Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 18 | donderdag 2 mei 2024 13:11 uur | 0 bezoekers

De kracht van B(uurt)loggen

Antenne bestaat nu een paar jaar. In het begin had het een duidelijk doel. Nu is het een kwestie, de site -zoals die zich ontwikkeld heeft- opnieuw onder de aandacht brengen.

Wat zou er nou niet leuker zijn dan een website waar iedereen in je buurt vertelt wie hij is, waar hij mee bezig is en vind van de buurt waarin hij woont. Je leest dit, bekijkt de foto's of filmpjes van die persoon en komt erachter dat je geïnteresseerd bent. Niet veel later kom je die persoon tegen in de supermarkt of gewoon op straat, misschien op een bankje in het park bij je in de buurt en hebt een gesprek met elkaar. Gewoon omdat de eerste drempel weg is. Drempel? Nou, wat moet je vragen, waarin blijkt wederzijdse interesse? Is de ander geen freak of een engerd met rare ideeën? Als je leest dat Karel, 44 jaar op zolder een treinbaan heeft opgebouwd sinds zijn jeugd en daar heel trots op is,is dat interessant, toch? Of dat Marleen 36 van drie straten verderop een oppas nodig heeft maar niemand weet daarvoor te vragen. Dit kan Charlene van 16 jaar in opleiding tot kleuterleidster om de hoek tot een aardig bijbaantje brengen. I-local brengt je bij bedrijven in de buurt maar ideeën en gesprekken over dagelijkse dingen en belevingen uit de buurt vind je nergens.

 

Nergens? Antenne Rotterdam wil daarin voorzien. Een Antenne heeft als eigenschap dat het kan zenden en ontvangen. Een internet 3.0 omgeving gebasseerd op user generated content en interactief tussen mensen die schrijven en mensen die lezen. Een marktplaats op internet is er al. Maar een park met bankjes waar je virtueel op kan kletsen? Bloggen is dan een afkorting geworden van buurtloggen. Waar hebben we het dan over?

 

BLOGS' ZIJN HIP.

Doe vandaag een 'Google search' op 'Weblog' en je krijgt maar liefst 3,2 miljoen referenties. Je mag dus gerust zeggen dat blogs 'in' zijn. Maar wat zijn "Weblogs" of "Blogs" eigenlijk en hoe komt het dat ze zo populair zijn?

Wat?

Een weblog of blog is eigenlijk gewoon een 'log' op het Web. Je kan blogs vergelijken met online dagboeken. Het zijn virtuele plekken waar je persoonlijke bedenkingen, ideeën en informatie kunt achterlaten onder de vorm van tekst, beeldmateriaal en audiofiles.

De weblogger of blogger publiceert zijn schrijfsels rechtstreeks op het web. Deze 'postings' zijn meestal erg kort, linken door naar interessante artikels over hetzelfde onderwerp elders op het web en staan open voor commentaar.

Stel dat Angelique een oproep doet om de bestrating in haar straat beter wil krijgen omdat er al jaren niets aan gedaan is door de gemeente en ze krijgt middels Antenne haar hele straat en meer sympathisanten mee. Dan staat ze sterk.

Je merkt dat Antenne vooral gebruikt wordt om culturele evenementen te communiceren. Dit graaft niet diep en geeft een redelijk eenzijdig aanbod maar vult wel een behoefte in. En de reacties van de Culture Club leest onderschrijven dit.

Mijn wens zou zijn dat de mensen van Rotterdam hun maatschappelijke ei op Antenne zouden leggen. Omdat het hier zenden en ontvangen is kan de audiovisuele poot van de zaak daarin voorzien. Reportages op TV Rijnmond over dat wat er leeft in de stad. Kenbaar gemaakt op Antenne Rotterdam.

 
Array
(
    [105875] => Array
        (
            [naam] => Karim Khaoiri
            [link] => 
            [reactie] => Oscar, afgelopen weken heb ik ondanks dat ik niet meer schrijf voor antenne de website nauwlettend in de gaten gehouden. Denk dat je het met me eens zal zijn dat het antenne wat je nu schetst het Antenne van toen was. Zie de stukken van Ruud, zie de stukken van Linda en ga zo maar door.  Wat ik nu dus niet begrijp is dat dit nu juist weer iets is waar aandacht aan gegeven wordt, het verliezen van dit soort "blogs" en alle mensen die deze lazen heeft er ook voor gezorgd dat ik niet meer schrijf voor antenne. Wat is er van het plan over om de pijlen slechts te richten op de 10% intelligentia van Rotterdam en het bloggen van de mensen die niet behoren tot deze groep als verledentijd te beschouwen? Het "nieuwe" antenne is het antenne waar we mee zijn gestart. Het antenne wat ik dus zo liefheb.


