Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 17 | woensdag 24 april 2024 17:35 uur | 0 bezoekers

Wilders: “Ze kunnen de boom in. Allemaal.”

Dat is wat de jongens en meiden op Utøya letterlijk deden. Op de vlucht voor kogels van terrorist Anders Behring Breivik.

Opnieuw roeptoetert Geert Wilders vanaf zijn vakantieadres, volgens Wilders probeert “links” politiek munt te slaan, over de rug van de slachtoffers probeert Cohen er politiek gezien beter van te worden. Laat zijn woorden even op je inwerken. Cohen die het voor hem opnam, hem niet verweet de moordenaar te zijn of er verantwoordelijk voor te zijn. Cohen die slechts aangaf, die terecht aangaf, dat politici zich bewust moeten zijn dat hun woorden ertoe doen.


Zijn exclusieve verhaal in de Telegraaf had net zo goed in een tweet afgedaan kunnen worden: “Cohen je kan de tering krijgen, jij bent de verpersoonlijking van Breivik.” Hij zal nog zelfs wat tekens overhouden om Tofik Dibi en alles wat “linksig” is een veeg uit de pan te geven.


De voorzichtige Tweede Kamerleden durfden het niet in hun hoofd te halen om Wilders stevig aan te pakken, ziehier wat laf, voorzichtig en zwijgzaam voor uitwerking heeft op Wilders. Als een bloedhond ruikt hij nu zijn kans om verbaal het vuur te openen op eenieder die hem maande tot nuance. Zijn hondsdolle achterban had hier minder tijd voor nodig. Zij danste hun zieke dansje nog voordat de vele jonge slachtoffers goed en wel ter aarde gebracht werden.


Wilders richt zijn pijlen op zijn politieke tegenstanders, doet dit op de walgelijke manier zoals we van hem gewend zijn, omdat zijn politieke tegenstanders hier nauwelijks iets tegen in durven te brengen. Hij zag dit al in hun voorzichtige behoedzame reacties, hij wist deze laffe reacties te vertalen in succes voor hem. Zijn hondsdolle achterban maalt er namelijk niet om dat Wilders over lijken gaat, sterker nog uit peilingen blijkt zelfs dat ze dit toejuichen. Voor de aanval op zijn politieke tegenstanders in de Telegraaf had Wilders slechts even de tijd nodig, het had natuurlijk hoogst ongepast geweest als zijn tegenstanders bij wijze van spreken het bloed van de vele slachtoffers nog kunnen ruiken, om met zijn haat doordrenkte tegenreactie te komen. Glenn Beck had weinig moeite met de geur van bloed, Pamela Geller deed alsof het haar veel deed (tevens probeerde Geller een e-mail van iemand uit Noorwegen met gewelddadige gedachten nu ineens aan te passen) en Wilders zoals nu blijkt heeft ook geen problemen mee. De adempauze bij Geller, Wilders en andere fascisten was er niet omdat ze mee leefden met de slachtoffers. Deze slachtoffers kunnen volgens Wilders de boom in, nee de eerdere steeds vreemdere reacties waren er slechts om te kijken hoe zijn achterban reageerde om zo nog even fel uit te kunnen halen.


Bij Wilders zal het kwartje dat woorden ertoe doen niet vallen, althans het hem geen ruk kan schelen, maar zijn politieke vrienden bij het CDA en de VVD moeten het hier toch op zijn minst moeilijk mee hebben? We agree to disagree? Als iemand bewust een maatschappij probeert te ontwrichten, als iemand die beweert democraat te zijn en zo fel en hatelijk reageert kun je niet meer zeggen “we agree to disagree”.


Wilders is jaren met fluwelen handschoenen aangepakt door de laffe peiling teckels die zich volksvertegenwoordigers durven te noemen. Het is tijd dat die handschoen uitgaat en Wilders bij iedere zucht een net zo gestrekt been terug kan verwachten. Schijt aan de peilingen! Vooral de oppositie zou Maurice de Hond en al zijn peilingvriendjes de tering moeten wensen en gaan staan voor hun principes. Toon lef, toon ballen en laat nu eens zien wat je waard bent dames en heren van de oppositie. De extremist in Wilders heeft van het CDA en VVD alle ruimte gekregen om u, mij en iedereen die maar afwijkt van zijn Duivelse ideologie te kleineren, te schofferen, te commanderen en te demoniseren.


Maak van de mainstream geworden Duivelse PVV ideologie een ideologie die verworpen moet worden. Een politieke extremist hoort niet met fluwelen handschoen aangepakt te worden.


Karim Khaoiri


Citaat van een "Nederlandse" vriend van mij: “Wilders is een democtator, een dictator die via democratische weg het land in een ijzeren greep weet te houden. Wilders is de millennium variant van Hitler. Noem het Hitler 2.0.“

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"