Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 16 | zaterdag 20 april 2024 12:22 uur | 0 bezoekers

Antenne muziek magazine

Ja ja, het is weer donderdag, het weekend staat voor de deur, tijd voor de wekelijkse uitgave van het muziek magazine van de muziek divisie!

Meet the streets

"It's time to face your addiction! Blaas je oren op en kijk je ogen uit!" De aankondigingen liegen er niet om. Wat is er aan de hand? Zaterdag 20 oktober is het tijd voor de derde editie van Meet The Streets Festival in de Maassilo te Rotterdam. Het is naar eigen zeggen het grootste Street lifestyle festival van Nederland, en "hét event voor de music addicts, fashion addicts, extreme sports addicts, dance addicts, party addicts en natuurlijk de hiphop addicts".

Masterclass van De La Soul
Je vindt in de Maassilo een gevarieerde muzikale line-up van grime, garage, broken beats, electro tot aan drum 'n bass, breakbeats, minimal en een grote dosis échte hiphop. Dit jaar met een uitgebreid pakket aan demonstraties, masterclasses, exposities en workouts. En met een kans op een masterclass van... De La Soul. Op vrijdag 19 oktober geven deze veteranen van de feelgood "native tongue" hiphop niet alleen masterclasses, maar na afloop zal er ook opgetreden worden. Als je je mc-skills wat wilt aanscherpen, kun je je aanmelden op www.pozerscene.nl.

Ook een dag later, op het festival zelf, treedt De La Soul op. Wie zijn er nog meer? Nou, Serji van Bugz In The Attic, een topformatie uit de Engelse "Broken Beat scene". In de electro/breakbeat-areas zijn Joost van Bellen en Noisia twee van de vele grote namen. Ook moet Joey Daniel een rauwe electro-set leveren en erkende nationale dj-toppers als Benny Rodrigues en Nuno Dos Santos "het beton laten schudden".

NL hiphop
Maar, Nederlandse hiphop blijft wel het hoofdingrediënt van Meet The Streets. Zo staan dit jaar Duvel, Kubus & Bangbang, Winne, Jay Colin en La Melodia voor het eerst op het MTS podium. De organisatie kon "door de dodelijke debuutplaten van GMB en Typhoon er niet onder uit om hun weer uit te nodigen". Rotterdam heeft zo met drie artiesten toch een redelijk aandeel in de hiphop-programmering. Verder denken ze met de Utrechtse mc Steen "de grootste mafkees uit de Nederlandse hiphop" voor het eerst naar Rotterdam te hebben gehaald. Voor de echte party addicts is er nog een afterparty.

Hieronder het volledige programma:

Area 1
De La Soul, Duvelduvel, Winne, Typhoon, GMBDJ SP, The Flexican, Shueti (video show) Kubus & BangBang, De La Soul masterclass

Area 2
Noisia, Seiji (Bugz In The Attic), DJ Gomes & Mc Vin-E, Steen, La Melodia, Jay Colin, The Superblenders, DJ D.E.F., Beatbox Battle, Ezteca Noya, Freestyle Dance Battles, Optech

Area 3 (Eastpack Core Stage)

Joost van Bellen, Benny Rodrigues, Viva La Poze Fashion Event, Joey
Daniel
, DJ Civil, Nuno Dos Santos, The Punchout DJ’s, Freerunning Tournament

Ecko Corner
Lucky Dubz, Live Painting & Street Art, Photo Expo by Taufiq Hosen, Nul Hoog

Check voor meer info de website www.meetthestreets.nl

Bron: musicfrom.nl

Bron: Youtube

_____________________________________________________________________________________

WaterFront doopt twee nieuwe zalen en directeur

Op vrijdag 2 november is de "Grand Opening" van de twee vernieuwde zalen van WaterFront. En alsof dat nog niet genoeg is, heeft het poppodium aan de Maas ook een nieuwe directeur. Jasper Damsteegt volgt interim-directeur John Molenkamp op, die een grote rol gespeeld heeft in de geslaagde reorganisatie van WaterFront. Al met al een goede reden om een feestje te vieren.

