Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 18 | maandag 29 april 2024 12:09 uur | 0 bezoekers

I love Rotterdam

Als je mocht meedenken over een TV programma over Rotterdam. Waar zou die over gaan? #durftevragen

 

Kirsten Vos • neem de maas als 'rode draad' en breng in beeld wat er op haar kades gebeurt.

2 days ago

 

:: Bernard Klaassen) • 10 x (afleveringen) de stad bekeken vanuit een andere groep mensen (perspectief - buurt). Welke winkels, restaurants, uitgaansgelegenheden, hangplekken, wijken, etc. spreken deze groep aan en waarom ....

2 days ago

 

 

Caspar Naber • Over de vele vooroordelen op basis waarvan mensen roepen dat de stad de moeite van het bezoeken niet waard is; negatieve punten tot troeven maken dan valt het altijd mee en weten bezoekers niet wat ze zien! Slogan zou kunnen zijn: Rotterdam, verpletterend mooi (knipoog naar vele hoogbouw en verwoesting tijdens Tweede Wereldoorlog) of mooi in al haar lelijkheid. Op menselijk vlak: de meest multiculturele stad van Nederland !

2 days ago

Oscar Langerak • Goed dat je hoogbouw noemt, Caspar. Rotterdam is megalomaan in haar plannen voor de toekomst. Maar zien de gebruikers van de stad al die plannen wel zitten, is er een alternatief? Mijn tijdspanne voor het programma zou dan gaan over het heden tot over 20 jaar.

@Bernard: goed idee, ik had ook zoiets bedacht: het Rotterdam van... Waarin je meegenomen wordt in de stadsbeleving van een 'echte' Rotterdammer.

2 days ago

 

Felice Ghering • Rotterdam anno 2010: een echte wereldstad! Heb er zelf 5 jaar gewerkt, nooit gewoond en draag Rotterdam warm hart toe. Waarom? Vind Rotterdam de meest internationale stad van Nederland: het bruist, het ontwikkelt zich, er valt veel te ontdekken voor mensen die de stad niet of slechts heel oppervlakkig kennen: waar woon je, waar werk je, waar winkel je als je niet naar de koopgoot gaat, waar ga je op terrasje zitten, waar ga je met je hond wandelen, waar ga je naar de markt, waar kom je Lee Towers tegen, welke bekende Rotterdammers zijn er en waar wonen zij? Allemaal vragen voor niet-bewoners van deze bruisende wereldstad.

1 day ago

 

 

Christiaan Landman +31 6 45630260 • Wie wil je bereiken?

1 day ago

 

 

Jitske van Kaam • Rotterdam staat voor mij model als poort naar een nieuwe wereld die geluk beloofd. Vroeger als vertrekhaven voor gelukszoekers naar die nieuwe werelden. Nu ook als de meest vernieuwende stad verbeeld in nieuwe architectuur en vol beloften over technologische en culturele vernieuwing.
Ik heb een scenario geschreven bedoeld om in te dienen voor Kort Rotterdams 'Eeuwig geluk'. Ik was afgelopen jaar net te laat. Heb je interesse? (Mits in 2011 RMF nog subsidies kan verstrekken)

23 hours ago

 

 

Bianca Hendriks • Over de Rotterdamse mentaliteit: niet lullen, maar poetsen. Ik ken Rotterdam van afstand, maar wat mij erg aanspreekt aan Rotterdam en de Rotterdammers is die mentaliteit. En zie wat het Rotterdam gebracht heeft: een bruisende wereldse en creatieve stad die Amsterdam vele malen naar de troon steekt. Rotterdam versus Amsterdam is misschien ook een invalshoek....

10 hours ago

Oscar Langerak • Goeie vraag Christiaan. Enkele jaren hebben we met Antenne Rotterdam programma's gemaakt die uitgezonden werden op TV Rijnmond. Toen mikten we op 27+, mbo+ sociaal-maatschappelijk kritisch en betrokken bij de stad. De reacties en kijkcijfers waren zeer wisselend. D programma's op de zaterdagavond 22/24 uur deed het uiteindelijk beter dan doordeweeks 20.30 uur.

Wederom zou ik voor een informatieve reportages gaan voor in de avonduren al dan niet met een anchorman.

Iedereen tot nu toe alvast hartelijk bedankt voor de suggesties. Ik hoop dat er nog vele mooie ideeën volgen.

9 hours ago

 

 

Felice Ghering • Eind jaren 80 had ik met de Rotterdammer Ruud Sies een reclamebureau in de Graaf Florisstraat. We werkten veel voor de gemeente (Kees Bode) en hebben folders gemaakt voor o.a. 'Rotterdam stad in transitie' en 'Wonen en werken in Rotterdam is leuk'. Toen was idee om ervoor te zorgen dat jonge mensen in de stad bleven.
Lijkt mij goed idee om nu juist niet-Rotterdammers een kijkje achter de schermen te geven. Geef Rotterdam de erkenning die 'zij' verdient, dat straalt ook weer op haar inwoners af. Wanneer ik buiten Rotterdam zeg dat ik Rotterdam topstad vind, staan de meeste mensen me beetje glazig aan te kijken en stamelen dan: Hoezo?
Ik kan je vast op Twitter vinden, dan zie ik vanzelf langskomen als idee omgezet is in beeld. Kijk ernaar uit. Nogmaals: succes.

9 hours ago

 

 

Peter Wingender • Over havenbedrijven en laten zien hoe de haven met de stad (en het achterland) verbonden is. Ik zou wel een aflevering van 25 minuten over een containeroverslag bedrijf willen zien.

2 hours ago

  • Natascha Schuiling Over de kinderen die buiten spelen.maandag om 10:10
  • Melan van Driel Over alle leuke activiteiten die er te doen zijn in Rotterdam!maandag om 10:23
  • Margriet Vonk Over mensen die wonen in een buurt die gesloopt gaat worden. geweldig statement. de buurt komt nooit meer terug. Dus vastleggen... Hulp nodig. heb wel een idee...maandag om 10:24

  • Arjen Noordeman rotterdamse hip hop scene of entrepreneurs, zoals dat AT5 programma inc, vind ik interessantmaandag om 10:58

  • Riekje Pelgrim zet s op FB, dan kan ik je bericht sharenmaandag om 9:47

  • Jochem Tames Probleem jongeren die ipv en taakstraf/gevangenis 3 maanden moeten werken in de Rotterdamse haven begeleid door oude Rotterdamse havenarbeiders. (mannelijke versie van dames in de dop) gesponsord door het havenbedrijf en unilever op RTL7 .maandag om 10:53

  • Eric Borsje Jongerencultuur in de 70s. Tussen tafellaken en servet. maandag om 23:13
 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"