Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 18 | maandag 29 april 2024 06:29 uur | 0 bezoekers

Fotoverslag de Wereld van Witte de With (deel 2)

In opdracht van Mothership en CBK ben ik met fotocamera op stap gegaan om diverse kunstuitingen vast te leggen. Deel 2 van het kunstfeestje van dé Kunststraat van Rotterdam.


DE ANATOMIE VAN EEN BOMWRAK - Jonas Staal & Jack Segbars

Twee wrakken die werden gebruikt voor aanslagen in Mutanabbi Street in Bagdad worden tentoongesteld op het festival terrein van Witte de With. Om de wrakken heen vindt een serie lezingen en discussies plaats van de wrakken, waarin de rol van de media in het visualiseren van globale conflicten vanuit een kunstzinnige, analystische omgeving ter discussie zal worden gesteld en ook dit kunstzinnig discours zelf tegen het licht zal worden gehouden.




Locatie: Boijmans, bij de doorgang naar de Kunsthal.




WEGWERPMONUMENT VOOR DE HELDEN
- Melle Smets

Het wegwerpmonument is een slachtofferheldenmonument, bestaande uit een gedenkplaats, wachters, kransen en een namenpaneel. Dit monument is ideaal voor het nieuwe heldendom. Snel op te zetten, reproduceerbaar en het belangrijkste; tijdelijk houdbaar. De constructie bestaat uit bordkarton en plakfolie, vergelijkbaar met reclameborden voor films.




Locatie: Op de brug bij Arminius / Boijmans.




DE BLAFFENDE HOND (de held op sokken)
- Snodevormgevers

"Blaffende Honden bijten niet" haakt in op deze thematiek van geëngageerde bedreiging. In 2002 betaalde Nederland 800 miljoen dollar (600 miljoen euro) om mee te kunnen gaan in het JSF programma . Het zou de F16's moeten gaan vervangen. Inmiddels zijn de kosten flink om hoog gegaan. Waarschijnlijk krijgt Nederland een stuk minder JSF al op voorhand bekeken. Het blijft natuurlijk ook de grote vraag in welke conflicten we de vliegtuigen in godsnaam gaan gebruiken? Naar welk gebied gaan we nu weer waar we niks te zoeken hebben? Het ziet er meer naar uit dat de aanschaf meer met goodwill en tact te maken heeft dan dat we ze op de draad toe gaan verslijten. Naar ons idee een vreemdsoortige aanschaf. Zelf willen we niet wachten tot ze een keer geleverd gaan worden, we hebben besloten de primeur in eigen hand te nemen en zelf de eerste JSF (type A) in Nederland af te leveren. Weliswaar een realsize replica van papier, maar het dreigende effect is hetzelfde.




Locatie: voor museum Chabot, hoek Jongkindstraat / Museumpark




BLISS IS IN NOOD! DAMSELS IN DISTRESS - Bliss

Bliss geeft mensen de gelegenheid zich als een held in actie te laten portretteren, die niet een maar wel drie dames red van een groot gevaar.
Het theater heeft in totaal drie verschillende decors, ze wisselen die per dag.
* Sprookje: De prinsessen en de draak
* Western: vrouwen op treinrails
* Jaren 50 film/nu: Stad en King Kong (Bokito in Rotterdam)




Locatie: Kromme Elleboog (naast MAMA)





WALK OVER FAME
- Willem de Roon

Beroemde, bekende, beruchte Rotterdammers? So what?! Met het project “Walk over fame” wil Willem de Roon foto's van bekende Rotterdammers letterlijk in de straat plaatsen, zodat het publiek er over heen loopt. Hiermee wil hij aangeven dat Rotterdam eigenlijk zo weinig trots is op z'n helden. Tijdens het festival zal hij een voorproefje van het project tonen.

Locatie: voor Cong's Corner op de stoep.




EL TROTAMUNDUS
- Jorge Kata Núñez

verbeeldt een wereldreiziger in de vorm van een paard. Diens lichaam is gevlekt als een wereldkaart, waarmee onafhankelijkheid en kosmopolitisme worden gesymboliseerd. De gesuggereerde vrijheid die dit paard uitstraalt, wordt echter overschaduwd door de strenge blik van de zon - haar weldadige licht legt de onrechtvaardigheden van de wereld bloot. Dit kunstwerk is een initiatief van de pandeigenaars, bewonersorganisatie Cool en Centrum Beeldende Kunst (CBK).




Locatie: de Zwarte Paardenstraat

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"