Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 17 | donderdag 25 april 2024 16:42 uur | 4 bezoekers

Opening van het Ukulele Paradijs, de speciaalzaak op gebied van Ukulele

Op woensdag 5 mei aanstaande is de feestelijke opening van het Ukelele Paradijs aan de Paradijslaan 132A in Rotterdam. Het Ukulele Paradijs stimuleert het spelen op de ukulele en is tegelijkertijd een ontmoetingsplek voor ukulele spelers.

 

Het Ukulele Paradijs is een platform voor ukulespelers over de hele wereld, organiseert workshops en is tegelijkertijd een winkel voor ukuleles in verschillende prijsklasses en verschillende merken. Kala, Hudson, Oscar Schmidt, EleUke, Richwood, Brüko, Mahalo, Korala, Risa, Kiwaya, Honu, Pono en EiKo:  Het is de speciaalzaak op gebied van ukulele, bovendien de enige fysieke shop in Nederland. Het assortiment in de winkel is ook zichtbaar op de website. In de winkel heerst een ongedwongen sfeer en er kan te pas en te onpas ukulele gespeeld worden. Reserveer een maaltijd en eet mee in de winkel als je van ver komt...

 

Programma opening bevrijdingsdag

16:00 uur            Ontvangst en welkomstwoord door Jan & Els

17:00 uur            Optreden Maja FietsClub

18:00 uur            Optreden Spaanse liedjes door El Burro Aburrido

19:00 uur            Play Along Party met speciale gasten totdat we uitgespeeld zijn...

 

 

www.ukulele.nl

De website www.ukulele.nl is ontstaan in 1998 en bedoeld als tool om beter ukulele te leren spelen en/of te analyseren. De Ukulele Chordfinder is een handig instrument om akkoorden te vinden. De UkeMaster is als app beschikbaar voor de iPhone. Elke keer zijn er weer nieuwe Ukulele Play Along Songs. Hiervoor wordt momenteel gewerkt aan een nieuwe website die nog meer mogelijkheden biedt. Er komt een update waarbij meer akkoorden gedefinieerd zijn en bovendien elke week een nieuw weekfilmpje!

 

Play Along Parties

Het Ukulele Paradijs organiseert Play Along Parties waarbij iedereen kan meespelen op een uitleen ukulele. Door middel van meespeelfilmpjes, het interactieve songmenu, zoals te zien zijn op de website, en live optredens van diverse artiesten wordt het een avond vol plezier. En... wij komen ook op locatie!

 

Ukulele TV

Binnenkort kan iedereen meespelen via lokale en regionale TV in Nederland. De Jan & Els Ukulele Play Along TV Show is een komisch maar leerzaam programma. Liedjes uit alle landen passeren de revue. Het is een tiendelige serie waar alle ukulele spelers zich als gastspeler voor kunnen aanmelden in het Ukulele Paradijs. 

 

Projecten in ontwikkeling

Het Ukelele Paradijs werkt aan een lesprogramma voor basisscholen waarbij de leraar of lerares met behulp van een interactief lesprogramma de kinderen ukuleleles kan geven. De meester of juf hoeft maar een les op de kinderen voor te lopen. Ze kopen dan een licentie met een DVD waar alle lesmogelijkheden op staan. Het is ook mogelijk via het Ukelele Paradijs een muziekdocent in te zetten. De scholen kunnen bij ons tegen gereduceerd tarief ukuleles aanschaffen of huren. 

 

Een ander project waarvoor wij ons momenteel inzetten is een ukulele project voor weeskinderen. Denk aan straatkinderen in Bombay of kinderen in oorlogsgebied. Kinderen die alles hebben verloren, maar die we toch weer een beetje hoop kunnen geven via de muziek. Ze krijgen een ukulele en worden begeleid om het instrument te leren spelen. Dit is een redelijk kostbaar project. Hiervoor gebruiken we een deel van de opbrengst van de Ukemaster voor de Iphone. Donaties zijn welkom!

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"