Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 16 | donderdag 18 april 2024 12:56 uur | 3 bezoekers

Het faillissement van Rotterdam

Ik was verheugd om Aboutaleb, hij was mijn rolmodel op gebied van vooruitgang, als burgervader van Rotterdam te hebben.

Aboutaleb, de man van wie ik dacht dat hij Rotterdam net zo waardig kon leiden als burgervader Ivo Opstelten stelt teleur. Hij ontpopt zich steeds meer als een bange meester die zijn klas niet in toom kan houden en om die reden niet de aanstichters straft maar heel de klas. Na Hoek van Holland is Rotterdam verworden tot een slaperige stad waar niets meer kan. Een stad waar alle inwoners gestraft worden voor het wangedrag van hooligans en het falen van de politietop. 

De KNVB bekerfinale werd door debielen uiteindelijk in twee wedstrijden gespeeld, de politiekosten waren dermate hoog dat het niet meer te verkopen viel aan het 'gewone' volk om het in een wedstrijd te spelen. Tijdens de tweede wedstrijd in De Kuip werd een deel van Rotterdam drooggelegd en bekroop mij het gevoel dat er meer agenten dan fans in het centrum en bij De Kuip waren. Hoeveel heeft dit alles de belastingbetaler 'het gewone volk' gekost? Waarom heeft niemand het meer over de kosten als dit juist een van de punten is geweest om het in twee wedstrijden te spelen?

Na de mislukte bekerfinale is vandaag het bericht definitief naar buiten gekomen dat de Dance Parade niet doorgaat en niet meer in Rotterdam gehouden zal worden. Enkele weken geleden sprak ik met een vriend die bij evenementen werkzaamheden verricht voor JMR (evenementenbureau), hij sprak toen al over de mogelijkheid dat het afgelast kon worden. Wat hebben Aboutaleb en zijn team gedaan om dit evenement voor Rotterdam te behouden? Helemaal niets zo blijkt. Is er dan helemaal niemand op het stadhuis die door heeft dat de Dance Parade bij Rotterdam hoort? 

Rotterdam is verworden tot een stad die zelfs een demonstratie met harde hand beeindigd. Wat is er toch met de stad aan de hand? 

Burgermeester Aboutaleb is de slechtste keuze ooit voor Rotterdam gebleken en daarom richt ik mij tot een echte burgervader voor Rotterdam.

Beste burgervader Opstelten, de VVD kan zich nu prima redden. Uw partij staat in de peiling van De Hond bovenaan, Rotterdam daarentegen maakt een vrije val mee. Rotterdam heeft behoefte aan een burgervader die rust kan brengen. Komt u alstublieft terug en verlos Rotterdam van de burgermeester die nooit net als u een burgervader zal worden.

Rotterdam moet weer Rotterdam worden, de mooiste en meest bruisende stad van Nederland.
 
Karim Khaoiri 
 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"