Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 17 | donderdag 25 april 2024 06:29 uur | 1 bezoekers

Video = Business

Het blijkt dat in Nederland de marketeer voornamelijk bezig is met beeld en tekst, omdat dat vanuit de ouderwetse communicatiemogelijkheden nog steeds een gewoonte is. Van video wordt echter nog te weinig gebruik gemaakt en dat is een gemis want het is een krachtige manier van communicatie.

Er zijn verschillende trends waar te nemen in online video op basis van gebruik in het buitenland, met Amerika als land met de grootste invloed. De zeven trends zijn als volgt:

De generatie NU
Met de generatie NU wordt de huidige generatie bedoelt die alle informatie van het internet afhaalt. Via bijvoorbeeld Twitter komt het nieuws eerder aan dan via de officiële nieuwskanalen. Ook zitten organisaties op sociale media om het gesprek aan te kunnen gaan met klanten, en proberen ze met relevante content de doelgroep te informeren en/of amuseren. Consumenten hebben vooral een voorkeur voor video's op mobiele apparaten zoals de smartphone of tablet. Ze kijken hier tot drie keer vaker naar online video dan via de desktop PC.


Screenagers
Van het hele gezin voor één scherm naar elk gezinslid met zijn of haar eigen mobiele apparaat. Dit is de generatie die goed om kan gaan met de huidige technologie en deze technologie dagelijks gebruikt om op wat voor manier dan ook te communiceren.


Video zorgt voor bezoekers
Video zorgt ervoor dat meer mensen doorklikken naar je website. Op een videobanner bijvoorbeeld wordt vaker geklikt dan een ander type banner en er wordt vaker bewust op geklikt. Daarnaast heb je 53 keer meer kans om hoog in de zoekresultaten te komen met een video op je website. Online video is daarom een geschikte manier om meer mensen naar je website te halen.


Broadcast Yourself
Laat je klanten weten dat je de vereiste kennis in huis hebt en weet waar je mee bezig bent. Laat zien wat je allemaal gemaakt hebt voor video's en biedt informatie aan je klanten. Wanneer je dit niet doet loop je achter de feiten aan, omdat bijvoorbeeld andere bedrijven dit wel al doen.


Video is educatief
Op Youtube staan enorm veel 'How To' video's die je laten zien hoe een product werkt of hoe je bijvoorbeeld een laminaatvloer aan moet leggen. Video verduidelijkt door het visuele aspect de manier van informatie opnemen. Wij hebben bijvoorbeeld voor Topmec een video gemaakt waarin we uitleggen hoe de applicatie werkt.


Video is business
De laatste jaren zien we steeds meer winkels overgaan van een fysieke plek naar een volledige online webshop. De volgende stap is het gebruik van video in webshops om producten te tonen en klanten over te halen het product aan te schaffen. Coolblue is in Nederland de grootste partij die hier grootschalig gebruik van maakt. Zo maken ze reviewvideo's van de producten die zij verkopen op hun website. Video zorgt nu eenmaal voor meer conversie. Door video te gebruiken blijven mensen gemiddeld twee minuten langer in een webshop en is de kans 64% groter dat mensen daadwerkelijk een product aanschaffen.


Video is sociaal
Het is handig om je video via sociale media kanalen te delen. Dit doe je al wanneer je je video op Youtube zet, maar ook via Twitter en Facebook kun je video's makkelijk verspreiden. Dit zorgt toch net voor wat meer bereik.


Bronnen:
TMG
Foto

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"