Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 17 | zondag 28 april 2024 08:06 uur | 1 bezoekers

later word nu toen

Wil ik geld of wil ik geluk, of streef ik mijn hele leven naar de perfecte combi en kom ik er vlak voor mijn dood achter dat deze combi niet bestaat?

Soms brengt de studententijd niet altijd even rooskleurige gedachtes. Niet alleen op het gebied van geld, want zeg nou eerlijk…hoeveel studenten zitten er nou écht breed? Maar ook op het gebied van studies, liefde, toekomst en vrije tijd.
Studie
Een goed voorbeeld, hoeveel studenten kiezen nu in één keer de juiste studie? Vroeger was dat wel anders, zoveel keuze had je niet. Je ging medisch, technisch of sociaal en wanneer je dat had gekozen viel het allemaal wel redelijk vanzelf op z’n plaats. Nu is dat wel anders.
Voor alles wat je wilt staan er 20 studies tegenover die allemaal net even iets anders bieden. Mocht je in het buitenland aan de slag willen op het gebied van toerisme zou je hotel managment kunnen gaan volgen maar ook toerisme en recreatie, toerisme, facility  managment of vrijetijds managment. Dat zijn al 5 keuzes voor 1 wens.Mocht je ooit de theaterwereld in willen, of ook maar iets met kunst willen gaan doen dan gaat er een zee van opleidingen voor je open, maar overal word maar een beperkt aantal studenten aangenomen.Een vraag, waarom is het bijvoorbeeld zo dat wanneer er een docenten tekort heerst de opleiding docent-drama nog steeds werkt met een studentenlimiet van 24!! Per jaar?Een tekort is toch een tekort, en van wat ik geleerd heb is dan iedereen die potenties heeft en het vak wíl volgen welkom?

Het is dus eigenlijk nooit goed?

 

Liefde
hoeveel meisjes vragen zich rond hun 20e niet af of de ware ooit wel op zal komen draven. Ik denk dat ieder meisje hun dip heeft binnen het studeren. Maar bij studeren hoort ook feesten en drinken en misdragen, althans volgens de meeste boekjes. Dus als je al een relatie hebt is het feitelijk gezien not – done dat je op een donderdagavond (dit is immers studentenavond) op de bank eindigt met je lover. Dus of je nu vrijgezel bent en een geheim dipje beleefd achter gesloten deuren omdat je nog steeds zit te wachten op Mr Darcy, of dat je nou al 3 jaar een relatie hebt en jezelf stiekem het gelukkigst voelt wanneer je naast iemand kruipt op de bank terwijl je het gedruis van de stad door de ramen heen hoort.
Het is nooit goed.

 

Toekomst.

Wat wil ik nu eigenlijk? Een goed betaalde baan, of een leuke baan? Wil ik doen waar ik het beste in ben? Of wil ik een baan die een directe link legt aan mijn opleiding?Wil ik ongelukkig worden op een stoffig kantoor omdat ik toevallig op mijn 17e voor die opleiding heb gekozen en eigenlijk nooit wat anders heb gedaan, en dus maar genoegen moet nemen met deze baan die, laten we eerlijk zijn, een redelijk salaris oplevert OF wil ik eigenlijk liever doen wat ik altijd al heb willen doen, ook al gaat dit me een auto kosten en wellicht ook een huisje kleiner gaat opleveren? Wil ik geld of wil ik geluk, of streef ik mijn hele leven naar de perfecte combi en kom ik er vlak voor mijn dood achter dat deze combi niet bestaat?  Het is nooit goed genoeg.

 

Vrije tijd

Omdat een student altijd krap bij kas zit zal de vrije tijd van school gevuld worden met baantjes, de horeca of call center werk is het meest waarschijnlijk. Als je dit niet wilt / kunt dan moet je beter je best doen en zeker niet klagen over je negatieve banksaldo. Zit je graag wat beter bij kas, dan móet je een baantje nemen dat is toch de meest logische oplossing ook al vind je dit vreselijk omdat je ook al zoveel naar school moet….aan het einde van de maand kijk je toch met een lachend gezicht naar je salarisstrookje?En wat als je nou gewoon eens niet wílt werken maar wel wil klagen over je negatieve banksaldo? Na je opleiding ga je als je het goed regelt nog zeker 30 jaar werken, 30 jaar! Mag je het dan in je studententijd gewoon niet wíllen? Dat mensen een reden vragen waarom je niet gaat werken en je niet hoeft te antwoorden met “ik heb het zo druk met school” terwijl dit niet zo is, of “er is zo weinig werk” terwijl je zo aan de slag kan bij de snackbar op de hoek.Zou het niet geweldig zijn wanneer je kunt antwoorden “nee sorry ik wíl gewoon niet op een terras rondlopen in de hitte om andere te bedienen, ik zit liever zélf op het terras en láát me bedienen. Ik wíl gewoon nog niet zoveel werken. Ik koester mijn vrije tijd”.Het kan dan 2 kanten uit OF je bent verwend en lui OF je denkt er gewoon zo over …punt!. Met schaamte moet ik zeggen dat de eerste kant wat vaker als uitkomst luidt dan het 2e.Het is eigenlijk nooit goed.

 Het leven van een student gaat niet over rozen. Dus wanneer “jullie” weer opperen dat het toch als student allemaal zo makkelijk is, en je zelf toch wel terug verlangt naar die tijd. Die tijd is niet meer nu, en wij hebben ook onze problemen en dilemma’s. Het bevat dan wel geen oversex plegende mannen, gaten in de ozonlaag, niet afbetaalde hypotheken of zwangerschap van een man waarmee je eigenlijk niet gelukkig bent, maar ze zijn op kleinere schaal net zo lastig om mee te leven.

 En later, later word nu toen.

 
Array
(
    [107132] => Array
        (
            [naam] => Rini
            [link] => 
            [reactie] => Troost je, als je ouder wordt, wordt je ook gelukkiger. Je geniet dan meer van de kleine dingen, 'das logisch' zou Cruijf zeggen!
            [afbeelding] => 19950
            [afbeelding_id] => 19950
            [afbeelding_name] => images-2.jpg
            [afbeelding_date] => 2007-05-24 09:49:05
            [afbeelding_info] => 
            [afbeelding_filename] => site25_20070524094905_images-2.jpg
            [afbeelding_site] => 78
            [afbeelding_deleted] => 0
            [afbeelding_maker] => 
            [afbeelding_formanswer] => 736047
            [afbeelding_width] => 106
            [afbeelding_height] => 106
            [afbeelding_size] => 3636
            [afbeelding_type] => jpg
            [afbeelding_isimage] => 1
            [afbeelding_isextranet] => 0
            [afbeelding_user] => 0
            [spambot controle] => 
            [react_date] => 2007-05-24 09:49:05
            [react_date_changed] => 2007-05-24 09:49:05
            [react_page] => 0
            [react_user] => 19238
            [react_user_target] => 0
            [react_parent] => 98310
            [react_count_reads] => 
            [react_count_views] => 
            [react_confirmstring] => TRYAB9S2ZCZJTLY
            [u_name] =>   
            [u_email] => antennerotterdam@users.antenne.exolog.nl
            [react_id] => 107132
            [editable] => 1
        )

)
photo

Rini | 24 mei 2007

Troost je, als je ouder wordt, wordt je ook gelukkiger. Je geniet dan meer van de kleine dingen, 'das logisch' zou Cruijf zeggen!


*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"