Directeur
Jasper Damsteegt komt uit de toneelsector, waar hij nu werkt als afdelingshoofd van de Jeugdtheaterschool Stichting To Be in Dordrecht. Ook heeft hij als projectmanager voor het Theater Instituut Nederland gewerkt. Jasper Damsteegt zal op 1 november 2007 bij WaterFront beginnen.

Schaalvergroting
2007 is een goed jaar geweest voor WaterFront. Een stijging van de bezoekersaantallen heeft geleid tot een gezondere financiële situatie. Om reserves op te bouwen en eventuele tegenvallers in de toekomst op te vangen, blijkt een schaalvergroting noodzakelijk en deze is nu mede dankzij de steun van brouwer Inbev gerealiseerd. Zowel de grote zaal als het café zijn in de afgelopen twee maanden verbouwd. Het café heeft is omgetoverd tot een concertzaal, waar 250 man terecht kunnen. De grote zaal, die voor de verbouwing een capaciteit van 450 had, biedt nu ruimte aan 650 man. De zalen beleefden onlangs tijdens het vierdaagse festival Rotterdam Rumble al een geslaagde vuurdoop.


Op het podium
Het programma voor de opening van de nieuwe zalen moet voor elk wat wils bieden. Na de aftrap door de jonge honden van The Tenement Kids, zal het orgeltrashduo zZz verder gaan. Deze twee heren nemen, speciaal voor de opening van WaterFront, een pauze in de studio, waar ze bezig zijn met de opnames van een nieuwe plaat. "Je Favoriete Rappers Favoriete Rapper" maakte de afgelopen jaren al furore met D.A.C. en is in januari solo gegaan, en wel met 'Noahs Ark'. Jiggy Dje is momenteel één van de meest kleurrijke en gerespecteerde rappers uit ons land. Deformer mixt de traditionele rauwe jungle-sound met donkere drum ‘n’ bass.

En 3VOOR12/Rotterdam biedt:
Ter gelegenheid van de feestelijke opening van het verbouwde WaterFront gaat 3VOOR12Rotterdam helemaal los in de andere zaal. Zij hebben het volgende lekkers op het menu gezet: Yop (singer/songwriter), Rats On Rafts (grungy punk vol Mudhoney-gein), Ringer (industriële noise), Eni-Less (de draaitafelkunstenaar van Rotterdam), Saunawest (Roxy Music-stylee), Crappy Dogs (Rotterdams/Zeeuws straatblues-gezelschap) en At No Bikini Beach (instrumentale funknoise). De lokaalsite maakte binnenkort nog meer namen bekend.

Achter de draaitafels:
Naast al deze live optredens zijn van elk nachtprogramma dat in WaterFront wordt gegeven de “keyfigures” aanwezig. Waaronder de Engelsman Bryan Fury, één van de meeste geboekte en meest gedraaide dj’s uit de UK Hardcore scene. Daarnaast is hij producer en is hij niet alleen de organisator van Digital Assault, maar ook eigenaar van vele labels, waaronder PaceMaker, Provoke and White Donkey Records. De lijst met overige dj’s is ook niet verkeerd: Thrasher (PRSPCT), Perry (Strictly techno), Djuice Lesweet (Luidsprekers), Pamb vs Harsh (Classified), Nicon (Subway), Atiq (Who broke my beats/Rave!!!) Dissolvement vs Strytox (StriKtly TeKno/010 Electronics) en DJ Okkie (Supersnaar, Bonte Boel).

Bron: musicfrom.nl
_____________________________________________________________________________________

La Grâce EP-release party, 10 oktober, Exit
You go girl!

