Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 17 | woensdag 24 april 2024 11:34 uur | 0 bezoekers


Viral Distributie

Het verspreiden van virale marketingcampagnes

Er zijn verschillende mogelijkheden voor het verspreiden van online video met een viraal effect. Hier zijn bepaalde regels voor opgesteld door David Meerman Scott, een online marketingstrateeg. Hij noemt dit de regels voor een world wide rave, oftewel het wereldwijd verspreiden van content. Deze regels lichten wij hieronder kort toe:

Je moet er vanuit gaan dat mensen niks om je producten geven. Zij vinden zichzelf het belangrijkste wat er is en zijn online op zoek naar entertainment of informatie. Zorg er daarom voor dat je niet puur reclame maakt waarin je je producten de hemel in prijst, maar creëer interessante content voor je (potentiële) klanten.


Zorg ervoor dat je content niet dwingend is. Promoot je producten niet met alle mogelijke voordelen, zoals kortingen en de voordelen van het product. Dit wekt ergernis op bij mensen, omdat dit al door de meeste bedrijven gedaan wordt. Als de content goed genoeg is delen mensen het vanzelf, praten erover en zullen ze eerder geneigd zijn een kijkje te nemen op je website. De verspreiding van de content moet je niet onder controle willen houden maar juist vrij laten gaan als bedrijf en ervoor zorgen dat mensen het overal kunnen delen.


Begin met een bepaalde basis bij het verspreiden van de video. Wees aanwezig op bepaalde fora en communities waarop je doelgroep aanwezig is. Als de video interessant genoeg is, zal je doelgroep hem zelf gaan delen en verspreiden.


Zorg dat de content een probleem oplost bij de klant en een bepaalde waarde toevoegt. Onze routevideo bijvoorbeeld lost een probleem op voor onze klanten. Ons kantoor is namelijk moeilijk te vinden als je er voor de eerste keer komt. Met behulp van de routevideo kunnen onze klanten gemakkelijk ons kantoor vinden en voorkomen wij dat de klant verdwaalt raakt.


Wanneer je content eenmaal viraal verspreidt wordt gaan zoekmachines de berichten indexeren die over de content geschreven worden. Deze indexatie is een teken dat je content zich goed verspreidt en zorgt ervoor dat je hoger in de zoekresultaten komt te staan.


Door het volgen van deze stappen denken wij dat de kans op een viraal effect vergroot wordt. Echter is het nooit te garanderen of je content viraal gaat. Dit is volledig afhankelijk van de reactie van de mensen die je content aanschouwen. Zorg er altijd voor dat er goed over de consequenties nagedacht wordt van de inhoudt die je content teweeg kan brengen. 


Afbeelding van Twittermania

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"