Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 17 | donderdag 25 april 2024 13:31 uur | 4 bezoekers

Muziek divisie magazine

Een dagje later, maar hier is hij weer; Het Muziek divisie magazine!


Sorry! Normaal gesproken verschijnt het Muziek Divisie Magazine altijd op donderdag, dat is helaas deze week niet gelukt. Ondanks de lange dagen die de Muziek Divisie deze week heeft gemaakt zat er wat vertraging in. Een goedmakertje? Donderdag is wel de tweede internet radio uitzending gepost met een hele dope nieuwe leader! Check m snel!
Voor het magazine, die je in touch houd met wat er allemaal gebeurt in Rotterdam kijk hieronder.
Lijkt het je leuk om ook af en toe voor de muziekdivisie wilt schrijven, of vind je dat de Muziek Divisie iets over slaat? Laat het me dan weten en stuur een mailtje naar

Immanuel@antennerotterdam.nl


------------------------------------------------------------------------------------------------------
Terra in Get Rhythm.

Vanavond speelt Terra in Get Rhythm in Ridderkerk.
Terra begon in Januari 2005 als Cloud Cuckoo Land; een jonge Rock band met bands als Deftones, System of a Down, Tool, en Celestial Season als inspiratiebron.
Enige tijd geleden heeft de band een gedeeltelijke formatie verandering ondergaan (beiden oude gitaristen er uit, twee nieuwen er in), en nu zijn ze dus weer klaar om de podia te Rocken.
Of het de band gelukt is om een volwassenere set neer te zetten zal vanavond blijken.
Dus ben je benieuwd naar een interessant Rotterdams bandje dat nu nog vrij onbekend, kom vanavond naar Get Rhythm, en check in ieder geval de recensie in het Magazine van volgende week!

Terra
-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Spinvis doet Singles Club met Eric Vloeimans


De vierde Singles Club, die van Mono en El Pino and The Volunteers is halverwege, en de vijfde komt er ook alweer aan. En dat wordt een bijzondere, kunnen we je wel vast verklappen. Popprijs-winnaar Spinvis gaat het daarin namelijk met de gevierde jazz-trompettist Eric Vloeimans doen. Zaterdag 29 december is de samenwerking tweemaal in Theater Kikker, Utrecht aan het werk te zien.

DISC-data
De Dutch Indie Singles Club (DISC) is een samenwerkingsverband tussen de platenmaatschappijen Zabel, Rara, Living Room en Excelsior. Samen brengen zij unieke splitsingles uit op ouderwets 7"-vinyl. In samenwerking met de Utrechtse zaal EKKO wordt op 29 december in twee etappes de splitsingle van Spinvis en Eric Vloeimans gepresenteerd. De stadgenoten Mono en El Pino and The Volunteers zijn nog op donderdag 15 november in WaterFront, Rotterdam en op donderdag 6 december in EKKO te zien.

PROGRAMMERING URBAN AWARDS COMPLEET
Na de genomineerden zijn nu ook de optredende artiesten van de Urban Awards bekendgemaakt. Daar zitten uiteraard heel wat genomineerden tussen. Zo houden Pete Philly & Perquisite, Jiggy Djé, Raymzter en Algerino, Appa (featuring Sjaak), (Big Boy) Caprice en Winne in ieder geval een optreden aan hun nominatie over, maar is het nog afwachten of ze de Rotterdamse Cruise Terminal ook met een award zullen verlaten. Ook kanshebber The Partysquad is live te zien, en wel op de aansluitende afterparty. Salah Edin had trouwens, met liefst zes nominaties, niet misstaan in deze line-up.

Tot 31 oktober stemmen
De uitreiking (middels een onvermijdelijke awardshow) vindt op woensdag 7 november plaats. In de Cruise Terminal in Rotterdam worden dan awards in acht categorieën uitgedeeld. Daarvoor kan nog tot 31 oktober gestemd worden door het publiek. Voor de gewilde Award-avond zijn geen kaarten te koop, maar wel te winnen. Meer informatie vinden en stemmen doe je op www.urbanawards.nl.

BNN organiseert de Urban Awards in samenwerking met FunX, Juize.FM en Rotterdam Durft.
Bron: musicfrom.nl

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Metal Terreur in Waterfront

Als opener van de avond, die om half 10 begon, werd het podium gevuld door de mannen van Drain-Life. De band heeft de laatste tijd weinig opgetreden maar is nu weer terug met een nieuwe bassist. De verandering, of beter gezegd - toevoeging - aan de line-up bleek absoluut geen achteruitgang. De brute metalcore wordt namelijk nog altijd even strak en overtuigd gespeeld. Gedurende de breakdowns wordt er zelfs nog gemosht door enkele personen uit het publiek. Maar niet alleen het publiek heeft er zin in deze avond, ook de band zelf gaat goed los.
De zanger heeft er zin in en staat zelfs nog even te dansen op het podium.