Ace, een drievrouwsformatie uit Den Haag mocht de avond openen. Ze speelden een korte, maar stevige set met muziek die ik het beste kan omschrijven als snelle powerpunk-skatepop met nu-metal invloeden. Verbazingwekkend hoe uit een frêle meisje als zangeres Anouk Walther zo'n ruige strot kwam! De lokale punkers waren er oprecht van onder de indruk.
Ook drummer Emmeline Haagedoorn en bassist Caroline Westendorp namen (achtergrond) zangpartijen voor hun rekening. Op die momenten van harmonie-zang was Ace naar mijn mening op hun best, met de cover 'What I like about you'(van The Romatics) als goed voorbeeld.

Na het optreden vertelde Anouk ons dat Ace 7 november in de halve finale van de Bodog Music Battle of the Bands speelt. In deze internationale competitie wordt gezocht naar de beste band van de wereld, die dan ook een platencontract krijgt aangeboden. Ik zou zeggen: check 3voor12DenHaag om de vorderingen te volgen!

Maar de avond draaide eigenlijk om de EP-release van de band La Grâce van zangeres/songschrijver Annika Boxhoorn. Van de eerste tot de laatste noot stond dit optreden als een huis. Dit was duidelijk een band die toe waren aan de volgende stap: het tonen van hun kindje aan de buitenwereld. Denk Anouk zonder de kapsones, Skunk Anansie zonder de extreem hoge uithalen en een vleugje Guano Apes. Annika toonde zich een zelfverzekerde frontvrouw die niet bang is om zeer persoonlijke emoties in haar muziek te verwerken en te tonen. Zoals in het nummer 'Leave your sorrow' opgedragen aan haar moeder, die natuurlijk op de voorste rij stond te glimmen van trots.
De strakke, professioneel op elkaar ingespeelde band maakte het plaatje af. Remco Visker (gitaar), Youri de Bruijn (bas) Kit - Absynthe Minded - Carrera op drums, vingen zelfs een foutje als een verkeerd gestemde gitaarlosjes op door de daardoor ontstane pauze te vullen met dromroffels en aanzwellende melodieën.

De set van La Grâce was goed opgebouwd. Grotendeels stevige nummers, met de ruimte voor hier en daar een wat rustiger gedeelte. Vooral het laatste nummer 'Come down' waarbij Annika de gitaar losliet en zich volledig aan de microfoon klampte was er een van het kaliber stadion-vuller. Intens, krachtig en volledig overtuigend. De perfecte aflsuiter die het publiek deed verzuchten om meer, meer, meer.
Na een korte apuze kregen we ook meer, maar niet nadat we een welverdiende douche van champagne hadden gekregen. Het was een feestje van de band tenslotte. Voor de band, maar ook voor de zeer aangenaam verraste verslaggever.

Na het opteden was het een komen en gaan van fans en familie die de band kwamen feliciteren. Toch had de verbaasde Annika ("Ik heb helemaal geen tijd gehad om persberichten te versturen en toch zijn jullie er") nog even een paar minuten tijd om te vertellen hoe de EP tot stand is gekomen.

"We bestaan ongeveer een half jaar, en tegenwoordig heb je opnames nodig om te kunnen spelen. En dat is wat we het liefste doen, veel spelen. Dus hebben we deze EP opgenomen. Gewoon thuis en in de Waterfront studio. Ook hebben we veel op de computer bewerkt. Voor het afmixen hebben we gewerkt met Michel van Schie, de (ex-)bassist van Anouk. Hij liet ons zijn zoals we zijn. Zo is de plaat heel puur gebleven.
En nu is de EP er en gaan mensen straks luisteren naar wat ik te vertellen heb. Dat vind ik pas echt gaaf!".