            [afbeelding] => 0
            [spambot controle] => 
            [react_date] => 2008-04-28 13:43:28
            [react_date_changed] => 2008-04-28 13:43:28
            [react_page] => 0
            [react_user] => 19238
            [react_user_target] => 0
            [react_parent] => 97597
            [react_count_reads] => 
            [react_count_views] => 
            [react_confirmstring] => M67B5QK2DPVEG5F
            [u_name] =>   
            [u_email] => antennerotterdam@users.antenne.exolog.nl
            [react_id] => 105875
            [editable] => 1
        )

    [105874] => Array
        (
            [naam] => Oscar
            [link] => 
            [reactie] => Wat zorgt ervoor dat mensen schrijven? Wat zorgt ervoor dat ze dat niet meer doen? Mensen schrijven uit eigenbelang, ijdelheid of wat dan ook. Niet omdat we soms eens een borreltje organiseren of een boekenbon uitdelen. Misschien omdat ze Gul of Naz zulke toffe vrouwen zijn maar wat moeten wij doen om mensen te laten schrijven? Een maatschappelijke betrokkenheid creeëren of een prettige virtuele omgeving scheppen waarin een prettig community gevoel heerst. Wie zal het zeggen. Bij Antenne is de nieuwigheid en de daarbij behorende spanning en sensatie verdwenen. Vergeet niet: wij waren eerder dan hyves! Mijn ervaring is wel dat iedereen die een beetje in de buurt van de centrale coördinatie kwam het altijd beter wist hoe het moet maar het nooit deed en uiteindelijk uit het zicht verdween. Lieve Karim, binnenkort hopen we met Antenne weer helemaal bij de tijd te zijn betreft gebruiksvriendelijkheid en zullen we er een beetje promotie voor gaan maken. Uiteindelijk wil ik dat Antenne wordt en de mogelijkheden biedt zoals ik hier(boven) uitspreek. Hopelijk spreken we snel weer!  :-)
            [afbeelding] => 22927
            [afbeelding_id] => 22927
            [afbeelding_name] => ik.jpg
            [afbeelding_date] => 2008-04-28 23:35:17
            [afbeelding_info] => 
            [afbeelding_filename] => site25_5_20080428233517_ik.jpg
            [afbeelding_site] => 78
            [afbeelding_deleted] => 0
            [afbeelding_maker] => 
            [afbeelding_formanswer] => 798401
            [afbeelding_width] => 1536
            [afbeelding_height] => 2048
            [afbeelding_size] => 1462069
            [afbeelding_type] => jpg
            [afbeelding_isimage] => 1
            [afbeelding_isextranet] => 0
            [afbeelding_user] => 0
            [spambot controle] => 
            [react_date] => 2008-04-28 23:35:18
            [react_date_changed] => 2008-04-28 23:35:18
            [react_page] => 0
            [react_user] => 19238
            [react_user_target] => 0
            [react_parent] => 97597
            [react_count_reads] => 
            [react_count_views] => 
            [react_confirmstring] => 4XXCJM5WP456SCY
            [u_name] =>   
            [u_email] => antennerotterdam@users.antenne.exolog.nl
            [react_id] => 105874
            [editable] => 1
        )

    [105873] => Array
        (
            [naam] => Karim Khaoiri
            [link] => 
            [reactie] => Ik vind Gul en Naz enorm toffe vrouwen, zoals ik Sophie, Naomi, Noortje en Femke ook enorm tof vind. Ik ben niet via hen bij antenne gekomen, maar via Willy van de Linden en Rick Messemaker. Ik schreef, omdat ik schrijven leuk vind/vond en antenne mij toen al aansprak. 
Ook was de borrel een erg goede manier om je correspondenten te blijven zien en de boekenbon, weet wel dat die 1 keer is uitgereikt tijdens de schrijfwedstrijd bijna 3 jaar geleden volgens mij. 
Ocar, wat antenne had moeten doen om haar vaste correspondenten te behouden is naar ze luisteren. Veel veranderingen in de site vielen niet goed, leg dat uit, veel artikelen verdwenen als sneeuw voor de zon omdat er zoveel "reclame" wordt gemaakt door bijvoorbeeld de stichtingen of de theaters. Overigens is er veel minder geinvesteerd in de antennerotterdam magazine en is er meer met antenne tv gedaan. Hier is ook nog het een en ander over gezegd "zie 10% intelligentia". Antenne mag er dan wel eerder dan hyves zijn, voorlopig komt het er niet bij in de buurt. 
Wat ik overigens wel lullig vind is dat je zegt dat iedereen die bij de centrale coördinatie in de buurt kwam het altijd beter wist, maar nooit wat deed en uit zicht verdween. Ik weet niet welke mensen je bedoeld, wel weet ik dat enkele veel beter konden krijgen. Zowel in salaris als in bedrijf. Ik denk dat als er wat beter geluisterd was naar die mensen die dicht bij de CC kwamen dat het er anders uit zou zien. Ik vind het iets te makkelijk om deze mensen zo af te serveren. Ik heb namelijk ook veel willen doen, hoe vaak is er toen woord gehouden? Vind het iets te gemakkelijk Oscar om zo voormalig correspondenten zo af te serveren. Corrigeer mij als ik niet correct ben. 
            [afbeelding] => 0
            [spambot controle] => 
            [react_date] => 2008-04-29 14:58:25
            [react_date_changed] => 2008-04-29 14:58:25
            [react_page] => 0
            [react_user] => 19238
            [react_user_target] => 0
            [react_parent] => 97597
            [react_count_reads] => 
            [react_count_views] => 
            [react_confirmstring] => 3HY9TJ8ZC5A5JBK
            [u_name] =>   
            [u_email] => antennerotterdam@users.antenne.exolog.nl
            [react_id] => 105873
            [editable] => 1
        )

