Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 17 | donderdag 25 april 2024 15:27 uur | 4 bezoekers

Verhagen masseert, Rutte negeert en Wilders regeert

De verhoudingen in deze gedoogconstructie zijn maar al te duidelijk, de VVD levert geen minister-president aan maar een marionet van Geert Wilders.

 
In de afgelopen maanden heeft Verhagen na aanleiding van de belachelijke plannen zijn achterban flink moeten masseren, dit resulteerde vooralsnog slechts in het anders bewoorden van krankzinnig beleid. Trapt zijn achterban hierin? Nee natuurlijk niet, vanavond zal de kiezer Verhagen en andere CDA ministers en staatssecretarissen definitief een motie van Wantrouwen tegen de neus drukken.
Verhagen krijgt als voorman natuurlijk en terecht op zijn kop, maar dinosauriër Hillen, paling Bleker, chihuahua Leers, chimpansee Bijsterveldt en kraai Knapen buigen stuk voor stuk diep voor beul Wilders. Het sociale gezicht van het CDA is met het onderdanige gedrag van de "ja" en "amen" ministers- en staatssecretarissen definitief verleden tijd. Werd er bij het CDA partijcongres nog gezegd dat de bewindslieden evenals de Tweede Kamerleden van het CDA zouden ageren tegen de haatzaaiende boodschap van Geert Wilders, zo vaak zijn enkele van deze bewindslieden inmiddels al teruggefloten door stripheld Wilders wanneer ze dit deden. Op iedere uitspraak van Wilders kunnen ze natuurlijk niet reageren, maar "ik ben het er mee oneens" zeggen wanneer hij onze rechtsstaat ondermijnt is wel heel zuinig. Volgens mij hebben ze niet afgesproken dat de toon van iedere veroordeling mild moet zijn, of is dit bij het wekelijkse overleg met Wilders wel degelijk afgesproken?
We agree to disagree, het komt er eigenlijk op neer dat Wilders alles mag blijven roepen en ook geen weerwoord mag krijgen. Noch Verhagen, noch excuus-truus Bleker, noch marionet Rutte en noch de fractieleiders hebben stellig afstand van Wilders idiote uitspraken genomen.
Een betrouwbare partner durven ze hem te noemen, maar diezelfde Wilders riep eerder bij Nieuwsuur: "Maar als het niet lukt een zeer substantiële daling van het aantal niet-westerse allochtonen tot stand te brengen, heeft de PVV een probleem en dan heeft het kabinet ook een probleem",  hoe betrouwbaar Wilders is moet nog maar blijken. Zo nu en dan laat Wilders het touw ietwat vieren, maar altijd zullen deze CDA marionetten het gevoel blijven houden dat ze ieder moment weer hopeloos naar adem moeten happen. Wilders maakt al jaren misbruik van zijn bedreigde status, panda Wilders meent hiermee iedereen te kunnen en te mogen bedreigen. Is het voor dit CDA niet inmiddels tijd geworden om tegen Wilders te zeggen dat hij de pot op kan en dat de gijzeling inmiddels lang genoeg heeft geduurd? Wanneer zien ze in dat Wilders een dubbele standaard hanteert? Zo is hij voor vrijheid van meningsuiting, maar ontneemt hij tegelijkertijd die vrijheid voor andersdenkenden. Zo is hij tegen geweld, maar laat hij in zijn tweet "Hoe minder moskeeen in Nederland hoe beter. Maar geweld tegen bestaande moskeeen is onaanvaardbaar en moet hard worden bestreden/bestraft" ruimte over voor geweld tegen moskeeën die wellicht nog gebouwd gaan worden. Zo is hij voor vrijheid en democratie, maar ontneemt zijn eigen achterban een democratische partij. Hij is tegen dictaturen, maar weigert de revolutionisten te ondersteunen in hun roep naar vrijheid en democratie. Sterker nog, hij gebruikt exact dezelfde angstretoriek die Ghadaffi, Ben Ali, Mubarak en anderen tirannen jarenlang gebruikten om hun bevolking te onderdrukken.

Het is vijf voor twaalf voor het CDA, de lichten gaan bijna uit en als het CDA zich nu niet durft te verweren tegen dictator Wilders, dan verliest zij naast haar "sociale gezicht" al heel snel ook haar bestaansrecht.


Karim Khaoiri

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"