Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 17 | donderdag 25 april 2024 10:06 uur | 1 bezoekers

Duivelse PVV ideologie

Wilders is niet schuldig aan de verschrikkelijke terroristische daad van Anders Behring Breivik afgelopen vrijdag in Oslo en het eiland Utøya, maar heeft hier wel samen met andere populisten met hun oorlogsretoriek het klimaat voor geschapen.

 


Wilders verwerpt het gedachtegoed van Anders Behring Breivik en leeft samen met zijn PVV'ers zogezegd mee met het Noorse volk. Zijn collega uit Van Doorn (PVV) dacht hier anders over (zie bovenstaande met de rode pijlen) en strooide met zijn leugenachtige haattweet zout in de wonden van de slachtoffers van de vreselijke bomaanslag in Oslo en slachting op Utøya. Wat nou de PVV leeft mee!



Waar Wilders het eerst nog afdeed met een tweet, komt hij nu met een verklaring. Volgens Wilders is Anders Behring Breivik een psychopaat, een idioot een waanzinnige. Wilders loopt wel heel makkelijk weg voor zijn verantwoordelijkheid "De PVV noch ik zijn verantwoordelijk voor een eenzame verknipte idioot die de vrijheidslievende anti-islamiseringsidealen op gewelddadige manier misbruikt, hoe graag sommigen dat ook zouden willen." Knap staaltje wegduiken, maar daar laten we hem niet zomaar mee wegkomen. Wilders probeert met deze verklaring het debat over de toon, over de oorlogsretoriek van hem en zijn aanhangers (in binnen- en buitenland) in de kiem te smoren. Weglopen voor zijn verantwoordelijkheid is iets wat we maar al te goed van hem kennen. Voor het bankje bij de rechter zwijgt Wilders als het erop aankomt, maar zodra het kan aanvallen als hij het laatste woord krijgt.


In Fitna 2 laat Anders Behring Breivik zien hoe nauw de retoriek van Wilders en zijn retoriek overeenkomen, oordeel zelf zou ik zeggen. Afstand nemen van het gedachtegoed van Breivik is afstand nemen van zijn eigen gedachtegoed, afstand nemen van de oorlogsretoriek zoals we dit kennen. Neem alleen al het knie schieten bij relschoppers (uitspraak na rellen Jong Oranje tegen Jong Marokko), het afhakken van neuzen of het sturen van het leger naar Gouda na incidenten met Marokkanen. Wie A zegt moet ook B durven zeggen, is het niet Wilders? Anders Behring Breivik deed dit op lugubere wijze! Waar Marokkanen bezwaard worden met de term straatTerrorist, neemt Wilders deze term niet in de mond als het gaat om Anders Behring Breivik, nee hij is een "waanzinnige" hij is ineens een "psychopaat".


De internationale strijd tegen de islam wordt door Behring misbruikt volgens Wilders, de vreedzame strijd tegen de islam wordt misbruikt. Wilders laat na dat zijn vreedzame" oorlogsretoriek "in geen duizend jaar zal hij zijn toon matigen" kunnen leiden tot minder vreedzame acties door terroristen. Wilders deelt met Behring de haat tegen links (PvdA/Arbeiderpartiet), tegen het multiculturalisme, verlangen beide naar patriottisme, de strijd tegen een Eurabië en zo kunnen we nog even doorgaan.

Het gedachtegoed van Wilders is steeds meer gemeengoed te worden, blame the muslim is gemeengoed geworden. Wij schrikken niet meer op van een Wilders op oorlogspad, nee wij schrikken niet meer op van moskeeën die beklad worden met leuzen van Wilders. We veroordelen het en gaan weer door. Zo veroordeelde Wilders pas na veel ophef bijvoorbeeld het geweld tegen moskeeën, maar dan wel alleen tegen bestaande moskeeën. Wilders is hiermee hetzelfde als de Marokkaan die geweld veroordeelt en dan een verschrikkelijke komma gevolgd door een maar plaatst. Nee, geweld kan en mag niet. Punt.


