Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 13 | donderdag 28 maart 2024 14:40 uur | 1 bezoekers

COM.POST#4: Joey Roukens & Matthijs van Zessen

Deze avond twee jonge honden op het PLAYER-toneel: aanstormende talenten Joey Roukens en Matthijs van Zessen zijn beide opgegroeid in Vlaardingen en maakten als tieners samen horrorfilmpjes...
....en zochten al langer naar een gelegenheid voor een hernieuwde samenwerking. Joey studeerde compositie aan het Rotterdams Conservatorium en Matthijs is als autonoom kunstenaar afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academie.

datum: zaterdag, 26 april 2008
locatie: DE PLAYER, tolhuisstraat 107-bg, Rotterdam
tiid: 20.30 uur, entree: 6,00 euro
info & reserveren: info@stdsps.nl
telefoon: 010-7860045

Voor COM.POST#4 schreef Joey 'Forms in dark and white, moving', een cyclus van vijf stukken voor viool (tevens electrische viool), slagwerk en piano (tevens versterkte of electrische piano). Aan elk van de vijf delen (of “vormen”) ligt één specifiek concept of karakteristieke beweging ten grondslag. Daarnaast zijn er elementen die in elk van de vijf deeltjes terugkeren, waardoor ze een eenheid vormen. De stukken hebben veelal een donkere sfeer, maar de harmonieën zijn meestal helder en diatonisch (gebaseerd op “witte noten”).

Volgens de heren wordt de avond een eclectisch geheel waarbij zo'n beetje de hele kunst- en muziekgeschiedenis van de laatste honderd jaar voorbij komt... Niet geschikt voor puristen en kinderen onder de 8 jaar!

uitvoerende musici:
Anahi Oraison - (elektrische) viool
Niels de Jong - piano
Luuk van Rossum - slagwerk


PROGRAMMA:

- 'six melodies for violin and keyboard' (1950) - John Cage
- filmprogramma
- wereldpremière 'Forms in dark and white, moving' - Joey Roukens & Matthijs van Zessen
- improvisaties - Joey Roukens
- en natuurlijk: de Crocktailbar en een gastronomische verrassing..


INFO:
Joey Roukens (NL) - studeerde compositie aan het Rotterdams Conservatorium bij Klaas de Vries en psychologie aan de Universiteit Leiden. Het idioom van Joey wordt gekenmerkt door een directheid en een hoge mate van eclecticisme: in veel van zijn composities streeft hij naar een natuurlijk samengaan van elementen uit de meest diverse stijlen, genres en expressievormen. Daarbij is hij niet wars van het gebruik van diatonische, drieklank-gebaseerde harmonieen, een regelmatige ritmische puls, referenties aan populaire muziek, het 'stelen' uit de muzikale erfenis van het verleden en een banale wending op zijn tijd.

Matthijs van Zessen (NL) - studeerde in 2006 af aan de Willem de Kooning academie en exposeerde onder andere in De Tempel, TENT. en ////PAKT. Is tevens werkzaam als singer/songwriter, dichter en in mindere mate als schrijver. Is verder ook nog eens een bekende en gewaardeerde barmedewerker van DE PLAYER.

Anahi Oraison (NL) - begon haar vioollessen op 6 jarige leeftijd bij Peter Frankhuizen aan de muziekschool te Dordrecht. Drie jaar later werd zij aangenomen in de juniorenklas van het Rotterdams conservatorium bij Vaclav Novak. Momenteel studeert zij nog steeds aan het Rotterdams conservatorium bij Thijs Kramer. 0p 30 januari 2006 behaalde zij haar bachelor diploma nu zit zij in de master opleiding waar zij zich specialiseert in hedendaagse muziek. Al op jonge leeftijd deed Anahi orkest ervaring op bij o.a het Jeugd Orkest Nederland en het Nationaal Jeugd Orkest. Zij werkte samen met dirigenten als Mark Wigglesworth, Alexander Liebreich, Reinbert de Leeuw, Jan Stule en Valery Gergiev.

Niels de Jong (NL) - is recentelijk afgestudeerd op de Schumann Akademie en volgt lessen bij Rita Knuistingh Neven en Ed Baatsen. Gaf zijn ambitie een geheel andere wending door na een rechtenstudie het bankwezen in te duiken, maar maakt zich nu op voor een terugkeer naar de muziek!

Luuk van Rossum (NL) - is percussionist, zit in zijn derde jaar van het Rotterdams Conservatorium en won het Prinses Christina Concours in 2005 en speelde al in de Carnegie Recital Hall! Hij was recentelijk aan het werk te zien in DE PLAYER voor COM.POST#2 van Eugene Marcelissen met een flexatone, nu opnieuw te horen met een uitgebreider intrumentarium..
 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"