Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 13 | vrijdag 29 maart 2024 16:47 uur | 0 bezoekers

Nieuw TV programma: Super Sustainable Man

Super Sustainable Man is een lekkere vent in een strak pakje die de wereld gaat redden, of althans wat er nog van over is. Nou, ik heb er zin in! Maar welke missie gaat er schuil achter de brede, gespierde borstkas en de sexy uitstraling van Super Sustainable Man? Wat is het doel van al die strakgespannen groene lycra?

‘Er gebeurt tegenwoordig ontzettend veel op het gebied van duurzaamheid, zoveel dat het aan veel mensen voorbij gaat. In dit programma komen deskundigen aan het woord die vanuit hun eigen expertise en werkveld vertellen over duurzaamheid. Ze benaderen het allemaal vanuit een verschillende hoek. Duurzaamheid is een heel breed begrip, het heeft een technische kant, een sociale kant, het milieuaspect,’ aldus programmamaker en vriend van Super Sustainable Man Stefan de Graaff.

Dat klinkt niet erg sexy!
‘Nee, maar Super Sustainable Man doet veel om dat te verhullen! Bovendien was dit nog maar het eerste optreden van de groene superheld. Dit is onze eerste programma - maar er komt nog meer. Volgende week gaan ga ik samen met Super Sustainable Man liften naar Kopenhagen, om de de Europese Klimaattop te bezoeken. Super Sustainable Man gaat de wereldleiders persoonlijk aan de tand voelen over duurzaamheid.

Daar zullen die wereldleiders wel van opkijken! Wat zegt Super Sustainable Man er zelf van?
Stefan: 'Super Sustainable Man praat niet, hij moet het hebben van zijn daden. Super Sustainable Man houdt niet van kletspraat, daarmee produceer je alleen maar nodeloos CO2. Maar het eerste optreden van Super Sustainable Man in Rotterdam was heel succesvol. Mensen vinden hem geweldig, iedereen wil met hem op de foto, iedereen reageert positief. Kinderen zijn dol op hem!’

Zelf heb ik niet zo veel met duurzaamheid op dit moment, maar als het dan toch moet vind ik zo’n lekkere vent in een strak pakje wel prettig om naar te kijken. Wat doet Super Sustainable Man ’s avonds? Heeft hij een vriendin?
Stefan: ‘Ik ken hem nog maar net, dus voor mij is hij net zo’n groot mysterie als voor de rest van de wereld. Maar weet jij trouwens hoeveel CO2 er in de atmosfeer zit?’

Eh, nee…
‘Er zit 0,03% CO2 in de atmosfeer en daar is iedereen heel erg op gefocust. Maar CO2 is niet het enige, qua vervuilende stoffen. Bovendien is CO2 ook natuurlijke stof, die thuishoort in de atmosfeer.
In dit programma komen o.a professoren van de Erasmus Universiteit en de TU Delft aan het woord, ingenieurs, een wethouder en noem maar op, het is heel interessant. Het begrip duurzaamheid wordt van alle kanten belicht – niet of het noodzakelijk is, want daar hoeven we niet meer over te discussiëren, maar wat eraan gedaan wordt en wat er mogelijk is.’

Wat zit er eigenlijk in de overige 99,07% van de atmosfeer?
‘Als je praat over duurzaamheid moet je het breed zien, net zo breed of zelfs breder dan de borstkas van Super Sustainable Man! Het gaat niet om percentages, het gaat om daden. Over daden gesproken: weet je dat ik de hele nacht heb doorgewerkt om het programma af te krijgen, zo ontzettend geloof ik in Super Sustainable Man. Twee halve liters Monster Energy Drink, een pepdrankje met taurine, carnitine en ginseng  hebben me er doorheen gesleept! Ik geloof zeker dat we toe zijn aan een nieuwe superheld – wie anders dan Super Sustainable Man kan de wereld nog redden!’

Dus vanavond allemaal kijken naar Super Sustainable Man, om half 9 op Antenne TV. Ik heb trouwens gehoord dat Super Sustainable Man ook een  gevoelige kant heeft. In de preview zag ik een scene waarop hij heel even  huilde…! Of zat hij gewoon te zweten in zijn pak? Wat het ook was, Super Sustainable Man, ik wil gered worden!   

Nu kijken? Ga naar http://www.antennetv.nl/read/antenne_item/id/170089/super-sustainable-man

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"