Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 17 | donderdag 25 april 2024 05:41 uur | 1 bezoekers

Einde aan de geluksmachine

Links deed er alles aan de geluksmachine in stand te houden.

Volgens links mag een welvarend land nu eenmaal iets meer van haar geluk met haar burgers delen.


Of het nu gaat om kunst, de bijstand, een pervers subsidiestelsel of ons onderwijsstelsel.
We hebben er jarenlang van genoten en in tijden van armoe en een rechtse wind dient daar nu eenmaal abrupt een eind aan te komen, of schorriemorrie het nu wilt of niet. Al leggen ze het land straks helemaal plat, het boeit onze Haagse regenten geen flikker. Iedereen van het infuus is het doel, het doel heiligt in de ogen van de leden van dit gedoogwrak alle middelen. Wie niet mee wilt werken aan de plannen van dit gedoogmonster krijgt te horen dat het helemaal niet uitmaakt of ze er aan mee willen werken, de Haagse hufters zijn nu eenmaal de baas en hebben geen goedkeuring nodig. Take it or leave it bastards, you’re either with us, or against us. Het demonstreren tegen een coalitie als deze heeft dan ook geen zin, al smeek je de minister of staatssecretaris je dit niet aan te doen. Een rechtse middelvinger kan je krijgen. Het kan ze serieus geen ruk schelen, ze zeggen het alleen niet zo hard. Halbe Zijlstra is hierin een uitzondering, het kan hem geen ruk schelen en dit schuift hij niet onder stoelen of banken. Staatssecretaris Halbe Zijlstra steekt met plezier een theater in brand, blijft ernaar kijken en als de brandweer komt verspert hij die brandblussende klootzakken de weg. Don’t fuck with my fire! Alles wat maar een beetje te duiden is als geluksmachine moet kapot. Althans bijna alles, de hypotheekrenteaftrek laten ze natuurlijk voor wat het is. Stel je voor, straks maken ze de in Saint-Tropez bivakkerende honden nog wakker. Moeten we met zijn allen natuurlijk niet willen, toch? Dan maar liever de PGB’ers  met een knuppel neermeppen, die kreupele linkse klootzakken kunnen toch geen kant op. Zou jij dat ook niet doen, zo’n PGB’er of zo’n halve mongool op een Sociale Werkplaats zijn of haar geluk afpakken? Deze eikels aan het staatsinfuus genieten van het leven, zonder dat ze echt iets opleveren. Dat moeten we met zijn allen toch niet willen? Dat is onwenselijk! Argumenten als: “Zij hebben de KRIESIS niet veroorzaakt”, wat motten we ermee?


Dat de Haagse gangsters hier geen ruk om geven moge duidelijk zijn, slopen is wat zij kunnen en doen dit dan ook naar hartenlust. Zolang iedere bezuiniging aan Henk en Ingrid verkocht wordt als “de sloop van links geluk” is er niets aan het rechtse handje. De ongeschoolde Henk en Ingrid hebben in het tempo waarin dit gedoogmonster wilt bezuinigen niet door wat er aan de hand is. Tot het moment dat ze het zelf gaan merken vinden ze de sloop van onze beschaving zelfs iets positiefs.


Wellicht is er een striptekenaar die in een simpele (geen moeilijke woorden gebruiken!) strip Henk en Ingrid wilt uitleggen wat er komen gaat.


Karim Khaoiri

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"