)

Karim Khaoiri | 28 april 2008

Oscar, afgelopen weken heb ik ondanks dat ik niet meer schrijf voor antenne de website nauwlettend in de gaten gehouden. Denk dat je het met me eens zal zijn dat het antenne wat je nu schetst het Antenne van toen was. Zie de stukken van Ruud, zie de stukken van Linda en ga zo maar door. Wat ik nu dus niet begrijp is dat dit nu juist weer iets is waar aandacht aan gegeven wordt, het verliezen van dit soort "blogs" en alle mensen die deze lazen heeft er ook voor gezorgd dat ik niet meer schrijf voor antenne. Wat is er van het plan over om de pijlen slechts te richten op de 10% intelligentia van Rotterdam en het bloggen van de mensen die niet behoren tot deze groep als verledentijd te beschouwen? Het "nieuwe" antenne is het antenne waar we mee zijn gestart. Het antenne wat ik dus zo liefheb.

photo

Oscar | 28 april 2008

Wat zorgt ervoor dat mensen schrijven? Wat zorgt ervoor dat ze dat niet meer doen? Mensen schrijven uit eigenbelang, ijdelheid of wat dan ook. Niet omdat we soms eens een borreltje organiseren of een boekenbon uitdelen. Misschien omdat ze Gul of Naz zulke toffe vrouwen zijn maar wat moeten wij doen om mensen te laten schrijven? Een maatschappelijke betrokkenheid creeëren of een prettige virtuele omgeving scheppen waarin een prettig community gevoel heerst. Wie zal het zeggen. Bij Antenne is de nieuwigheid en de daarbij behorende spanning en sensatie verdwenen. Vergeet niet: wij waren eerder dan hyves! Mijn ervaring is wel dat iedereen die een beetje in de buurt van de centrale coördinatie kwam het altijd beter wist hoe het moet maar het nooit deed en uiteindelijk uit het zicht verdween. Lieve Karim, binnenkort hopen we met Antenne weer helemaal bij de tijd te zijn betreft gebruiksvriendelijkheid en zullen we er een beetje promotie voor gaan maken. Uiteindelijk wil ik dat Antenne wordt en de mogelijkheden biedt zoals ik hier(boven) uitspreek. Hopelijk spreken we snel weer! :-)

Karim Khaoiri | 29 april 2008

Ik vind Gul en Naz enorm toffe vrouwen, zoals ik Sophie, Naomi, Noortje en Femke ook enorm tof vind. Ik ben niet via hen bij antenne gekomen, maar via Willy van de Linden en Rick Messemaker. Ik schreef, omdat ik schrijven leuk vind/vond en antenne mij toen al aansprak.
Ook was de borrel een erg goede manier om je correspondenten te blijven zien en de boekenbon, weet wel dat die 1 keer is uitgereikt tijdens de schrijfwedstrijd bijna 3 jaar geleden volgens mij.
Ocar, wat antenne had moeten doen om haar vaste correspondenten te behouden is naar ze luisteren. Veel veranderingen in de site vielen niet goed, leg dat uit, veel artikelen verdwenen als sneeuw voor de zon omdat er zoveel "reclame" wordt gemaakt door bijvoorbeeld de stichtingen of de theaters. Overigens is er veel minder geinvesteerd in de antennerotterdam magazine en is er meer met antenne tv gedaan. Hier is ook nog het een en ander over gezegd "zie 10% intelligentia". Antenne mag er dan wel eerder dan hyves zijn, voorlopig komt het er niet bij in de buurt.
Wat ik overigens wel lullig vind is dat je zegt dat iedereen die bij de centrale coördinatie in de buurt kwam het altijd beter wist, maar nooit wat deed en uit zicht verdween. Ik weet niet welke mensen je bedoeld, wel weet ik dat enkele veel beter konden krijgen. Zowel in salaris als in bedrijf. Ik denk dat als er wat beter geluisterd was naar die mensen die dicht bij de CC kwamen dat het er anders uit zou zien. Ik vind het iets te makkelijk om deze mensen zo af te serveren. Ik heb namelijk ook veel willen doen, hoe vaak is er toen woord gehouden? Vind het iets te gemakkelijk Oscar om zo voormalig correspondenten zo af te serveren. Corrigeer mij als ik niet correct ben.


*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"