Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 16 | vrijdag 19 april 2024 10:28 uur | 3 bezoekers

award winning Central Plaza zet shopping gebied weer op de kaart

Na een renovatie van zes maanden wordt Central Plaza, het vernieuwde winkelcomplex aan het Weena in Rotterdam, op zondag 21 april feestelijk geopend. Het complex, waar tevens kantoor- en woonruimten gevestigd zijn, heeft na twintig jaar een compleet nieuwe en moderne uitstraling gekregen. Het renovatieproject won in 2012 de Award voor Duurzame Architectuur, een jaarlijkse prijs van het Nederlandse Green Building Council, voor meest duurzaam gebruik. In de toekomst heeft Central Plaza de ambitie de Supreme Shopping Area van Rotterdam te worden.



In september 2012 is de grondige renovatie gestart door architectuurstudio Group A. Nu, zes maanden later, heeft het 3800 m2 winkelgebied een compleet nieuw interieur én exterieur gekregen. De marmeren vloer is vervangen door een strakke, witte vloer, de winkelpuien zijn vernieuwd en de bewegwijzering en verlichting zijn aangepast om oriëntatie, sfeer en samenhang in het winkelgebied te creëren. Beide ingangen zijn vernieuwd met grote nieuwe luifels en de glazen pui aan het Weena geeft Plaza een lichtere uitstraling. Met deze nieuwe look heeft het complex gelijk een nieuwe naam gekregen; Central Plaza. Ook de kantoren boven de winkelpassage zijn vernieuwd en steeds meer grote (inter)nationale bedrijven, zoals Coolblue, vestigen zich in het Central District van Rotterdam. 







Award Duurzaam Gebruik


De renovatie van Central Plaza (in eigendom van Unibail-Rodamco) werd al snel bekroond met de Award voor Duurzame Architectuur 2012, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt door de Nederlandse Green Building Council. Central Plaza won de prijs voor het meest duurzame gebruik omdat er zowel op kwaliteit als duurzame ontwikkeling was ingezet. De jury vond Central Plaza een goed voorbeeld van een grootscheepse, duurzame renovatie. Na de renovatie voldoet het multifunctionele complex helemaal aan de duurzame eisen van deze tijd. Zo heeft Central Plaza een ultramoderne klimaatregeling en is het energielabel na de renovatie opgetrokken van E naar A.
 


Rotterdams Finest


Samen met de winkeliers van de Karel Doormanstraat en de Kruiskade heeft Central Plaza het initiatief Rotterdams Finest opgestart. De drie winkelgebieden willen als een collectief naar buiten treden en zich samen als één Supreme Shopping Area profileren. In de toekomst is de ambitie voor het ontwikkelen van een eigen magazine en webshop. 







“De winkeliers zagen in de loop der jaren verschillende winkelgebieden in Rotterdam zoals de Meent, de Nieuwe Binnenweg en het Binnenwegplein een opknapbeurt krijgen, maar Plaza werd daarbij vergeten. Terwijl Central Plaza dé verbinding is van het Centraal Station naar het centrum van Rotterdam. We zijn nu erg trots op het vernieuwde winkelcomplex,” zegt Simone van der Hart, woordvoerster van winkeliersvereniging Plaza Rotterdam en winkelier in Central Plaza.




Feestelijke opening Central Plaza


Zondag 21 april wordt Central Plaza feestelijk geopend. Van 12.30 tot 17.00 uur is er van alles te zien en te beleven. Zo zijn er muziekoptredens en kunnen kinderen meedoen aan verschillende activiteiten zoals glitter tattoos zetten en cupcakes maken.


Tijdens de openingsdag wordt ook de winnaar van de Central Plaza Renault Twizy Facebook-wedstrijd bekend gemaakt. Daarnaast kunnen bezoekers een cadeaupakket winnen met een overnachting in het Manhattan Hotel, cadeaubon van Holland Casino en Plaza-cadeaubonnen ter waarde van minimaal € 300,-.




Meer informatie: www.central-plaza.nl




Noot voor de redactie:


Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Brand! communicatie via pers@brandcommunicatie.nl of telefonisch met Lieve Voetman via 010 43 33 500 of 06 27 17 39 58. 










 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"