Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 17 | donderdag 25 april 2024 07:05 uur | 1 bezoekers

Van afstand geen sprake

In een angstvallige poging dichter tot de burger te komen wagen politici zich al jaren op steeds meer manieren tussen de burger. Alles om deze burger maar te overtuigen dat zij voor hen op zullen komen, alles voor hun stem.


Van afstand is geen sprake meer, het gehijg van politici in de nekken van deze burgers wordt juist alsmaar luider en luider, pas bij verkiezingen zal duidelijk worden hoeveel mensen het eindeloze gehijg op prijs stellen. We hebben de afgelopen verkiezingen kunnen zien wat dit gehijg voor sommige partijen op heeft geleverd.  Het eindeloze gewauwel, het eindeloze gehijg en de eeuwige roep tot nuance of het “beessie bij z’n naam noemen” is de kiezer in meer- en mindere mate zat. Een groot deel van de stemgerechtigden heeft geen behoefte meer aan het uitbrengen van hun stem. Wellicht is het de burger die het gehijg zat was en met een grote middelvinger liet zien waar ze staan.

Nu veel mensen zich zo duidelijk en zich én masse hebben uitgesproken voor de PVV is het grote spel genaamd “Wilders-geef-mij-mijn-kiezers-terug!” begonnen en daarmee ook weer het gehijg.
Wilders bestrijden met nuance heeft geen zin en Wilders bestrijden met hetzelfde disrespect als Wilders anderen bestrijdt heeft nog minder zin. Hoe dan wel? Verminderen van het gehijg, naar buiten komen met je eigen verhaal en belangrijker nog geloven in je eigen verhaal. Martin Bosma (PVV) merkte recentelijk bij Pauw en Witteman op dat links geen verhaal meer heeft, maar welk verhaal heeft rechts dan? Rutte en Wilders zijn door het ijs gezakt en hebben de kiezer keihard voorgelogen. De een had een verhaal, maar durfde hier niet ronduit voor uit te komen en de ander heeft geen verhaal, maar heeft van gedogen en van belangrijke- en breekpunten opgeven zijn verhaal gemaakt.

Waarom de ongenuanceerde genuanceerd willen krijgen? Waarom de mensen die jarenlang “taqiyya” plegen weer voor je terug proberen te winnen? Waarom probeert men niet subtiel en op gepaste afstand de niet-stemmer naar zich toe te trekken?

Wellicht dat ik het allemaal mis hebt, het zou zomaar kunnen. Het neemt niet weg dat van afstand tussen politici en burger geen sprake meer is. Door social media als Twitter in te zetten zoeken ze elkaar steeds meer op, via social media gaan ze steeds vaker met elkaar in gesprek, via social media worden ze openlijk bejubeld door de een en gehaat door de ander.
Ook op social media is de strijd tussen links en rechts hevig, waar de een Wilders dood wenst is er weer een ander die Femke Halsema een “stroombad” toewenst en “grappen” zoals de bovenstaande “strip” van PVV jongere Job van Burik @jvanburik humoristisch vinden.

De afstand tussen beleid enerzijds en burger anderzijds dient verkleint te worden, de afstand tussen politici en burger die moet juist vergroot worden in het belang van gezond verstandig beleid.

Karim Khaoiri


Tweets gericht aan politici

@HO_MEKKA Head Office Mekka
@apechtold je bent een vieze vuile rat waarvan jou als eerste de paspoort moeten afnemen. Iemand anders uitmaken als racistisch is een crimineel . Daag leugenaar met 10 zeteltjes .#oprotten en een vuistslag tussen je ogen zou je moeten hebben #d66#tuig

Stop_Links StopLinks
kunnen we die heks @femkehalsema niet door stroombad heen trekken? #penw #groenlinks #leugens #fascisme #PVV op 1

MoManagerMo
dreigtweet aan Geert Wilders 
http://www.hpdetijd.nl/images/2010-08/bedreiging_geert.jpg



 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"