Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 13 | donderdag 28 maart 2024 22:53 uur | 1 bezoekers

Halve journalistiek! Dit pik ik niet!

Oorlogsverslaggeving vanuit Helmond, Arnold Karskens is van alle markten thuis.

 


Ook nu ging de eeuwig op embedded journalisten foeterende Arnold Karskens weer op pad, de altijd stoere Karskens waagde zich ditmaal in Helmond. Wie het stuk leest denkt dat er een heuse oorlog gaande is, sneaky glipt hij undercover bij iemand naar binnen. Ze willen niet dat ze gezien worden met de oorlogsverslaggever, dit hele tafereel doet hem denken aan landen als Syrië en Birma. Als Helmond je aan Syrië of Birma doet denken dan is het wel heel slecht gesteld met Helmond, dan kan het leger uiteraard niet uitblijven.


In zijn verslag over Helmond gaat Karskens zoals altijd uiterst zorgvuldig te werk. Hij leest (zie lijst met meldingen van overlast op website Omroep Brabant) zich goed in, beoordeelt de situatie zoals die is, hoort bewoners, hoort slachtoffers, hoort daders of de dadergroep, hoort jongerenwerkers, hoort politie en de gemeente (zie deze log).


Journalist Karskens zou natuurlijk geen knip voor de neus waard zijn als hij dat niet zou doen, hij staat immers bekend als de journalist die collega journalisten dikwijls de maat durft te nemen. Op eenzame hoogte staat de onderzoeksjournalist, zijn drive is onrecht aan de kaak te stellen.


Dat de mensen in Helmond onrecht is overgekomen staat buiten kijf, maar anders dan Arnold Karskens doet geloven is het verhaal gedateerd en op twee overlast incidenten begin deze maand na is het juist al een aantal weken rustig. De gemeente zegt hierover: 


De problematiek dateert van enkele maanden geleden en is toen ook uitvoerig in de publiciteit geweest. De problematiek is bij ons bekend. De afgelopen periode is het rustig geweest in de Binnenstad. Sinds 1 juli zijn er bij de politie nauwelijks meldingen binnen gekomen voor overlast of andere zaken.


Lees hier de verklaring van gemeente Helmond. Welk onrecht stelt Arnold Karskens hier aan de kaak? Dat er knokploegen op “straatterroristen” gestuurd worden? Ook dit is oud nieuws, zie hier. Van begin tot eind ademt zijn artikel iets naars uit, het soort narigheid waarbij je denkt dat het (bijna) niet waar kan zijn. Zo erg!


Uiteraard laat volksmenner Geert Wilders weer van zich horen, ook nu via twitter. Anders dan bij Breivik, de terrorist in Noorwegen, vloeiden de letters t, e, r, r, e, u, r
nu wel soepeltjes uit zijn vingertoppen. Als het om Marokkanen gaat kun je ten slotte niet genoeg benadrukken dat het terreur is. Snel zal hij dan ook de buurt bezoeken. Zou hij als “volksvertegenwoordiger” hoor- en wederhoor toepassen?


Uiteraard is de Marokkaanse gemeenschap weer de eerste die zich na dit bericht MOET verantwoorden. Zij moeten afstand nemen van dit zootje ongeregeld. Hoe gedateerd en opgeblazen dit verhaal ook is. Ik zal niet, Ahmed Marcouch riep hiertoe op, solliciteren bij de politie en nee ik steek dan ook mijn kop niet in het zand! Noch zal ik mij verantwoordelijk voelen voor wat andere Marokkaanse Nederlanders doen. Hoe triest het voor de slachtoffers ook is, maar ik heb het niet gedaan!


Overheid, pak uw tuig in de straten aan!


Karim Khaoiri


- Update:Kamerlid Ahmed Marcouch spreekt klare, maar vooral harde taal (dat is kennelijk wat mensen willen) over de terreur en de criminelen in Helmond, zie website Omroep Brabant (beeld en geluidsfragmenten rechts bovenin op de pagina). Inmiddels is hij in Helmond op werkbezoek geweest en is een stuk genuanceerder. Het kan dus wel


PS: Ik heb dagblad De Pers een achttal vragen gesteld over artikel van Arnold Karskens. De vragen zijn, omdat Karskens dit het best kan beantwoorden, naar hem toegezonden. Ik wacht de beantwoording af en zal ze zodra ze binnen zijn uiteraard onder dit stuk plaatsen.

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"