Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 17 | dinsdag 23 april 2024 16:18 uur | 0 bezoekers

Geboeid

Nu het nieuwe tv-seizoen weer begonnen is, heb ik in nog geen 24 uur te maken gehad met twee moeilijke uitzendingen van Pauw en Witteman. Uitzendingen van uiterste.

 

Ondanks dat ik geboeid blijf kijken, voel ik mij vooral door de uitspraken van hun gasten letterlijk geboeid. Na gisteravond Izz ad-Din Ruhulessin (op twitter ook wel haak- en haatmuts genoemd) en vanavond generaal-majoor buiten dienst Adriaan van Vuren
te hebben aangehoord, besefte ik mij dat het een heel zwaar jaar zal gaan worden. Niet alleen zwaar omdat Wilders straks meer dan voorheen een in mijn ogen negatief stempel zal drukken op het integratie, immigratie- en veiligheidsbeleid, ook op tv kunnen idioten weer voor een miljoenen publiek hun zegje doen. Daar waar de een stenigen niet afkeurt en ondanks zijn opleiding “politicologie” (ik mag aannemen dat hij niet dom is) niet beseft dat zijn uitspraken mij en vele andere moslims schade toebrengt, impliceert de ander eigenlijk dat moslims verantwoordelijk zijn voor de misdragingen van andere moslims en ook dat de vragen omtrent de kosten van de immigratie ethisch niet onverantwoord zijn. De vraag wat een allochtoon van niet- Westerse kom af kost heeft volgens mij ook bijzonder weinig te maken met het integratievraagstuk, de vraag was tenslotte niet wat het integratiebeleid “de belastingbetaler/de schatkist” heeft gekost of juist opleverde. Indien dit wel zo is, dan is het verhaal dat de taal leren belangrijk is achterhaald, het gaat er dan ten slotte om of allochtonen van niet- Westerse kom af een bijdrage leveren aan de Nederlandse economie. Ook zonder de taal te kunnen spreken kun je een financiële bijdrage leveren. Mijn vraag is dan ook de volgende: “Gaat integratie vooral over economische participatie of toch meer om zo breed mogelijk mee te kunnen doen aan het maatschappelijk leven, ook als dit betekent dat er geen bijdrage geleverd wordt aan de schatkist?” Wat betreft de gast Izz ad-Din Ruhulessin vraag ik mij af of hij enig idee heeft wat voor effect zijn uitspraken kunnen hebben. Beseft hij zich dat moslims die absoluut niet achter zijn uitspraken staan en stenigen een barbaarse straf vinden, dit straks moeten uitleggen alszijnde een uitspraak waar zij niet achter kunnen staan. Beseft hij zich dat Wilders, zijn aanhang en anderen hier gretig gebruik van kunnen maken om een hele bevolkingsgroep opzij te kunnen zetten? Beseft hij zich dat werkgevers geen behoefte hebben aan dit soort gedoe? Beseft hij zich dat veel moslims veroordeeld zijn tot het antwoorden op vragen die ze eigenlijk helemaal niet willen beantwoorden? Ik denk het niet, ik acht hem daar niet capabel genoeg voor. 


Tot slot wil ik nog terugkomen op het verwijt aan de PvdA over het falende immigratie- en integratiebeleid van generaal-majoor buiten dienst Adriaan van Vuren
in Pauw en Witteman. Zijn verwijt is misplaatst en feitelijk onjuist. In de afgelopen decennia heeft de PvdA ten eerste niet altijd in een Kabinet gezeten en als ze al in een Kabinet zaten hebben zij steevast met een of meerdere partijen het land geregeerd, voor dit falende beleid zijn meerdere partijen dus verantwoordelijk. Kennelijk is het voor hem en andere PvdA-bashers geen probleem de PvdA alle “credits” te geven voor falend beleid, maar kunnen credits niet geven worden bij succesvol beleid.

Karim Khaoiri

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"