Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 13 | vrijdag 29 maart 2024 07:05 uur | 1 bezoekers


Kamelengevecht in het Meanderdal @ Kunsthal

Koninginnedag desire 2 dance

Rotterdam jazz orkest

PERSBERICHTEN

Persberichten

Gratis kinderdag in Kunsthal Rotterdam

Kunsthal Rotterdam nodigt op woensdag 23 april alle kinderen uit voor een gratis bezoek op de Turkse nationale Dag van het Kind (Çocuk Bayrami). De dag wordt georganiseerd in het kader van de tentoonstelling De Pracht van Anatolië, Het onbekende Turkije. De Dag van het Kind belooft een feestelijke dag voor kinderen en hun ouders te worden vol extra activiteiten. Kinderen kunnen vilt maken met viltspecialist Karin Glaubitz, er wordt een weefdemonstratie gegeven op een authentiek weefgetouw en kinderen mogen hun eigen kameel versieren.

De Pracht van Anatolië geeft de bezoeker inzicht in de nomadencultuur van Turkije. Te zien zijn diverse nomadententen en een omvangrijke collectie kelims (handgeweven tapijten). De tentoonstelling is een succes onder een breed en multicultureel publiek.

Nu te zien o.a.
De Pracht van Anatolië ( t/m 1 juni 2008)
Thuis in de Gouden Eeuw, De kleine meesterwerken uit de SØR Rusche collectie ( t/m 18 mei 2008)


-------------------------------------------------------------------------------

Komende week in Rotown:

Zaterdag 19 april
Girls In Hawaii (BE)
Vier jaar nadat debuutplaat `From Here To Here` uitkwam, heeft deze Belgische band uit Wallonië zojuist haar tweede plaat `Plan Your Escape` gereleased. De reden waarom het zo lang duurde? Heel veel touren over de hele wereld. Nu zijn ze dus terug met een nieuwe plaat wat weer vol dromerige nummers met gelaagde gitaarpartijen en catchy refreinen staat. Dat de band vergeleken wordt met de inmiddels opgeheven band Grandaddy komt o.a. door de melancholische stem van zanger Antoine. Door live een aardig potje te rocken, zorgen ze ervoor dat niemand zich zal vervelen deze avond!
Klinkt als: Dromerig Grandaddy meets dEUS en The Coral
Zaal open: 21.00 uur
Aanvang: 21.30 uur
Entree: 9 euro
www.girlsinhawaii.be

Maandag 21 april
Oceansize (UK)
Het heeft enige moeite gekost, maar uiteindelijk paste er alsnog een Rotterdamse show in het tourschema van Oceansize. Na een eerder uitverkocht Rotown, keert het gezelschap uit Manchester nu terug met het nieuwe album “Frames”. De muzikale vergelijking met Tool zal ongetwijfeld blijven bestaan, al herkennen wij steeds meer een eigen, intrigerend geluid. Daarbij trekken ze natuurlijk nog altijd een kolossale muur van gitaargeweld op, maar klinkt het geheel consistenter dan voorheen. De compromisloze bombast schakelt namelijk net zo makkelijk over naar sfeervolle melancholie, zonder enigszins geforceerd aan te doen.
Klinkt als: Mogwai meets Biffy Clyro
Zaal open: 21.00 uur
Aanvang: 21.30 uur
Entree: 10,00 euro
www.oceansize.co.uk

VERWACHT IN ROTOWN:
Wo 23 april / The Stand-Up Club presents: Comedytrain Café Tour
Do 24 april / Pete & The Pirates (UK)
Vr 25 april / Helter Skelter, Hosted bt St. Paul
Zo 27 april / Crimejazz
Ma 28 april / Chris Garneau (US)
Wo 30 april / Koninginnedag met o.a. Oh No Ono (DK), Nobody Beats The Drum (NL), Bongomatik (NL)

