Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 13 | vrijdag 29 maart 2024 08:39 uur | 1 bezoekers

Heksenjacht

"Ben het spuugzat. Het gewroet vd media in verleden van pvv-ers begint op een ordinaire heksenjacht te lijken. Doen we dus niet meer aan mee.", aldus Wilders op Twitter.


In de afgelopen jaren heeft de PVV-voorman samen met zijn partners in crime meer dan eens iedere moslim verdacht gemaakt, zo zouden moslims niet te vertrouwen zijn omdat ze volgens de Koran taqiyya mogen plegen. Of wie kan zich nog herinneren hoe Wilders zijn excuus maakte aan Marokkanen tijdens een RTL debat, hij had het mis toen hij vertelde dat Marokkanen vijf keer vaker verdacht zijn en voegde er direct aan toe dat ze zes keer vaker verdacht zijn. Ook over en tegen zijn collega's is Wilders nooit mals geweest, zo moest Duyvendak van GL opstappen en afzien van de wachtgeldregeling:
"Een inbreker hoeft geen wachtgeld te krijgen."

Nu de PVV zelf lijdend voorwerp is noemt Geert Wilders dit een heksenjacht, zo vond hij het onacceptabel dat Halsema aangaf dat een aantal personen in zijn fractie die niet helemaal zuiver zijn. Wilders trok zijn bekende grote mond open en attendeerde Halsema erop dat verdacht zijn nog niet betekent dat je schuldig bent. Ik ben het daar uiteraard mee eens, maar was het niet Wilders die de afgelopen jaren verdachten (vooral Marokkanen) bij voorbaat schuldig verklaarde?
Zijn eigen PVV huisvest(e) onder andere foute personen als:
Jhim van Bemmel (valsheid in geschrifte), Eric Lucassen (ontucht, straatterrorisme enz.), Marcial Hernandez (hoopt op een schikking na iemand geslagen te hebben), James Sharpe (de enige opgestapte PVV'er, was CEO van bedrijf Digitania welke in Hongarije onder zijn leiding beboet is wegens het misleiden van consumenten met sms-berichten, ook sloeg hij tijdens zijn sportcarrière zijn partner met een spike in het gezicht), Richard de Mos (jokkebrok die beweerde directeur geweest te zijn van een basisschool), Joram van Klaveren (rijden onder invloed en weigeren medewerking alcoholonderzoek), Raymond de Roon (forse snelheidsovertreding en wilde niet zeggen of kon zich niet herinneren wie de bestuurder was) en mijn persoonlijke favoriet Hero Brinkman (tijdens zijn periode als politieagent sloeg hij op de vlucht tijdens een alcoholcontrole voor de politie, hij reed met gedoofde lichten ongeveer 100 km per uur door de bebouwde kom en parkeerde zijn auto een eind van zijn huis. De politie wachtte hem bij zijn huis op waar tegen de wil van de agenten naar binnen ging en snel een fles cognac aan de mond zette. Hij bleek na een controle binnen de alcohol grens te zitten, wel heeft hij zich schuldig gemaakt aan misdragingen/strafbare feiten.)

We kunnen nog even doorgaan zelfs met de mensen die afgevallen zijn zoals Gidi Markuszower, Arjan Brogt of Mellony van Hemert, maar dat ga ik niet doen.
Wilders de man die zo graag iedereen de les leest, de man die zichzelf bekroonde tot GOD, de man die zo graag het beestje bij de naam noemt, de man die zo graag zware termen gebruikt om tegenstanders opzij te zetten, de man die alles wat fout is afschuift op zijn tegenstanders te linkerzijde (zowel partijen in de Kamer als media) en het is precies dezelfde man die brievenbus swaffelaar Eric Lucassen in bescherming nam en zich in allerlei bochten wurmde om zijn ontucht veroordeling af te zwakken. Ook noemde hij het gedrag van Lucassen baldadigheid, een nuance waar jonge baldadige Marokkaantjes slechts van kunnen dromen.


Geert Wilders roept vandaag dat hij het zat is dat media in de achtergrond van zijn PVV'ers wroeten, dat het lijkt op een ordinaire heksenjacht, dat de hyperige media hierover voorlopig de diepvries in kunnen, dat hij wilt dat de rust terugkeert en dat hij niet meer reageert op ieder incident. 


Dat hij dit allemaal even niet meer trekt en even rust wilt is begrijpelijk, maar mogen we nu ook van Wilders vragen niet meer van iedere mug een olifant te maken? Mogen we van Wilders vragen dat hij zich niet meer schuldig maakt aan het verdacht maken van hele bevolkingsgroepen? Mogen we van Wilders vragen dat hij zich niet meer schuldig maakt aan het veroordelen van hen die nog slechts verdacht zijn? 


Mogen we dit soort dingen vragen van Wilders en fractieleden, of kunnen we allemaal de diepvries in?

 

Karim Khaoiri

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"