Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 13 | vrijdag 29 maart 2024 11:01 uur | 1 bezoekers


DE KRIMPOS

SAGE

Xandra SEverien

SAGE

NAR=ME komt

mijn muziekaal duo maakte sinds 1997 tot op heden Nar=tische muziek,

In 1992 na een kunstgeschiedenis les op de Vrije academie aan de Schonebergerweg te Rotterdam, zaten een Feyenoord supporter, althans hij was dat over duidelijk, en iedereen mocht dat weten op de academie, en aan de gezichten van die dat mochten weten te zien, hoefde dat niet zo nodig.
Maar daar had deze supporter geen boodschap aan, en liet zijn stem bulderen door de gangen van het naar linoleum geurende gebouw. We de supporter en een jongen met een walkman op hadden het over de Ismes die we tijdens de kunstgeschiedenis les van de in de van mij ogen mooie Indische geschiedenis lerares voort geschoteld kregen. Uiteindelijk hadden we het over ons eigen Isme, het Nar=me zou dat moeten zijn, een Isme die alles op de hak zou gaan nemen. Nog steeds twijfel ik eraan, of de jongen met de walkman op, wel geluisterd heeft. Nog dezelfde avond, probeerde ik indruk te maken met mijn verhalen over Isme, en het Nar=me in bruin café de Windhoek aan de Havenstraat te Schiedam. Niet echt de geschikte plaats, zo bleek uit de reacties, geen reacties.
Ze keken mij aan alsof ik teveel gedronken had, en uit mijn nek zat te lullen, daar heb ik geen drank voor nodig. Toen zwaaide de deur open, het zomer licht van buiten verlichte de donkere Windhoek, nee niet God kwam binnen, bijna, het was mijn beste vriend Ricardo. We namen plaats aan een tafeltje met wollen tafelkleedje, op veilige afstand van de negeerders aan de bar, waaronder mijn vader zich beschonken bevond, laat hem maar drinken, dacht ik sluw, dan pak ik hem later wel in met biljarten, het was tot dusver bij pogingen de oude baas te verslaan gebleven.
Ik deed mijn verhaal uit te doeken bij Ricardo over het Nar=me, het leek hem wel wat, al was hij helemaal niet met kunst bezig, hij stond er altijd voor open, zeker voor gezamenlijk bedachte onzin, tot op de dag van vandaag  houden wij deze traditie in stand.
We vonden dat het Nar=me een geloof overtuiging moest worden, met een God, die Zot moest heten. We schreven onzinnige stukjes, die ik publiceerde in mijn tijdschrift voor jongeren, de Freelook, die vooral in Rotterdam veel gelezen werd in Koffieshops. Jammerlijk waren de Feyenoord supporter en de jongen met de walkman op toen uit het Nar=tisch verhaal verdwenen. Ik hield mij toen bezig met het maken van strips, die alleen ik grappig vond, maar dat gaat natuurlijk vervelen, dus ging ik later over op het smelten van plastic en vooral Barbies waren mijn slachtoffers op mijn werk, het Nar=me zakte een beetje weg, maar nooit helemaal, in 1998 kwam er dan ook een expositie van het Nar=me in galerie Slaphanger te Rotterdam, mijn muziekaal duo maakte sinds 1997 tot op heden Nar=tische muziek, dit is het enige duo dat uit drie mensen bestaat, Itam van Teeseling, ik zei de gek, en onze helaas nooit geboren danser Arie. Maar goed aan de expositie deden de Krimpos mee, SAGE  http://www.geveejes.web-log.nl/  , Gijs van Rij, http://web.inter.nl.net/users/Gijs.van.Rij/  , Tommy de Roos http://3voor12lokaal.vpro.nl/magazines/news/index.jsp?portals=61901&magazines=61902&news=88252 , en zo werd dit een sterke eerste expositie, waar een manifest van het Nar=me voor geschreven werd, die binnenkort op onze te lanceren website komt te staan. Het Nar=me breide zich uit met kunstenaars,schrijvers,dichters,sticker plakkers,muziekanten ETC en zal binnenkort weer exposeren in Kunstwinkel ’t Walvis, waarover ik u op de hoogte zal houden. U zult vanaf af nu vaker dichtsels en schrijfsels, fotos van werken, misschien muziekjes op deze site van collega’s voorbij zien komen. En onthou, ook in u schuilt een Nar=t, of u wilt of niet.

Bramen



 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"