Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 16 | donderdag 18 april 2024 02:03 uur | 2 bezoekers


Online Video

Haal het maximale uit online video!

Tijdens ons onderzoek naar videomarketing zijn we op enkele succesfactoren gestuit voor de inzet van online video. Om hier zoveel mogelijk uit te kunnen halen hebben wij hieronder een opsomming gemaakt van vier succesfactoren:

Zorg dat je je geproduceerde video niet alleen op Youtube deelt 
Deel hem ook met andere externe websites zoals blogs bijvoorbeeld. Er wordt al veel videomateriaal op Youtube gezet waar het moeilijker wordt om op te vallen op dit videoplatform. Maak je video deelbaar via sociale netwerken, zodat mensen hem kunnen verspreiden. Geef ze bijvoorbeeld de embed code zodat het verspreiden makkelijker voor ze wordt. Als andere optie kun je je video plaatsen in een banner. Zo speelt je video als een advertentie af wanneer iemand met zijn muis langs deze banner gaat of erop klinkt.


Maak gebruik van een eigen videoplayer 
Zo kun je de videoplayer volledig aanpassen aan je eigen huisstijl. Een andere reden om je eigen player te gebruiken is dat je bezoekers niet op een gerelateerde video kunnen klikken van bijvoorbeeld de concurrent. Op Youtube en Vimeo wijken mensen een stuk eerder af hierdoor na de video en ook wordt het steeds moeilijker je video online op Youtube te vinden, omdat er veel vergelijkbare videocontent online te vinden is. Je kunt met je eigen videoplayer een eigen merkomgeving creëren, een betere relatie met de klant creëren en ook de player zo maken dat deze op elk apparaat af te spelen is, zowel op mobiele telefoon, als tablet, als een PC.


Let op de details
Door een korte beschrijving, een titel, relevante tags en een thumbnail te maken voor je video, zorg je ervoor dat je via Google beter gevonden wordt. Met deze toegevoegde informatie kan Google je video’s beter indexeren. Aan het einde van de video probeer je met een ‘call to action’ bezoekers die je video interessant vinden, naar je website te lokken. Door tevens ook een landingspagina te maken, zorg je ervoor dat je klanten in een persoonlijke omgeving komen van het bedrijf en geen verleidingen krijgen van content van andere bedrijven.


Je video’s moeten voor je klanten goed bereikbaar zijn
Een geschreven link die mensen over moeten nemen in plaats van erop kunnen klikken, is al gauw een afknapper als de link te lang is. Hiertoe zijn mensen simpelweg niet bereidt om een te lange link op te schrijven of in te typen. Ook moeten ze via je video producten aan gaan schaffen of op je website komen en daar een bepaalde actie ondernemen, zoals het invullen van een contactformulier. De video’s van Super de Boer hebben meer dan de helft van de views binnengehaald via sociale media. Een groot deel kwam daarnaast van de website en maar een klein percentage heeft de video via Youtube bekeken.


Bronnen: Frankwatching / Sitetrail

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"