Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 17 | donderdag 25 april 2024 07:05 uur | 1 bezoekers

Vrijspraak

Geert Wilders blij, ondanks dat hij ronduit beledigend of denigrerend is geweest volgt alsnog uitspraak. Het kan allemaal wat hij heeft gezegd, soms maar net vanwege het maatschappelijk debat. Welk debat eigenlijk? Wat is de context van het debat? Wie is de aanjager van "het debat"?

 


Soms heb je ergens geen woorden voor. Soms raak je verdoofd als het tot je doordringt wat het voor je zal betekenen. Dit is kennelijk geoorloofd. Kennelijk mag je alles over de islam zeggen, want moslims zouden zich niet aangesproken mogen voelen. Zelfs niet als het op hen gericht is. Zelfs niet als hij zegt dat hij de grenzen voor je zal sluiten. Zelfs niet als hij zegt dat je niet welkom bent. Kennelijk mag het mij niet raken, omdat het past in de context van het debat. Wat is die context dan? Wilders is al jaren aanjager van een vergiftigd en vooral eenzijdig debat. De context is altijd de context van Wilders geweeest als centraal figuur met een anti- islam en moslims agenda. 


Het mag van de rechter! Het mag van de rechter! Het mag van de rechter!


Dat zal Wilders roepen om op zelfde voet verder te gaan, hij zal het debat niet willen voeren met moslims. Waarom zou hij, de afgelopen jaren heeft hij dat ook niet gedaan en na vandaag ongestraft mee weg gekomen. Wat boeit het hem dat moslims zich tweederangs burgers voelen, wat boeit het Wilders dat ik mij zo voel? Helemaal niets! Niet alleen is zijn gedachtegoed acceptabel gemaakt, door verschillende nota's wordt het ook nog eens gemeengoed. Niet alleen ontbreekt het partijen aan daadkracht om uitspraken te veroordelen, nee liever maken ze deze salonfähig. Alles voor het pluche!


Ik vraag mij af of de rechter vrij had durven spreken als het ging om, zoals ik Wilders optreden ervaar, het ontmenselijken van joodse mensen.


Ik vraag mij af of het CDA het ontmenselijken zou pikken als het joodse mensen betrof.


Ik vraag mij af of de premier van "bijna alle Nederlanders" ook zo opgetogen zou reageren als het in deze zaak niet moslims maar uitspraken tegen joodse mensen betrof.


Zouden we het accepteren dat iemand als Wilders, die anders dan Wilders tekeer gaat tegen het jodendom en joodse mensen. Zou zo iemand met zijn partij acceptabel zijn als gedoog partner? Zouden we het dan aandurven zijn uitspraken als acceptabel te zien? Zouden we het ooit zover laten komen dat een man, met een politieke partij zo kan ageren tegen joden en het joodse geloof, als Wilders doet bij moslims en de islam?


Vrijspraak van de een is de veroordeling tot tweederangs burgerschap voor de ander. Voor mij!



Karim Khaoiri

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"