Waar Wilders niet terugdeinst alle moslims verantwoordelijk te stellen voor terreurdaden gepleegd door moslims (zogezegd in naam van Allah), zo verwerpelijk is het volgens Wilders dat deze terreurdaad hem aangerekend wordt. Wilders verwerpt de terreurdaad van Anders Behring Breivik die onder andere geïnspireerd werd door zijn ideologie, zijn totalitaire ideologie. Zijn veroordeling van het geweld is net zoveel waard als zijn taqqiya verdachtmaking aan het adres van moslims. Wilders veroordeelt slechts en alleen omdat de publieke opinie een reactie van hem eist.


De afgelopen jaren is het debat scherp en nog vaker vuil gevoerd. Nimmer was er ruimte voor nuance, wie nuanceerde was een struisvogel, een dhimmi en wat niet nog meer volgens Wilders. Het was alleen Wilders die volgens Wilders ruggengraat had en het beestje bij de naam durfde te noemen. Het beest heeft nu een heel andere naam Wilders, zijn naam is Anders Behring Breivik! Nu mogen we het ineens niet benoemen van hem en zijn aanhang.

Samen met zijn goede vriendin Pamela Geller (Atlas Shrugs) riep hij vorige jaar nog "No Mosque here", in interviews in het buitenland vond hij nog dat er teruggevochten moest worden tegen de islam en zie hier Anders Behring Breivik die de strijd op een verschrikkelijke, afschuwelijke manier voert. Het mag dan ook geen verrassing zijn dat ook Pamela Geller nu wegduikt voor haar verantwoordelijkheid. Het mag geen verrassing zijn dat al die mafkezen die jaren nuance de dood verklaarde nu ineens roepen om nuance aan te brengen in het debat, Glenn Beck is hierin een uitzondering. Beste Wilders, wie haat zaait zal bommen oogsten! Dat gaat op voor de haatpredikers in het Midden Oosten en dat gaat op voor haatpredikers in het Westen.

Wilders zal de strijd tegen de islam onvervalst voortzetten. Hij zal zich distantiëren van geweldplegers, maar dat de geweldplegers/terroristen geïnspireerd zijn door zijn ideologie, ook dat zal geen teken zijn om de toon te matigen. Ook dat zal hem niet bewegen tot een genuanceerd debat, waar alleen de werkelijke verantwoordelijke verantwoordelijk gehouden worden. Oorlogsretoriek is wat zijn achterban begrijpt, oorlogsretoriek is wat zijn achterban eist en oorlogsretoriek is wat zijn achterban krijgt.


Wilders doet niet aan zelfreflectie, Wilders heeft geen behoefte aan een breed bondgenootschap om extremisten aan te pakken. Neen, niets van dit alles. Nimmer zal hij een uitgestoken hand van een moslim accepteren, evenmin zal hij met moslims in debat gaan. Het hoeft allemaal niet volgens Wilders, want zijn waarheid is DE enige waarheid.


Karim Khaoiri


Zolang Wilders moslims verantwoordelijk blijft houden voor aanslagen door terroristen waar zij niets mee van doen willen hebben, zolang Wilders met termen als taqqiya en dhimmi blijft smijten om alle moslims en politieke tegenstanders zwart te maken, zolang Wilders oorlogsretoriek blijft uitslaan en zolang Wilders met twee maten blijft meten blijft Wilders voor mij ideologisch verantwoordelijk voor de aanslagen in Oslo en Utøya.


 


Bovenstaande foto waarin @GeertGeel beweert dat ik ervan droom Breivik te zijn valt in geen enkel opzicht @eliasvanhees aan te rekenen. Deze anonieme lafaard mengde zich in de discussie tussen mij en Elias van Hees, die direct ook afstand nam van deze lafaard.

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"