-------------------------------------------------------------------------------


World Music & Dance Centre April/Mei
Datum voorstelling:
3 mei 2008
Tijd:
20.30 uur
Naam band:
NO blues
Wervende slogan:
Cross over van folk-blues en Arabische muziek
Website band:
www.myspace.com/nobluesnl
Organiserende instantie:
WMDC (world music & dance centre)
Zaal:
WMDC
Straatnaam en huisnummer:
Pieter de Hoochweg 125
Postcode en Plaats:
3024 BG Rotterdam
Entreeprijs:
€10 / €7.50


Datum voorstelling:
8 mei 2008
Tijd:
20.00 uur
Naam band:
World Jam
Wervende slogan:
Jamsessie van alle soorten wereldmuziek
Website band:
www.wmdc.nl
Organiserende instantie:
WMDC (world music & dance centre)
Zaal:
WMDC
Straatnaam en huisnummer:
Pieter de Hoochweg 125
Postcode en Plaats:
3024 BG Rotterdam
Entreeprijs:
Gratis
Tel. nr voor reserveringen:
010-2444516
e-mail adres voor reserveringen:
info@wmdc.nl
Website organisatie en/of locatie
www.wmdc.nl
Aanvullende informatie:
Elke maand organiseert het WMDC in samenwerking met Codarts, Hogeschool voor de kunsten, de World Jam. Tijdens de World Jam bieden we jou een podium waar je, je creativiteit de vrije loop kunt laten! Een jam waarin alle vormen van wereldmuziek aan bod komen. Benut de kans om het podium van het WMDC te delen met muzikale grootheden. De toegang is gratis en vanaf 18.00 uur is er de mogelijkheid om voor €5 van de daghap te genieten geserveerd door Deliclassics.





-------------------------------------------------------------------------------


ROTTERDAMS JAZZ ORKEST
Voorjaarsconcert met swingende Europese bigband jazzen nieuwe composities
van solisten uit de band.
O.L.V Johan Plomp

zondag 27-04-08
aanvang: 15.30 uur
Hoogstr. 110 Rotterdam
reserveringen: 010-2816262
entree: 10 euro/ 9 euro +CJP, R'dam-pas / t/m
www.rotterdamjazzorchestra.nl
www.bibliotheek.rotterdam.nl

Line-up: Rob van de Wouw, Jan van Duikeren, Ray Bruinsma, Martijn de Laat (trompetten); Louk Boudesteijn, Martin van den Bergh, Vincent Veneman, Ron Oligschlaeger (trombones); Efraim Trujillo, Marco Kegel, Sjoerd Dijkhuizen, Jan Smit, Miquel Martinez (Saxofoons); Haye Jellema (drums); Edgar van Asselt (piano); Frans van Geest (contra-bass).


-------------------------------------------------------------------------------
KONINGINNEDAG 30 APRIL 2008

DESIRE 2 DANCE
Neerland’s Glorietijd. Oranje boven. Klompen, tulpen en de wiek van een molen – die in het groene weiland staat. Koninginnedag is dé dag dat heel Nederland zijn oranjeglorie viert: Desire2Dance draagt hier graag een eigen steentje aan bij door de heetste (dj)sets ten tonele te laten verschijnen!

Regen en zonneschijn: Desire2Dance is op beide weertypen berekend en in de verwelkomende binnen- en buitenruimtes wordt alles uit de kast getrokken om Koninginnedag volwaardig af te sluiten. Imagine that!
Met vier knallende Koninginnedagedities in het verleden, staat Desire2Dance anno 2008 weer op 30 april klaar met oorstrelende specials. Want terwijl de koningin haar voeten laat rusten na een dag vol nationale bezoekjes, ben jij van harte uitgenodigd om De Dag krachtig af te sluiten in het prachtige Parkzicht in Rotterdam!

