk niet meer weg te denken zijn uit de fashion catwalks van Parijs, Milaan en New York. 

Ook in Rotterdam hebben we bikkelharde boys en girls die het ver beloven te schoppen in de fashion scene. nickson, Flybirddesign, Omarmunie, Truus Trendy en CollectionArab krijgen op 3 mei de welverdiende exposure in de oer-rotterdamse Off_Corso. Mode Hippies is de perfecte combinatie van club en  fashion zonder dat fashion een ondergeschikte vorm van figuratie aanneemt. Verwacht op deze avond geen haute couture, maar echte Rotterdamse mode waarbij de straat een grote inspiratie bron is.

Ook de DJ line-up is die van Rotterdamse aard. Jong, fris en altijd op zoek naar vernieuwing. Zo is Jeremaine S geen onbekende van Off_Corso. Zijn Rotterdamse mentaliteit, eclectische stijl en unieke mixtalent hebben hem de nodige residencies van feesten als Sappig bezorgd. Monica Electronica die haar studie aan de kunstacademie in Rotterdam genoot, is een pittige dame die moeiteloos de sound of electro aan haar publiek durft te serveren. In 2004 brak zij internationaal door en had zij gigs ‘all over the world’. Van Duitsland tot Canada en van China tot de Verenigde Staten heeft zij de dansvloeren onveilig mogen maken. Ook Afrojack is een groot talent met zelfs al een top 10 dancehit op zijn naam. Daarnaast zijn ook Rancido en Markey Mar aanwezig bij Mode Hippies om van een alledaagse donderdag avond een bijzonder feestje te maken.

**********

Spetterende afsluiting tentoonstelling ‘Tibet en de 14 Dalai Lama’s’

Het Wereldmuseum Rotterdam heeft groot succes met de tentoonstelling ‘Tibet en de 14 Dalai Lama’s’. Op zondag 6 mei 2007 is deze tentoonstelling voor het laatst te bewonderen.
Om de tentoonstelling spetterend af te sluiten kunnen bezoekers deelnemen aan een speciaal programma in het teken van de tentoonstelling. Het programma biedt naast een rondleiding, films, lezingen en een muziekoptreden een speciaal kinderprogramma.
In het Wereldcafé kan de bezoeker de hele dag genieten van typisch Tibetaanse gerechten als Thenthuk, Ping Alla en Chasha Katsa. Zo kan men de tentoonstelling niet alleen zien, maar ook proeven.

Programma 6 mei
Reserveren niet mogelijk. Vol=vol!

Zondag 6 mei
Openingstijden:
10:00-17:00 uur
Entree:
Alle activiteiten zijn gratis te bezoeken op vertoon van een geldig tentoonstellingskaart.

Wereldmuseum Rotterdam
Willemskade 25,
3016 DM Rotterdam
Tel: 010-2707101

**********

Coverbands strijden voor selectie 'The only road to Paradiso' in Plan C in Rotterdam

Op vrijdag 20 april vindt in Plan C in Rotterdam de 8e voorronde/ selectieronde plaats voor de regio Zuid-Holland/ Zeeland van de vierde jaargang van de grootste coverbandcompetitie van Nederland ‘Dommelsch Clash of the Cover Bands’. Drie coverbands bestijgen het Rotterdamse poppodium om hun kunsten te vertonen en op die
manier de jury ervan te overtuigen een plaats in de regionale kwartfinales te verdienen.

Tijdens de voorrondes van Zuid-Holland/ Zeeland, die worden gehouden in Plan C, starten de bands ‘The only road to Paradiso’ met het uiteindelijke doel de titel ‘Beste coverband van Nederland’ en de daarbij behorende ‘Dommelsch Clash of the Cover Bands Award 2007’. Buiten de vakkundige jury heeft ook het altijd kritische
publiek een belangrijke stem bij de selectie van het beste bandtalent.

De jury beoordeelt de bands op o.a. techniek, arrangementen, presentatie en samenspel. De band gekozen door de vakjury gaat door naar de kwartfinales. De band met de meeste publieksstemmen, de Public’s Favourite, maakt kans op een Wild-Card. Na de selectierondes wordt bekeken welke Public’s Favourites de hoogste jurywaardering hebben en worden hiermee beloond met een Wild-Card voor de kwartfinales.

**********

Dutch Electronic Art Festival

10 t/m 29 april 2007

Koningin Beatrix bezoekt DEAF07
Van 10 t/m 29 april 2007 wordt het Dutch Electronic Art Festival
(DEAF07) gehouden in Rotterdam. Dit internationale festival op het
gebied van kunst en mediatechnologie, is het eerste evenement dat
plaatsvindt in Las Palmas, Rotterdam. Dit geheel vernieuwde
cultuurcentrum op de Kop van Zuid zal woensdag 18 maart officiëel worden geopend door Koningin Beatrix.