Bron: 3voor12rotterdam

La Grâce

____________________________________________________________________________________

Concertagenda

Dondergag 18 Oktober

Charlie Dee
Locatie: Waterfront (Grote zaal)
Schade: € 9,-
Zaal open v.a.: 20.00 uur
Genre: Singer / Songwriter

Rock’ n Roll hogeschool met: Nine volt en Surprise act
Locatie: Waterfront (Kleine zaal)
Schade: € 5,-
Zaal open v.a.: 20.00 uur
Genre: Rock

Breaking bands night met: les jours triestes & Tokyo-a-gogo
Locatie: EXIT
Schade: 0,-
Zaal open: 21.00 uur
Genre: Rock

CrimeJazz met: Eric Roberson & Band + Anthony David
Locatie: Rotown
Schade: € 9,00 (+vvk)
Zaal open: 21.00 uur
Genre: Soul / R&B / Urban

Scorch trio

Locatie: Worm
Schade: € 7,-
Zaal open v.a.: 21.30 uur
Genre: Free Jazz


Vrijdag 19 Oktober

Area 51
Locatie: Waterfront (Kleine zaal)
Schade: € 7,-
Zaal open v.a.: 23.00 uur
Genre: Elektronisch

Super snaar
Locatie: Waterfront (Kleine zaal)
Schade: € 5,-
Zaal open v.a.: 23.00 uur
Genre: Rock

Mindscan en Drainlife

Locatie: Waterfront (Kleine zaal)
Schade: € 5,-
Zaal open v.a.: 20.00 uur
Genre: Metal/Hardrock

Spartaco & The Flying Martinis
Locatie: EXIT
Schade: 3,-
Zaal open: 21.00 uur
Genre: Rock

Lowriders met: Ghislain Poirier (CA) & Sixtoo(CA)
Locatie: Worm
Schade: € 7,-
Zaal open v.a.: 22.00 uur
Genre: Alternatief / Experimenteel

Club Regionale met: Roadkil, Heavy Metal Solarfall en Calibern
Locatie: Baroeg
Schade: € 6,-
Zaal open v.a.: 20.00 uur
Genre: Metal/Hardcore


Zaterdag 20 Oktober


Meet the Streets Festival met: o.a. De La Soul, Duvelduvel & GMB

Locatie: Maassilo
Schade: vvk € 17,50 / kassa € 22,50
Zaal open v.a.: 13.00 uur
Genre: Hiphop / Rap


Pitchtuner (D) + Nanko
Locatie: Waterfront (Kleine zaal)
Schade: € 5,-
Zaal open v.a.: 20.00 uur
Genre: Dance / Elektronisch

Luidsprekers

Locatie: Waterfront (Grote zaal)
Schade: Tot 01.30 uur €10,- daarna €15,-
Zaal open v.a.: 23.00 uur
Genre: Dance / Elektronisch

Matiota indoors
Locatie: EXIT
Schade: 6,-
Zaal open: 21.00 uur
Genre: Kaapverdiaanse live muziek & theater

80’s + More
Locatie: Baroeg
Schade: 6,-
Zaal open: 21.00 uur
Genre: 80’s & 90’s

MingsPrettyHeroes
Locatie: Velvet (instore gig)
Schade: 0,-
Zaal open: 14.00 uur
Genre: Singer / Songwriter

Pappop met: B.S.E, Jason, Prazac en Solitary Fall
Locatie: The Little Cave
Schade: 0,-
Zaal open: 20.00 uur
Genre: Contest / Rock


Zondag 21 Oktober

Tea Time Funk

Locatie: Waterfront (Kleine zaal)
Schade: €6,-
Zaal open v.a.: 14.00 uur
Genre: Funk


Anti climax met je benen wijd met: DJs Pim Top en Mass
Locatie: EXIT
Schade: 3,-
Zaal open: 20.00 uur
Genre: indie/rock/disco/house

Previewscreening Black Soil Filmfestival : Wholetrain

Locatie: Rotown
Schade: € 0.-
Zaal open: 21.00 uur
Genre: Graffity

Graveworm, Disbelief, In Slumber, Deadborn
Locatie: Baroeg
Schade: € 10.-
Zaal open: 15.00 uur
Genre: Metal / Hardcore


Dinsdag 23 Oktober


All for nothing, Against the spirits & As long as it burns
Locatie: Waterfront (Kleine zaal)
Schade: €5,-
Zaal open v.a.: 20.00 uur
Genre: Hardcore











 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"