Laat je wikkelen in de warme Desire2Dance deken en stap vanaf 15.00u in haar vertrouwde omgeving, vol muzikale hoogtepunten en versterkende gevoelselementen. Een drietal krachtige Dj’s openen hun karakteristieke platentas, om vanavond samen met jou deze koninginnedag onvergetelijk af te sluiten!
Van clubhouse tot aan stevige beats, overgoten met een onmisbare bassline. Niemand minder dan dj Dekster, Matt Styles en Laurenzo staan klaar om jouw muzikale verlangen te beantwoorden vanuit de Dj-Booth, waarin geen enkele wens over het hoofd wordt gezien!
Restaurant bar Parkzicht
Kievitslaan 25
Rotterdam
Tel. 010-436 8888
Woensdag 30 April "Koninginnedag"
Tijd: 15:00 – 24:00 uur

Line-Up:
Dekster
Matt Styles
Laurenzo

www.desire2dance.com desire2dance.hyves.nl


-------------------------------------------------------------------------------

Vier premières in Lantaren/Venster.

2MoveDanceCompany:
Piet Rogie: Sisterhood (première)& Brotherhood
Jens van Daele: La Flétrisure

2moveDanceCompany is een initiatief van de dansers Kevin Polak en Miquel de Jong. Zij nodigen steeds choreografen uit om een duet voor hen te maken.
L/V biedt u een bijzondere avond aan waar u 2 generaties Belgische choreografen, te weten Piet Rogie en Jens van Daele te zien krijgt. Beiden tonen u hun choreografische kunnen, geïnspireerd op het thema broederschap/ vriendschap. Rogie is een beeldend kunstenaar, choreograaf die onverbloemd en eerlijk en de menselijke emoties durft te schetsen. Het dansidioom van Jens Van Daele kenmerkt zich door explosiviteit, kracht en snelheid.


Dans za 26 apr, 20.30 (première) zo 27 apr, 15.00 uur € 13 / € 11



Femke Monteny /Wachtende mannetjes
Over 2 mannen en een slagboom première

Als een tabula rasa, zonder grens en zonder besef van goed en kwaad. Frank en vrij zien we 2 mannen op scène staan. Paradijselijke onschuld wordt opgeheven door een slagboom. Een letterlijke en figuurlijke scheiding die polariteiten en contrasten in de moraal, in de mens bewust doet worden. Een groep jonge spelers en maakster Femke Monteny brengen fysiek theater met minimale middelen, abstracte bewegingsstukken en stil spel.

Theater : vr 2 (première), za 3 mei, 20:30 € 11 / € 9


Jaakko Toivonen
Wonderkuur première

Wonderkuur is geïnspireerd op het te korte leven van Jacques Vache: een dandy met een groot talent voor schrijven en schilderen. Voor velen is hij het startpunt en de belichaming van het surrealisme
In deze dansvoorstelling van Jaakko Toivonen (Company Koorts) is er live muziek van Katja Maria en Marco Beck. Tovoinen streeft ernaar in zijn choreografie de fantasie te prikkelen. De uitkomst is niet belangrijk, als het maar communiceert. Deze Finse Rotterdammer is niet bezig met termen als abstract of verhalend. Zijn filmische stukken bewegen zich ergens daartussenin.

Dans: do 8 mei (try-out), vr 9 mei (première), za 10 mei, 20:30 € 13 / € 11


Paul M. van Brugge/ Sonia Herman Dolz/ L/V Producties
The Man at the Piano première

The Man at The Piano is een kameropera voor piano, tenor en bariton, in het kader van de Operadagen Rotterdam. Geïnspireerd op Bud Powell, een van de beste en meest invloedrijke pianisten in de geschiedenis van de jazz. Powell speelde een sleutelrol in de ontwikkeling van de bebop, en was vermaard om zijn virtuositeit. Een voorstelling over vriendschap en escapisme van de man. Over hoe mannen omgaan met verdriet en pijn. Van Brugge gebruikt in The man at the Piano een eigen muzikale taal die zich beweegt tussen jazz, filmmuziek, contemporaine klassieke muziek en improvisaties. Sonia Herman Dolz tekent voor de cinematografie van de voorstelling.

