Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 17 | vrijdag 26 april 2024 07:42 uur | 5 bezoekers

UNEVEN 2013: dans, film, beeldende kunst en live muziek

Lonneke van Leth Producties presenteert dit najaar de vijfde editie van het interdisciplinaire festival UNEVEN, een plek waar dans, muziek, beeldende kunst en film samenkomen. UNEVEN 2013 draagt het thema ‘Componisten’. Grote componisten uit het verleden dienen als inspiratiebron voor nieuwe choreografieën, films, composities en installaties. Op 15 en 16 november neemt het gezelschap het Maaspodium in Rotterdam over. UNEVEN is geschikt voor iedereen die houdt van dans, muziek en spektakel. Kaartjes kosten tussen de € 10,- en € 20,-.

 


Choreografe Lonneke van Leth: “De ambitie van UNEVEN is om moderne dans toegankelijk te maken voor het grote publiek. Dit proberen wij te realiseren door de choreografie toegankelijk en herkenbaar te houden en het publiek te verrassen met verschillende dans- en muziekstijlen. Verder is het prachtig om te zien dat het festival een kweekvijver is voor jong danstalent, kunstenaars en musici. Naast bijvoorbeeld professionele dansers doen studenten van Codarts mee.


 


Componisten


Het festival draagt als thema ‘Componisten’. Drie jonge componisten Wolfert Brederode (Nederland), Maxim Shalygin (Oekraïne) en Leonie Roessler (Duitsland) kregen de opdracht om elk een oude componist te kiezen die een inspiratiebron voor hen zijn. Vervolgens gingen zij met hun muziek aan de slag om daarmee nieuwe composities te creëren. Naast Stravinsky, een van de belangrijkste Russische componisten van de 20ste eeuw is ook gekozen voor werk van Mompou en Schnitke. Op de nieuwe werken van Brederode, Shalygin en Roessler zijn de nieuwe choreografieën, films, composities en installaties gebaseerd die getoond worden tijdens UNEVEN.


 


Programma


In de grote zaal vinden er drie dansvoorstellingen plaats waaronder één die geïnspireerd is op een van de bekendste werken van Stravinsky, De Vuurvogel. Deze dansvoorstelling is komisch en illustratief, dit ziet men terug in de vormgeving van het decor en de kostuums. Niet alleen is er in de grote zaal wat te beleven. Voorafgaand aan de voorstellingen in de grote zaal start er om 20.15 uur een programma in de foyer. Hier worden drie dansfilms getoond die geregisseerd zijn door Lonneke van Leth, geïnspireerd op werk van Mompou, Schnitke en Stravinsky. Ook vinden daar twee dansvoorstellingen plaats. De eerste is ‘Pulcinella vs. Petrushka’ waarbij de choreografie is verzorgd door de Italiaanse Riccardo Sbrighi. De tweede dansvoorstelling is ‘Schetsen voor Schnitke’. Niels Weijer is de choreograaf van dit stuk.


 


Bezoekersinformatie en kaartverkoop


Kaarten voor de voorstelling in Den Haag zijn te bestellen via 070 3465272 of kassa@theateraanhetspui.nl en voor Rotterdam: 010 7070439 of kassa@maastd.nl.


Naast de losse kaarten zijn er ook speciale arrangementen voor bedrijven en groepen mogelijk, neemt u hiervoor contact op via info@lonnekevanleth.nl.


 


Medewerking


Medewerking aan het festival verleenden onder andere dansers van Lonneke van Leth, dans-studenten van Codarts, musici van het Koninklijk Conservatorium, de componisten Wolfert Brederode, Maxim Shalygin en Leonie Roessler, beeldend kunstenaar Vincent de Kooker en diverse professionele musici onder andere van het Matangi Quartet.


 


Choreografie: Lonneke van Leth, Riccardo Sbrighi en Niels Weijer


Componisten: Wolfert Brederode, Maxim Shalygin en Leonie Roessler


Dansers: Chika Tatsumi, Aya Zoë Pattisina, Riccardo Sbrighi, Niels Weijer, Peter Copek, Steven Pinheiro de Almeida en tweedejaars studenten Codarts Rotterdam


Musici: Julia Kharitonova, Arno van der Vuurst,


Maria-Paula Majoor, Carlos Leal en Wolfert Brederode


Scenografie: Vincent de Kooker


Techniek/Licht: Slewyn Slop, Gijs Kuijpers


Repetitor: Anouk Cappuyns


Kostuums: Heidi de Raad


Productie: Noortje Vogels

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"