Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 13 | vrijdag 29 maart 2024 12:06 uur | 1 bezoekers


Tofik Dibi GroenLinks

Tofik Dibi

Als het even kan schreeuwt hij om een (spoed)debat en als hij zijn zin niet (of niet volledig) krijgt uit hij zijn onvrede hierover op twitter. Daar is uiteraard niets mis mee, maar wat tracht hij hiermee te bereiken?


Als het aan Dibi ligt moeten we hem zien als verdediger van onze rechten, maar doet of wilt hij dit eigenlijk wel? Zo zegt hij op te komen voor de rechten van de ander, maar blijft hij angstvallig stil als hij erop gewezen wordt dat het een niet strookt met het ander. Zo geeft hij aan dat hij de rechten van de mensen zal blijven verdedigen die Wilders voor de rechter hebben gesleept, tegelijkertijd geeft hij aan dat het debat "waar ik het mee eens ben" niet in de rechtszaal thuishoort. Hij gaat daarin alleen iets verder dan alleen vinden dat het daar niet thuishoort. In december pleitte Femke Halsema bij haar vertrek voor uitbreiding van de parlementaire onschendbaarheid, Tofik Dibi is het hiermee eens.

Voor alle duidelijkheid, ex-GroenLinks-leider Femke Halsema, Tofik Dibi en vele andere politici vinden het maar niets dat Wilders zich voor de rechter moet verantwoorden (het levert Wilders veel publiciteit- en zetels op). Met het verruimen van de parlementaire onschendbaarheid buiten de Eerste- en Tweede Kamer ontneem je burgers het recht om een politicus/politica aan te klagen, wanneer deze buiten een van deze Kamers in hun ogen te ver gaat. Het willen verruimen van deze parlementaire onschendbaarheid strookt in mijn optiek absoluut niet met het verdedigen van de rechten van de burger die dit soort politici voor de rechter willen slepen. Dat tot geweld of discrimineren oproepen ook dan gewoon uit den boze zal blijven moge duidelijk zijn, maar indirect zijn de uitspraken van Wilders dit station al lang gepasseerd (zie blog Kanker hoofddoek van dunyahenya en bericht op Joop.nl). Wat betreft het geweld tegen moskeeën ziet Dibi Wilders niet als de schuldige, feitelijk klopt dit, maar treft Wilders dan geen enkele blaam?

De politiek van Wilders en zijn adepten werken onderdrukkend voor moslims, steeds minder mogen ze zijn wie ze willen zijn. Moslims (praktiserend- of niet-praktiserend) worden al jaren stelselmatig en plein public in een verdachtenbankje geworpen. Iedere actie van een kwajongen met een moslimachtergrond verwordt tot een aanval op onze democratie waarvoor de gehele moslimgemeenschap verantwoordelijk voor is. Niemand die zich er druk om maakt, spierballentaal is wat het PVV volk en de Wildersjugend wilt. Je hiertegen verweren is straks dus iets wat niet mogelijk mag zijn voor de rechter, maar exclusief in het debat bestreden moet worden. Hoezeer ik ook het debat wil blijven voeren, maar met een notoire debatontwijker als Wilders valt moeilijk te debatteren. Met een achterban die vaak niet verder komt dan uitkeringstrekker, rifaap, haatbaard, kanker Marokkaan of kanker toch op naar je eigen land, met zo'n achterban valt zelden mee te debatteren.

Tofik Dibi toont zich de eeuwige optimist, ik zit alleen niet te wachten op een optimist die denkt dat Wilders ooit zal bijdraaien. Het aanpakken van zijn eigen achterban "Danen en Rabbae" of de felle maar inhoudsloze kritiek van Femke Halsema over de lezing die Von der Dunk wilde geven waarin hij Wilders de maat nam. Rot toch op met dit softe zelfcensuur en "waardig" gedrag! Wilders wordt niet gedemoniseerd, Wilders is de man die al jarenlang een complete bevolkingsgroep aan het demoniseren is!  



Ik wil geen politicus/politica die aan de elementaire rechten van burgers wilt tornen, ik wil een politicus die ballen toont en pal staat voor deze rechten. Ik wil dat politici ter linkerzijde van het politieke spectrum Wilders eens goed de waarheid vertellen en hem met een even gestrekt been in het gelaat treffen.

Ik wil zulke politici, maar bestaan ze nog wel?


Karim Khaoiri

Aanraders:
Lousewies en vele andere artikelen op de website Frontaal Naakt 
Jarig op de website Frontaal Naakt van Derek Otte

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"