Muziektheater: do 22 en vrij 23 (try-out), za 24 (première), 20:30, zo 25 mei, 15.00 uur, do 29, za 31 mei, 20:30 uur, zo 1 juni: 15:00 uur
€ 13 / € 11


www.lantaren-venster.nl

Lantaren/Venster — Gouvernestraat 133, 3014 PM Rotterdam
Kassa/info 010 - 2 77 22 77

-------------------------------------------------------------------------------

SAMENWERKING IN BEELD
Sinds april 2007 is de BeeldFabriek gevestigd in het nieuwe beeldinstituut Las Palmas aan de Wilhelminakade 320. Samen met het Nederlands Fotomuseum en LPII vormt de BeeldFabriek het centrum voor video, fotografie en nieuwe media. In de week van 21 t/m 26 april opent het Nederlands Fotomuseum 's avonds haar deuren voor cursisten van de BeeldFabriek en andere geïnteresseerden. Cursisten van de BeeldFabriek krijgen rondleidingen door het fotomuseum en museumbezoekers kunnen een kijkje nemen in de BeeldFabriek.
Nieuwe cursus
De BeeldFabriek vernieuwt continu haar aanbod, om zo in te springen op de actuele nieuwe media ontwikkelingen zoals YouTube en Flickr. Op 24 april start de BeeldFabriek nog met de cursus videoreportage, een nieuwe cursus in ons aanbod. Het helpt je de juiste strategie te bepalen bij de inhoud en vormgeving van je eigen reportage. Het totale aanbod van de BeeldFabriek is zo opgezet dat je een losse cursus kunt volgen, maar ook een aantal cursussen kunt combineren tot een heel leertraject. Naast het praktisch leren omgaan met de verschillende technieken, besteden de docenten ruim aandacht aan het creatieve aspect krijg je als cursist middelen in handen, om je eigen ideeën vorm te geven.
Voor informatie over de SKVR raadpleegt u www.skvr.nl.


-------------------------------------------------------------------------------

YOUNG STAGE ‘OVERLEEFT’ AL 7 ½ JAAR IN ROTTERDAM
MAANDAG 21 APRIL PREMIERE VOORSTELLLING 8E SEIZOEN IN THEATER ZUIDPLEIN

De SKVR-Theaterschool organiseert in samenwerking met Zadkine een heel bijzondere avond op maandag 21 april om 20:00 uur in de grote zaal van Theater Zuidplein. De avond start met de première van de nieuwste Young Stage voorstelling ‘Over leven in R’dam city’. Young Stage, de jongerentheatergroep van de SKVR bestaat 7 ½ jaar. Daarom is er na de pauze een terugblik op onvergetelijke momenten uit de voorstellingen Saved by the bell, ID, Label XS, WannaBe, FLOW, Wat doe je?!!! En CLA$H. Ook zijn er interviews en gesprekken met spelers en ex-spelers van Young Stage als JanDino Asperaat en Jeremaine Semil (Dj Jeremaine S.). Na afloop is er een afterparty met DJ Moshe.
Kaarten voor deze avond zijn a € 7,50 te reserveren via www.theaterzuidplein.nl of telefonisch via 010-2030203. Aanvang 20:00 uur. Voor meer informatie kun je bellen met Suzanne Jansen op 06 – 1342 6504 of mail s.jansen@skvr.nl

Young Stage is hét theaterproject van de SKVR. Dit jaar werkt Young Stage voor de tweede keer samen met stagiaires van Zadkine. De groep bestaat uit zeven enthousiaste, getalenteerde en eigenwijze jongeren. Vier van hen zijn student van de opleiding Sociaal cultureel werk van Zadkine. Onder begeleiding van professionele theatermakers worden ze klaargestoomd to get on stage. Scholen, festivals of theaters: Young Stage speelt overal! Na de voorstelling gaan de jongeren zelf aan de slag met workshops in onder andere rap, streetdance, zang, percussie en theater, afgesloten met een korte presentatie of Fanatics open podium.


-------------------------------------------------------------------
 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"