Tijdens de set werd er ook een nieuw nummer gespeelt dat op hun nieuwe album zal komen te staan. Wanneer dit album uitkomt is nog niet bekend maar het nummer klonk in ieder geval veelbelovend.
Momenteel is de band hard opzoek naar meer shows waar ze kunnen spelen. Één ding is voor mij zeker: ik hoop dat het ze lukt, want ik wil ze snel nog eens zien.


Tegen de tijd dat Mindscan het podium betrad werd het daar wat drukker. Dit kon op dit moment nog aangezien er (nog) niemand uit zijn dak stond te gaan in de pit.
Deze band leek meer aanhang te hebben dan de voorganger. Toch wist ik mij tijdens hun zet een stuk minder te vermaken.

Voor diegenen die het niet weten: Mindscan is een Rotterdamse band bestaande uit 2 heren en 2 dames. Het genre wat ze spelen is metalcore maar neigt meer richting metal met een vleugje cleane vocalen, welke door de gitarist op zich worden genomen.
Het stevigere brulwerk neemt de drummer voor zijn rekening, waarvoor respect! Het publiek weet te genieten van de metalcore die ze voorgeschoteld krijgen.
e manier waarop de band het brengt is zeker niet slecht, het laat ook zien dat ze goede muzikanten zijn, maar toch ontbreekt er iets. Misschien is het de agressie, ik weet het niet.

Al met al was het een leuk avondje Waterfront en heeft Drain-Life er een nieuwe fan bij!
Bron: 3voor12Rotterdam

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

3VOOR12 Feessie ter gelegenheid van verbouwd Waterfront

Op Vrijdag 2 november is het weer tijd voor een 3 voor 12 feestje in Waterfront, hierbij alvast een voorproefje.

Het tijdschema is nog niet helemaal rond maar het Zeeuws/ Rotterdams zootje ongergeld Crappy Dogs met hun stampende straatblues je zal de mensen in ieder geval verwelkomen in de kleine zaal. De band rond bluesman Erik Vandenberge bestaat tegenwoordig voor het overgrote deel uit Rotterdammers, dus mag daarom niet op dit Rotterdamse feestje niet ontbreken.

In de kleine zaal gaat daarna het feest helemaal los. Wat dacht je van singer/songwriter Yop, ook wel bekend als zanger van Surface Noise. Zijn muziek bevindt zich ergens tussen Brian Wilson en de lof-i van Lou Barlow, maar dan wel met een vette Rotterdamse knipoog.

Rats on Rafts zijn vier jonge ratten die, over elkaar struikelend van enthousiasme, smerige grungy punk vol Mudhoney-gein brengen.
Electronica-duo Ringer, met ex-leden van Solaire en Muego achter een tafel vol electronica, zoekt het meer in de industriële noise-hoek.

Het trio At No Bikini Beach is het zij-project van leden van Mono & Feverdream. Ze maken een eigenzinnige vorm van instrumentale funknoise waar best op gedanst mag worden. Ze treden niet vaak op dus 3VOOR12 Rotterdam is trots dat de heren tijd konden maken voor deze knalfuif.

Draaitafelkunstenaar Eni-Less, één van de pioniers van de Rotterdamse hiphop-scene en met Deformer ook in de grote zaal te zien, zal in de kleine zaal laten horen wat hij met een paar draaitafels, cd-spelers en hele vlugge vingers allemaal voor moois kan voortbrengen.

Sauna West, het zinderende zestal wat begin dit jaar hun eerste volwaardige plaat Kawasaki Helvete uitbracht, zal een van de afsluiters van de kleine zala zijn. Peter de Koning en consorten funken er aardig op los, Roxy Music-stylee!

Na al dit muzikale vuurwerk zal o.a. Dj Okkie en de Lente Dj de sfeer er nog tot ver in de nacht inhouden.

Voor het symbolische bedrag van 2 eurootjes mag je in twee zalen de hele avond feesten. De grote zaal staat ook bomvol met leuke dingen. Als live acts zijn de maniakale mannen van ZZZ gestrikt en gaat rapper Djiggy Dje laten zien dat hij één van de dopeste hiphoppers is van dit moment. Opener Tenement Kids stonden eerder al in WaterFront en speelden zo overtuigend dat ze zijn teruggevraagd. WaterFront heeft natuurlijk ook veel te bieden op het gebied van dance. Daarom heeft de organisatie de mooiste namen uit verschillende scene's gevraagd om hun ding te presenteren tot in de late uurtjes. Wat kan je vewachten:

Perry - Strictly techno
Djuice Lesweet - Luidsprekers
Pamb vs Harsh - Classified
Nicon - Subway
Thrasher - PRSPCT
Bryan Fury - Digital Assault
Atiq - Who broke my beats/ Rave!
Dissolvement vs Strytox - StriKtly TeKno/ 010 Electronics

Bron: 3 voor 12 Rotterdam









 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"