Tentoonstelling DEAF
Na de opening van Las Palmas, zal Koningin Beatrix de tentoonstelling van het Dutch Electronic Art Festival bezoeken. Deze tentoonstelling biedt een intrigerend overzicht van hedendaagse interactieve kunst, van experimenteel technologisch werk tot bijna klassieke videokunst. Hare Majesteit de Koningin kan genieten van kunst uit onder andere Europa, de Verenigde Staten, Canada, China en Japan.

Las Palmas
Het gerenoveerde Las Palmas is het voormalig werkplaatsengebouw van de Holland Amerika Lijn, dat vanaf april 2007 de tentoonstellingsruimte LPII zal huisvesten. DEAF zal deze plek de komende twee jaar gebruiken als festival- en expositieruimte. Naast LPII zijn vanaf april 2007 ook het Nederlands Fotomuseum en de SKVR BeeldFabriek gevestigd in dit cultuurcentrum voor beeld en geluid op de Kop van Zuid in Rotterdam.

Meer informatie over het Dutch Electronic Art Festival (DEAF07) kunt u vinden op onze site: www.deaf07.nl 

**********

Hoeveel oerwoud kost jouw nieuwe tuinset?

Ben je net zo verslingerd aan het tropisch regenwoud als aan een trendy ingerichte tuin? In het onderdeel ?Fair gezocht? van het
televisieprogramma Bouwen aan de Wereld gaan we op zoek naar de zin en onzin van keurmerken voor tropisch hardhout.

Dit programma van lokaalmondiaal laat zien wat jij in Rotterdam kunt doen aan een betere wereld. En die wereld is dichterbij dan je denkt. Zo zetten we onze tanden in Max Havelaar-bananen en ontdekken hoe (h)eerlijk ze zijn. En gaan we op zoek naar het verhaal achter de bekende producten van IKEA.

Grappige, verassende en herkenbare beelden tonen hoe Rotterdammers bergen verzetten voor de rest van de wereld.

Het magazine is vanaf 1 mei elke dinsdag om 18:00 uur te zien op Rotterdam TV en wordt elke vrijdag herhaald om 18:30 uur. Meer weten? Reis naar www.lokaalmondiaal.nl

Klik op http://www.lokaalmondiaal.net/video/badw/badwtrailer_adsl.wmv voor
de trailer van Bouwen aan de Wereld.

**********

Turkse muziek & stand-up dichters in het oude Luxor Theater.

Kunststichting Sahne en Grand Café Nazar presenteren op vrijdag 11 mei in het oude Luxor Theater een avond vol bekende Turkse muziek en stand-up comedians/dichters. Deze avond wordt geopend door de stand-up comedians/dichters Sunay Akin en Akgün Akova, waarna de populaire muzikant Volkan Konak samen met zijn band een spetterend optreden geeft. Het is heel bijzonder dat deze drie populaire Turkse kunstenaars samen op één podium staan. Vooral voor Turkse jongeren en iedereen die wil genieten van  de veelzijdige Turkse cultuur is deze avond een must.

Volkan Konak
Deze zanger is onder andere bekend als ‘De Wind van de Zwarte Zee‘. Hij komt met zijn zeven muzikanten tellende band een optreden verzorgen. Deze Turkse (volks)pop/rock muzikant scoorde de afgelopen jaren in Turkije en Europa hit na hit met liedjes van zijn albums Mora, Þimal Rüzgarý en Maranda. Deze vooral door
jongeren geliefde zanger en muzikant heeft een zeer breed repertoire: Oy Trabzon, Eledim Eledim, Kol Bastý Havasý, Gelevera Deresi, en vele andere nummers.

Sunay Akin
Vanaf 1984 begon deze populaire hedendaagse Turkse dichter zijn gedichten te publiceren. Tegenwoordig presenteert hij ook TV- en radioprogramma's en uit idealisme heeft hij het enige kinderspeelgoedmuseum aan de Aziatische kant van de
Bosporus opgericht. Akin schrijft in zachte, lyrische tonen en gebruikt details uit het dagelijks leven als onderwerp. Zijn synthese van poëzie en stand-up is uniek.

Akgün Akova
Een gewezen ingenieur die verliefd is op poëzie! Hij is vooral bekend door zijn zwarte humor en voor iedereen begrijpelijk symbolisme. Deze geliefde dichter heeft talloze gedichtenbundels op zijn naam staan.

Aanvang: 20.00 uur
Prijs: € 25,00 / € 22,50 / € 17,50

**********

 
  • Waardeer:
Array
(
)

*

laat dit veld leeg