Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 13 | vrijdag 29 maart 2024 15:01 uur | 0 bezoekers

Moslims zijn monsters

Zonder enige vorm van mededogen. Zonder je ook maar een blik waardig te gunnen. Spijt is voor de domme, je opblazen doe je voor Allah. Voor het Hogere doel. Wat “we” al niet doen om de Heer te pleasen, om tot hem te kunnen komen.


Moslims sporen voor geen meter! Zijn matje wijst naar Mekka, maar de schuld voor zijn falen, daarvoor wijst hij het “vrije” Westen aan. De moslim met zijn bruine ogen, donkere lokken en woeste baard, zodra er een verknipte geest een fatwa uitroept is hij in staat te veranderen in een bloeddorstige monster. Dagelijks zien we de beelden van moslims die aan het moorden slaan, monsters die zich op druk bezochte pleinen opblazen. Dood en verderf zaaien is inmiddels het handelsmerk van de moslim.


Een final fatwa, zoals Tofik Dibi en geestverwanten voorstellen is de oplossing voor al het geweld. Met de moeder alle fatwa’s poogt Tofik “spoeddebat” Dibi vrede te verwezenlijken. Dibi steekt zijn nek uit door de gedachtepolitie te slim af te zijn. Het heeft iets weg van valsspelen tijdens het knikkeren op het schoolplein: “Met lets en duizendmiljoen keer voet.” Tja, daar sta je dan met je knikkers.


Vele mensen steunen Dibi “de gewone redelijke moslim” in zijn fatwa, maar wat is de toegevoegde waarde eigenlijk van zijn “final” fatwa? Hebben terroristen hier nu echt een boodschap aan? Had zijn decreet de terroristen die de Twin Towers invlogen ervan weerhouden dit te doen? Dibi komt tien jaar na 9/11 of 11/9 (we moeten het niet al te moeilijk maken voor Fleur Agema), met zijn final fatwa en los van de vele andere vragen die ik heb wil ik deze graag stellen: “Waarom tien jaar na 9/11 en niet vorig jaar, het jaar daarvoor of de jaren daarvoor?”


In zijn final fatwa schrijft Dibi het volgende: “Op die zwarte dag tien jaar geleden is onze diepste levensovertuiging in gijzeling genomen door een kleine minderheid van radicale moslims.  Ook toen kort daarop Mohamed Bouyeri Theo van Gogh afslachtte met achterlating van Islamitische teksten, is een mens van zijn leven beroofd en zijn wij opnieuw bestolen van onze godsdienst.” We kunnen het hier natuurlijk lang over hebben, maar ik zou eerst graag willen vragen of dit wel waar is. Hebben Mohamed Bouyeri, de terroristen die de Twin Towers neerhaalden en andere terroristen de islam wel gekaapt? Misbruikt zeker, without a doubt! Is het denkbaar dat praktiserende moslims die niets met terrorisme te maken hebben hun geloof gewoon konden belijden als zij niet verantwoordelijk gesteld werden voor andermans terreur?


Is de final fatwa niet de zoveelste goed bedoelde poging tot verzoening, maar gedoemd is om te mislukken? Hoe anders gaan Henk en Ingrid kijken naar moslims na deze final fatwa? Het “Eurabië” debat is nog nooit op een volwassen manier gevoerd. Wellicht is het een idee om dit wel een keer te doen in plaats van moslims middels een fatwa opdragen mens te zijn.


Geloof het of niet, moslims zijn geen monsters!


Karim Khaoiri

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"